SVZW morst opnieuw punten

Een aloude bekende gistermiddag te gast op sportpark Het Lageveld in Wierden, toen de bus van csv Apeldoorn arriveerde, de ploeg die het tot nu toe zo goed deed en daarom bovenaan stond in de eerste klasse D. Dat het geen makkie zou worden stond dus vast en lag de focus op inzet, strak verdedigen en de kansen pakken zodra die zouden komen. Al in de 3e minuut gaf CSV de eerste waarschuwing via de counter, Laurence van den Enk strandde op doelman Julian Bakker, terwijl Fedde Dibbink even later over kopte. In de 7e minuut kwam de thuisploeg opzetten, de voorzet van Yessin Maskoul werd net gemist door Frank Smit. Vervolgens gebeurde waarvoor zo werd gevreesd, CSV zette een aanval op in de 14e minuut die door de volledig vrijstaande Patrick Maneschijn onhoudbaar werd binnen geschoten: 0-1 na amper een kwartier voetbal. Meteen na dit doelpunt moest oude bekende Nigel Michels geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Nathan Greven. Onmiddellijk daarna kreeg SVZW twee keer de kans om te scoren maar deed dat niet, ook niet in de 20e minuut toen Frank Smit in kansrijke positie nipt naast het Apeldoornse doel mikte. Diezelfde Smit kon in de 26e minuut net niet binnen koppen en schoot Bas ter Hogt even later ruim over. Het benutten van kansen bleek weer eens een probleem te zijn voor de Wierdenaren. Zoals zo vaak sloeg het noodlot toe in de 29e minuut, Aron Pouls toucheerde geheel onschuldig de bal met de arm, werd daarvoor zwaar gestraft en benutte CSV het cadeautje door de succesvolle penalty van Lars Huber, 0-2. De thuisploeg moest nu wel naar voren, schoot Frank Smit recht in de handen van CSV doelman Dean Bredewolt en in de 37e minuut voltrok wederom Lars Huber het vonnis door de 0-3 aan te tekenen na geklungel achterin bij de gastheren. Wat een domper en frustraties na 3 tegendoelpunten in amper 37 minuten! Geel was er voor SVZW aanvoerder Robin de Jong en in de 40e minuut lukte het Yessin Maskoul om toch nog tegen te scoren door onhoudbaar de 1-3 binnen te knallen op een voorzet van Jesper Middelkamp. Vlak voor rust moest de thuisploeg nog bijna de 1-4 incasseren, Aron Pouls wist dat te voorkomen door er een corner van te maken. Ruststand 1-3.

SVZW coach Yoram Hendriks had in de theepauze Lars Scholten vervangen door Maarten Jansen, bij de tegenstander was Cedric Bultman gekomen voor Hidde Eshuis. Vrijwel meteen na de hervatting kwam CSV alsnog bijna op die 1-4, doelman Julian Bakker wist dat te voorkomen, terwijl Yessin Maskoul uit de tegenaanval de geboden kans op de 2-3 niet benutte. In de 49e minuut behoedde Julian Bakker zijn ploeg nogmaals voor een nog grotere achterstand ten koste van een corner en kreeg Levi Tuasela geel voor de overtreding op Jesper Middelkamp binnen de beruchte lijnen, aanvoerder Robin de Jong schoot de penalty zeker en vast binnen in de 51e minuut en dus plots zomaar 2-3! Een veel fanatieker SVZW ging nu op jacht naar de gelijkmaker, had alle pech dat het verre schot van Bas ter Hogt op de paal uiteen spatte. Billen knijpen in de 54e minuut, Maarten Smit gleed uit en alweer blonk Julian Bakker uit door de 2-4 te verijdelen……In de 56e minuut was er geel voor Bas ter Hogt, twee minuten later werd Jesper Middelkamp onderuit geschopt door Yorik Meijer, welke er genadig af kwam met slechts geel. SVZW drong aan op zoek naar die zo vurig gewenste gelijkmaker, CSV kreeg daardoor meer ruimte en werd Julian Bakker net niet verrast door een van richting veranderd schot, hij stompte de bal tot corner. Vlak daarop kreeg Frank Smit de gele kaart, uw verslaggever is het ontgaan waarom hij die kreeg. Tweede wissel bij CSV: Trainer Jan Kromkamp bracht Job Pothof voor Fedde Timmer, terwijl SVZW bleef proberen om die gelijkmaker te forceren. Dat lukte zowaar in de 70e minuut, toen Bas ter Hogt de 3-3 scoorde na goed terugleggen van Maarten Jansen. Dolle vreugde natuurlijk, loon naar werken en verdiend. Na de gelijkmaker haalde Yoram Hendriks verdediger Aron Pouls eraf, hij werd vervangen door Stan Nijhuis en in de 80e minuut zagen de Apeldoorners toch nog kans om de 3-4 aan te tekenen, Laurence van den Enk was de maker ervan en nu dus dolle vreugde aan die kant. SVZW gaf niet op ondanks deze domper, slalomde Yessin Maskoul richting het Apeldoornse doel, hield er een corner aan over, maar CSV behield de leiding. Vlak voor tijd ruimde Maarten Smit het veld voor Alain Goury en kroop de thuisploeg even later door het oog van de naald toen CSV naast mikte. Invaller Alain Goury kreeg in die slotfase de bal mooi mee in de loop, zijn schot belandde in het zijnet en kreeg invaller Job Pothof van CSV nog geel. De ervaren ploeg uit Apeldoorn gaf de voorsprong niet meer uit handen, zoveel was wel duidelijk en hoewel een gelijkspel op basis van de tweede helft rechtvaardiger zou zijn geweest, verdwenen de drie punten in de bus naar Apeldoorn. Eindstand 3-4. Volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor de Zwaluwen, dan ontvangen we de Merino’s en moeten we drie punten kunnen pakken!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Bakker, Geelen, De Jong, Pouls (74e Nijhuis), Maarten Smit (86e Goury), Ter Hogt, Maat, Scholten (46e Jansen), Maskoul, Frank Smit en Jesper Middelkamp.

Doelpuntenmakers SVZW:

40e minuut      Yessin Maskoul        1-3

51e minuut      Robin de Jong         2-3 (penalty)

70e minuut      Bas ter Hogt           3-3