Zaterdag 9 maart speelt SVZW een uitwedstrijd in Borne.  Op Sportcomplex ’t Wooldrik is NEO de tegenstander waar SVZW de strijd mee gaat aanbinden.

NEO is bezig aan een goed seizoen in de 1e klasse H. Op dit moment staat NEO op de derde plaats op de ranglijst. In de 15 gespeelde wedstrijden haalde het team onder leiding van trainer Michel Steggink 30 punten.  In die wedstrijden werden er 30 doelpunten gemaakt. Tegenstanders wisten slecht 14 maal te scoren tegen NEO.  Alleen koploper WHC heeft minder tegendoelpunten geïncasseerd.  NEO wil graag bovenin mee blijven doen in de 1e klasse H. Gelet op de ranglijst gaat het in de wedstrijd tussen NEO en SVZW om aanhaken bij de bovenste plekken. Bij winst van NEO  blijft de club in elk geval derde en blijft de tweede plaats in zicht. Bij verlies komt SVZW dichterbij en kan zich ook mengen in de strijd om de bovenste plekken. Op 14 oktober jl. stonden beiden ploegen tegenover elkaar in Wierden. NEO won toen met 1-2 van SVZW.  Met een zelfde uitslag zal NEO vast nu ook weer tevreden zijn.  Topscoorder van NEO is Stef Rompelaar, hij wist al 9 keer te scoren.  Trainer Michel Steggink vertrekt aan het eind van het seizoen bij NEO, hij wordt de nieuwe coach van Excelsior’31

SVZW is al 8 wedstrijden ongeslagen in de competitie.  De laatste nederlaag dateert van 18 november. Toen werd er op eigen veld met 0-3 verloren van Hulzense Boys.  Afgelopen zaterdag speelde SVZW thuis tegen Dalfsen. Deze wedstrijd werd met 5-2 gewonnen. SVZW nam een 3-0 voorsprong, moest toen kort achter elkaar 2 doelpunten incasseren, maar trapte daarna het gaspedaal weer in en scoorde nog 2 maal.  SVZW wil graag bovenin meedraaien in de competitie. Meedoen om het kampioenschap lijkt een illusie als je kijkt naar de voorsprong die koploper WHC nu al heeft op de achtervolgers. Maar er zijn nog wel periode titels te behalen. Op de 2e periode ranglijst is op dit moment NEO de koploper. De wedstrijd tegen NEO is er dus een wedstrijd met grote belangen voor beide tegenstanders. Twee sterke teams tegenover elkaar in een derby. Dat kan niet anders als een mooie wedstrijd opleveren. Voorspellen wie deze gaat winnen is heel moeilijk, maar als SVZW voorbeschouwer ga ik voor winst van de Zwaluwen.  De wedstrijd in Borne begint om 18:30 uur op sportcomplex ’t Wooldrik .  Scheidsrechter is  Vincent Barrett.

De overige wedstrijden van speelronde 17 (FC Winterswijk is vrij deze ronde)

DZC’68 – Sparta Enschede (1)

DZC’68 staat op de 2e plek op de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd er met 0-4 gewonnen van Achilles’12 . Tegenstander Sparta Enschede speelde tegen WHC, en ook zij wisten geen punten te halen tegen de sterke koploper. Na deze wedstrijd moet Sparta dus nu op bezoek bij het sterke DCZ’68.  Sparta heeft de beschikking over een goed team, maar DZC’68 is thuis te sterk voor de Spartanen.

Dalfsen – DOS’37 (2)

Dalfsen heeft inmiddels 16 punten achterstand op  negende plek op de ranglijst. Rechtstreekse  handhaving lijkt onmogelijk, maar er is nog wel kans om de nacompetitie te halen. Dan moeten er wel punten worden gepakt. Voor DOS’37 is dit ook een heel belangrijke wedstrijd.  Bij winst kan er meer afstand worden genomen van de twee degradatie plekken. DOS’37 weet maar heel weinig doelpunten te maken.  Beide ploegen moeten voor de winst gaan in deze wedstrijd. Weet DOS’37 nu wel de kansen te benutten, dan zijn de drie punten voor Vriezenveeners.

Hulzense Boys – Achilles’12 (1)

Hulzense Boys wist afgelopen zaterdag een knappe 0-1 overwinning te behalen tegen FC Winterswijk. Mede door dit resultaat staan de Boys nu in de middenmoot. Achilles’12 staat 8e in de competitie. Blijft dat zo dan is handhaving in de 1e klasse een feit. De achtervolgers staan echter dichtbij.  De winnaar van deze wedstrijd komt wat vaster in de middenmoot te staan. Winst zou beide ploegen dus goed uitkomen. Hulzense Boys is in staat om op eigen veld te winnen van Achilles’12

WHC – RKZVC (1)

WHC kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Er moeten natuurlijk nog wel wat wedstrijden gespeeld worden, maar de voorsprong op nummer 2 is inmiddels opgelopen tot 8 punten.  RKZVC heeft heel andere zorgen aan het hoofd. Handhaven in de 1e klasse gaat nog een hele toer worden. Punten pakken is hard nodig. Dat punten pakken zal dan in de volgende wedstrijden moeten gebeuren, want WHC is een maatje te groot voor de Achterhoekers.

Grol – STEVO (1)

Grol kan de punten ook heel goed gebruiken in de strijd om klasse behoud.  Wat dat betreft deed Grol afgelopen speelronde goede zaken door te winnen van RKZVC.  STEVO staat nu op een degradatieplek, maar kan nog wel klimmen op de ranglijst. Ook voor STEVO is het motto punten pakken. Beide ploegen gaan voor de winst. Uiteindelijk is het Grol die de punten weet te pakken.

Met nog 10 speelrondes te spelen komt er steeds meer duidelijkheid op de ranglijst. De strijd om het kampioenschap lijkt al wel beslist, al weet je nooit of WHC nog met een inzinking te maken krijgt.  Ook de eerste degradant is wel bijna zeker. Dalfsen heeft wel een wonder nodig om zich te handhaven in de 1e klasse. Verder is alles nog open in de 1e klasse H. En dat is mooi want daardoor hebben alle ploegen nog iets om voor te strijden.  Vanaf deze plek voor iedereen een mooie en sportieve speelronde toegewenst.

Gerrit Koers