Dinsdagavond 21 november kwam 2e klasser Nieuwleusen naar Wierden voor een wedstrijd in het kader van de districtsbeker. De bezoekers wisten zich gesteund door veel supporters. Er was zelfs een bus met supporters afgereisd naar Wierden.

Om 19:30 uur floot scheidsrechter Kiremit voor het begin van de wedstrijd.  In de 1e helft was SVZW veelal de bovenliggende partij. Al was Nieuwleusen soms gevaarlijk met snelle uitbraken. De beste kansen waren echter voor SVZW.  In de 23e minuut stond Frank Smit op de juiste plek om de 1-0 te maken. Hierna nog wel een paar mogelijkheden, maar daar bleef het bij.

In de 2e helft begon Nieuwleusen fanatieker te voetballen. Ze wonnen meer duels. Daarbij aangemoedigd door de eigen supporters. Toch was het SVZW dat op 2-0 kwam.  In de 57e minuut scoorde Jasper Groothuis. Wie dacht dat daarmee de wedstrijd gespeeld was, die kwam bedrogen uit. Nieuwleusen ging fanatiek op jacht naar de 2-1. En in de 60e minuut  scoorde Tieme Brinksma na een prachtig uitgespeelde aanval. SVZW had nu veel moeite om de bal in de ploeg te houden en tot goede aanvallen te komen. De gasten kwamen een paar heel dreigend voor het SVZW doel. Wel moet gezegd worden dat SVZW ook pech had, want Maarten Jansen schoot eerst tegen de paal en een tijdje later trof hij de lat.  Maar het lukte SVZW om de voorsprong over de streep te trekken. En dus gaat SVZW door naar de volgende bekerronde. Hopelijk geeft deze overwinning het elftal nieuwe energie, zodat we ook in de competitie betere resultaten gaan zien.