SVZW – WHC  0-0 Verslag 17-12-2023

Gistermiddag vond op Sportpark Het Lageveld in Wierden voorafgaand aan het duel van het eerste, een indrukwekkende herdenkingswedstrijd plaats naar aanleiding van het plotseling overlijden van jeugdspeler Thomas ten Hartog. Om die reden werd bij de topper tegen koploper WHC 1 minuut stilte in acht genomen, waarbij tevens Jan Brunsman -oud speler 1e elftal SVZW- herdacht werd. Kortom een bewogen week binnen de vereniging maar om 14.45 uur floot scheidsrechter Koen Molenaar dan voor de aftrap tegen de onbetwiste koploper WHC, dat 27 punten uit negen gespeelde duels haalde, zowaar een topprestatie. Aan SVZW de taak om aan die ongeslagen status een einde te maken, ook de thuisploeg zat in een goede flow.

SVZW coach Frank Eeftink moest door een aantal absenties nogal wat schuiven in zijn elftal, waardoor b.v. Stefan Maat naar de achterste linie verhuisde. Met nog geen twee minuten op de klok was daar al een gele kaart voor WHC speler Sylvain Vierhuizen, het schot van Jurian van den Brink in de 7e minuut werd een prooi voor SVZW doelman Julian Bakker. De daaropvolgende aanval van de gastheren was bijna geslaagd, de voorzet van Frank Smit was net te hard voor Yessin Maskoul. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, gaven niet veel weg en in de 19e minuut kopte Nathan Duim over het Wierdense doel uit een corner. WHC kwam dichtbij de 0-1 in de 28e minuut, Bas ter Hogt voorkwam dat ten koste van een corner. Uit de counter aan de andere kant via Jesper Middelkamp kwam Frank Smit een fractie te laat maar hield er wel een corner aan over. Een grove overtreding op Stefan Maat werd vervolgens niet bestraft, gevreesd werd voor vervanging, maar na langere behandeling kon hij gelukkig verder. Vlak voor rust knalde Jesper Middelkamp nog in het zijnet, maar de twee gelijkwaardige teams kwamen niet tot echt uitgespeelde kansen, wel vielen er in blessuretijd nog twee gele kaarten voor SVZW spelers Jurjan Mannses en in zijn kielzog Robin de Jong en dus stond er na 45 minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord.

Na de thee geen wijzigingen aan beide kanten, het eerste wapenfeit kwam van de voet van Yessin Maskoul in de 48e minuut, het schot ging rakelings naast het WHC doel. Twee minuten later geel voor Menno van de Worp na opnieuw een charge op Stefan Maat van de Zwaluwen, zijn collega Nathan Duim even later eveneens. In de 60e minuut belandde de uithaal van Bas ter Hogt op de vuisten van WHC sluitpost Leon ter Wielen, de gastheren drongen in die fase aan en werden sterker. WHC trainer Stephan Rahantoknam besloot in de 65e minuut tot een wissel, Menno van de Worp werd vervangen door Belan Zend. Vijf minuten later was Frank Smit dichtbij de 1-0, hield er een corner aan over en collega Alen Ramic een gele kaart. In de 79e minuut dan ook een wissel aan SVZW zijde, Yessin Maskoul werd vervangen door Maarten Jansen en vlak daarop moest Julian Bakker handelend optreden na een gevaarlijk schot van WHC. Met nog tien minuten te gaan leken beide teams zich neer te leggen bij een gelijkspel, doelpunten vielen er niet, kaarten daarentegen wel. De leidsman raakte loop tweede helft de grip kwijt, gaf geel aan Bas ter Hogt in de 89e minuut en in de 93e minuut (!) zag Frank Smit kans om een directe rode kaart te scoren, niet bepaald handig zullen we maar zeggen. Tot overmaat van ramp kwam SVZW in blessuretijd nog met 9 man te staan ook, toen Bas ter Hogt zijn tweede gele kaart in ontvangst mocht nemen en ook kon gaan douchen. Een vervelend einde aan deze topper waarin geen doelpunten gemaakt werden, maar veel teveel kaarten werden geïncasseerd. Dat moet andersom. Al met al dan toch wel een terechte 0-0 uitslag van dit duel over 90 minuten waarin de opponenten de punten deelden. Na de winterstop gaat het spelletje verder, intussen wensen wij u Prettige Kerstdagen toe en een Gelukkig Nieuwjaar 2024.