SVZW speelde al twee thuis tegen een club uit Kampen. Zaterdag 12 maart gaat SVZW voor het eerst dit seizoen op reis naar Kampen; tegenstander dit keer DOS Kampen.

DOS Kampen werd op 21 december 1926 opgericht. De thuiswedstrijden speelt DOS Kampen sinds 1972 op sportpark “De Maten”.  De club haalde mooie successen in het verleden. In 1981 en 1988 werd DOS Kampen landskampioen bij de zaterdag amateurs.  In 1988 werd ook het algeheel landskampioenschap bij de amateurs gehaald. De laatste jaren zijn de successen wat minder en nu komt de club uit op 1e klasse niveau. In het verleden hebben diverse spelers van DOS Kampen de overstap naar het profvoetbal gemaakt. De bekendste is Jaap Stam.  Dit seizoen heeft DOS Kampen het heel moeilijk in de 1e klasse D. Lange tijd was de club de rode lantaarn drager. Afgelopen zaterdag deed DOS Kampen door een 1-4 overwinning op De Merino’s goede zaken op de ranglijst.  Het steeg van de 14e plek naar de 12e plek op de ranglijst. DOS Kampen moet ook 45 minuten spelen tegen DZC’68. Bij een 2-0 voorsprong werd deze wedstrijd in de rust gestaakt i.v.m. een blessure bij de scheidsrechter. Lukt het om deze voorsprong over de streep te trekken, dan kan DOS Kampen nog meer afstand nemen van de onderste ploegen. Thuis tegen SVZW zal Dos Kampen ongetwijfeld proberen om ook de 3 punten te behalen. Daarbij hoopt men dat clubtopscoorder  Matthijs de Blok nog een doelpunt aan zijn totaal toevoegt.

SVZW was blij na de winst op Hierden. Een mooie sprong op de ranglijst gemaakt. Maar een week later is de situatie weer veranderd. Eerst was er het verlies tegen DTS Ede op 1 maart. Een 1-3 nederlaag, na een 1-0 voorsprong bij rust. In de rust deed DTS een tactische aanpassing, en daarop was SVZW het antwoord schuldig. Zaterdag jl. was Go Ahead Kampen te gast in Wierden. De spion van deze club was aanwezig bij de wedstrijd tegen DTS. Hij gaf de trainer goede tips hoe SVZW te bestrijden is. Gevolg; een 1-2 nederlaag voor SVZW. Naast dit verlies ook nog het uitvallen van Jesper Middelkamp met een gebroken middenvoetsbeentje. Helaas is hij niet de enige met langdurige blessure. Er zijn een paar meer blessure gevallen bij basisspelers. Hierdoor stonden zaterdag op een gegeven moment drie spelers in het elftal die ook nog mogen uitkomen in JO19. Het is te hopen dat er spoedig weer meer spelers terug komen bij de groep. Hierdoor heeft de technische staf weer meer keuze mogelijkheden. SVZW wil wel graag naar boven kijken, en gaat dus zeker voor de winst naar Kampen. Maar het weet ook dat er geen makkelijke wedstrijden zijn in de 1e klasse D.  De wedstrijd tussen DOS Kampen en SVZW begint om 15:00 uur op sportpark ‘De Maten”. Scheidsrechter is Sam Tyler uit Assen.

De overige wedstrijden van zaterdag 12 maart

De Merino’s – DTS Ede (2)

Door de nederlaag tegen DOS Kampen is de thuisclub nu in echt zwaar weer gekomen op de ranglijst. Punten halen is het devies. Voor DTS geldt precies het omgekeerde. Door de goede resultaten in de laatste wedstrijden kan DTS aansluiten bij de koplopers.  Deze wedstrijd is een echte derby. Vaak verlopen deze wedstrijden verrassend, maar in dit geval lijkt winst voor DTS wel een veilige voorspelling.

Nunspeet – Hierden (1)

Ook deze wedstrijd mag gerust een derby genoemd worden. Beide tegenstanders verloren de laatste competitiewedstrijd.  Vooral voor Hierden was dit een slecht resultaat, want hierdoor staat deze club nu onderaan op de ranglijst. Nunspeet stond al in de middenmoot en bleef daar ook na de afgelopen speelronde. Beide clubs zullen willen winnen. Nunspeet omdat het na twee wedstrijden op rij te hebben verloren wel weer tijd wordt om punten te pakken. Hierden moet gewoon punten gaan pakken, anders is degradatie onvermijdelijk. Nunspeet is in staat om thuis te winnen van Hierden.

DOS’37 – CSV Apeldoorn (2)

DOS’37 wil graag een goede middenmoter zijn in de 1e klasse D. Maar de resultaten zijn nog al wisselend. Mooie overwinningen, maar daarna dan weer nederlagen omdat het vereiste niveau niet wordt gehaald. CSV Apeldoorn beschikt over een sterke selectie die mee draait om de koppositie in de 1e klasse D.  DOS’37 heeft natuurlijk het thuis voordeel in deze wedstrijd, maar dat is niet voldoende voor een goed resultaat. De drie punten gaan mee naar Apeldoorn

SDV Barneveld – Bennekom (1)

Derby is misschien een te groot woord voor deze wedstrijd, maar een streekderby is het zeker. De thuisclub behaalt de laatste weken goede resultaten en doet daardoor gewoon mee in de strijd om het kampioenschap.  Bennekom wil dit eigenlijk ook wel, maar zij zijn juist door de laatste resultaten afgezakt naar de middenmoot.  De thuisclub zal vol voor de winst gaan, want zij willen de goede reeks graag voortzetten. Bennekom is wel weer toe aan een driepunter. Gelet op de topvorm van de gastheren blijven de drie punten in Barneveld.

SVI – DCZ’68 (2)

Nummer 8 van de ranglijst, SVI, ontvangt koploper DCZ’68 in Zwolle.  SVI won afgelopen zaterdag met 0-1 van DOS’37.  Hierdoor staat het team op een veilige plek in de competitie. Maar SVI weet ook dat het nog meer punten nodig heeft voor klasse behoud. DCZ’68 is de koploper, en wil dat ook wel blijven tot en met het einde van de competitie. Zelf alle wedstrijden winnen en dan komt de concurrentie niet meer dichterbij. Ook tegen SVI zal de gehanteerde tactiek van DZC’68 weer zijn vruchten gaan afwerpen. Winst voor de koploper.

Go Ahead Kampen – KHC (3)

Dit is de echte derby van deze competitieronde. De strijd tussen twee clubs uit Kampen. Om nog meer mensen de kans te geven de wedstijd te zien, is de aftrap om 18:00 uur. De weervoorspellingen zijn goed, dus er komt vast veel publiek af op deze wedstrijd. Go Ahead wist zaterdag een einde te maken aan reeks nederlagen door de winst op SVZW. KHC was niet opgewassen tegen SDV Barneveld.  Go Ahead zal ook graag willen winnen in deze thuiswedstrijd.  Maar KHC is een hele stugge tegenstander die heel moeilijk te verslaan is. Na een prachtig voetbal gevecht staat er na 90 minuten een gelijke stand op het scorebord.

De wedstrijden van zaterdag 12 maart staan als competitieronde 13 op het programma. De resultaten van deze ontmoetingen tellen mee voor de 2e periode. Op dit moment is SDV Barneveld de lijstaanvoerder in deze periode. DTS Ede moet nog een wedstrijd inhalen, en kan bij winst deze 1e plaats overnemen.  Zowel in de competitie als in de periodestrijd is er nog niets beslist. De komende weken komt er vast wat meer tekening in de strijd. Welke club houdt het beste stand in de drukke weken voor iedereen. Blijven de spelers fit, of zijn er clubs die te maken krijgen met een blessure golf.  We gaan het allemaal meemaken. De 1e klasse D blijft in elk geval een spannende en mooie competitie om te volgen.

Gerrit Koers