Seizoen over voor SVZW na thuisnederlaag

Klik hier voor alle afbeeldingen.

Bij winst gistermiddag op sportpark Het Lageveld te Wierden zou er wellicht nog een achterdeur open kunnen gaan voor een toetje in de competitie, het pakte anders uit in deze laatste thuiswedstrijd voor de Wierdenaren. DZC’68 uit Doetinchem, lang kampioenskandidaat en houder van de eerste periodetitel, rekende af met de Zwaluwen en kreeg in de 10e minuut een enorme kans om de 0-1 te scoren via Thomas Kleinlugtebeld, het was aan SVZW doelman Julian Bakker te danken dat de blanco stand in tact bleef door voortreffelijk ingrijpen. In de 14e minuut deed de thuisploeg iets terug via Jesper Middelkamp wiens poging tot corner werd verwerkt. DZC was in die beginfase duidelijk de betere ploeg en beloonde zichzelf in de 19e minuut toen Floris Liet simpel de 0-1 mocht binnen tikken, het zat eraan te komen. Twee minuten later was het opnieuw raak na een door SVZW dom genomen corner, van waaruit Thomas Kleinlugtebeld zomaar de 0-2 aantekende. Nog geen minuut na die treffer scoorde Bas ter Hogt de 1-2, drie doelpunten amper in drie minuten! In de 26e minuut raakte SVZW spits Maarten Jansen de bal verkeerd en bleef de gelijkmaker uit, ook toen vijf minuten later Luuk Geelen alleen voor DZC doelman Mike Thus verscheen en de bal niet tussen de palen kreeg. SVZW nam in deze fase het initiatief, werd de kopbal van Bas ter Hogt gestopt door Mike Thus en speelde de thuisploeg de geboden kansen niet uit. Vlak voor rust was DZC nog dichtbij de 1-3 maar de kopbal van Floris Liet na de voorzet van de degelijk en goed spelende Marijn de Kier verdween net naast het Wierdense doel. Ruststand dus 1-2.

Twee ongewijzigde ploegen in het veld na de thee die begon met een gevaarlijke aanval van de gastheren via Luuk Geelen en eindigde in een corner, terwijl het schot van Jesper Middelkamp recht in de handen van doelman Mike Thus belandde. In de 56e minuut een gevaarlijke aanval van Doetinchemse kant die voor de thuisploeg goed afliep en in de 59e minuut besloot DZC’68 coach Jos van der Veen om Floris Liet te vervangen door Rutger Ebbers. Direct na die wissel scoorden de gasten weliswaar, echter in buitenspelpositie en ook de poging van Maarten Jansen aan de andere kant leverde niet de gelijkmaker op. Trainer Joram Hendriks van SVZW besloot in de 74e minuut tot een dubbele wissel: Matthijs Witten en Aron Pouls maakten plaats voor Kelvin Slomp en Dries Buimer. Het heilige vuur ontbrak gistermiddag bij de thuisploeg, de echte wil om te winnen was er niet. 79e Minuut wissel bij DZC, Myron Wissink kwam, Thomas Kleinlugtebeld ging. Even later belandde het schot van Maarten Jansen recht in de handen van keeper Mike Thus en in de 90e minuut besliste Gloria Mavanga Papela het duel definitief door koelbloedig de 1-3 aan te tekenen. Wedstrijd klaar en nu ook wel het seizoen, ondanks dat er volgende week uit nog tegen KHC Kampen gespeeld moet worden, de allerlaatste wedstrijd in deze competitie waarbij niets meer op het spel staat. Aanvang 15.00 uur aldaar.