Eindelijk weer een competitiewedstrijd voor beide ploegen. En meteen de derby in Vriezenveen.

SVZW miste een aantal basiskrachten, maar kon toch wel  met een sterke opstelling beginnen. Om 14:45 floot scheidsrechter Luuk Zuijlen voor het begin van deze wedstrijd.  Hij wist toen nog niet dat hij een drukke wedstrijd tegemoet ging.  Vanaf het begin was SVZW de betere van de twee.  In de 7e minuut een goed schot van SVZW zijde, DOS’37 keeper Patrick Nitert tikt de bal net over. Hierna nog twee schiet kansen voor SVZW. In de 13e minuut de eerste gevaarlijke aanval van DOS’37. Een goede voorzet vanaf de zijkanten, maar er is geen DOS’37 speler voor het SVZW doel om deze kans te benutten. Hierna gebeurt er lange tijd niets voor beide doelen. Beide teams zijn slodderig in het passen. In 29e minuut de 2e corner voor SVZW. Eerst kopt een DOS verdediger de bal nog voor lijn weg, maar de bal komt terecht bij Aron Pouls. En hij schiet de bal in het doel. 0-1 voor SVZW. Vlak daarna een goede kans voor Jesper Middelkamp, maar zijn vizier stond niet scherp deze middag. In de 35e minuut krijgen twee DOS’37 spelers, Wout Kikkert en Tijn Herkink de gele kaart. Aron Pouls moet het veld geblesseerd verlaten.  Zijn vervanger is Sven Bos. Vlak daarna opnieuw een gele kaart voor een DOS’37 speler. Deze is voor Ronald te Morsche wegens commentaar op de leiding. In de laatste minuten voor rust nog twee goede mogelijkheden voor SVZW. Frank Smit ziet zijn inzet via de lat overgaan. Stefan Maat ziet dat de keeper van Dos’37 te ver voor zijn goal staat en probeert de bal over de keeper in het doel te plaatsen, maar dat lukt helaas niet. Conclusie na de eerste helft, verdiende voorsprong SVZW, maar er had nog een kans meer benut mogen worden.

DOS’37 coach Jeroen Niks besluit om twee wissels toe te passen in de rust. Ondanks deze wissels is het SVZW dat weer het initiatief pakt in de wedstrijd. Sven Bos en Stefan Maat krijgen allebei een kans, maar weten deze niet te benutten. In de 52e minuut is Jesper Middelkamp veel sneller dan zijn tegenstander, en hij geeft een goede voorzet op Frank Smit. Helaas weet Frank hieruit niet te scoren. In de 57e minuut de derde wissel aan Dos’37 zijde, Marnick Fokke lost Stan Tempert af. In de 60e minuut de eerste corner voor de thuisclub in de tweede helft. Dit levert niets op. SVZW krijgt via Frank Smit opnieuw tweede goede kansen. Vooral de tweede kans, een vrije kopkans, had er eigenlijk wel in gemogen. Zo blijft het beeld, SVZW wel beter, maar nog steeds maar 1 doelpunt. In de 69e minuut de eerste gele kaart voor SVZW. Freek Grondman is de ontvanger. In de 70e minuut opnieuw geel, maar nu voor een DOS’37 speler. Na een overtreding van Sven Bos, een vrije trap voor Dos’37. Maar dit levert niets op voor DOS’37. In de 80e minuut wisselt DOS’37 nogmaals. Koen Nijkamp is de vervanger van Glen Jansen.  SVZW probeert de drie punten over de streep te trekken. Niet veel haast dus bij SVZW. Dat komt Maarten Smit op een gele kaart te staan, hij treuzelt volgens de scheidsrechter te lang bij een inworp. DOS’37 is inmiddels overgegaan op alles of niets spel. DOS’37 spits Menno Kamphuis neemt het SVZW doel onder vuur, maar doelman Julian Bakker weet het schot te keren. in de 87e minuut de tweede wissel aan SVZW zijde. Stefan Maat heeft last van kramp, en wordt vervangen door More Kippers.  In de 89e minuut opnieuw geel voor een DOS’37 speler, zijn tweede van de middag, en hij kan met rood vertrekken. Uit de toegekende vrije trap schiet Frank Smit net over. Een deel van het publiek juichte al ,maar helaas tevergeefs. DOS’37 gooide in het laatst steeds hoge ballen voor de SVZW goal. En daardoor bleef het spannend. SVZW was dan wel de betere van de twee, maar hoe vaak gebeurt het niet, dat er toch een goal valt uit deze situaties. In de 90e minuut geeft More Kippers een prima steekbal op Jesper Middelkamp. Hij kan daardoor alleen op de DOS’37 keeper af, maar hij weet deze niet te passeren. Hierna nog een wissel aan DOS’37 zijde. Hidde Boers eruit, Lars Kikkert erin.  Er volgen 10 minuten blessuretijd. Daarin krijgt Julian Bakker de gele kaart, omdat hij, in de ogen van de scheidsrechter, er wel erg lang over doet om een doelschop te nemen. Ook Lars van Putten krijgt een gele kaart voor het maken van een overtreding. De scheidsrechter is dan nog niet klaar met het trekken van de gele kaart, want ook een DOS’37 speler krijgt er nog een. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd, waarin hij uiteindelijk 10 gele kaarten trok. SVZW blij met de verdiende drie punten, een mooie herstart van de competitie. Door dit resultaat stijgt SVZW naar de 6e plaats op de ranglijst.  Zaterdag 26 februari a.s. speelt SVZW een uitwedstrijd uit en tegen Hierden.

Opstelling SVZW: Bakker, Grondman, de Jong, F. Smit, Scholten, Middelkamp, Geelen, M. Smit, Pouls (37e min Bos), Maat (87e min Kippers), van Putten.