SVZW – SVI   Verslag 19-03-2023

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd

Scheidsrechter Paul van Koolwijk floot gistermiddag af op sportpark Het Lageveld in Wierden voor de partij tegen SVI uit Zwolle. Ook nu weer was het zaak dat de Wierdenaren voor de volle winst moesten gaan om de aansluiting met Quick’20 en WHC niet te verliezen. De eerste kans voor de thuisploeg diende zich al in de 2e minuut aan, gescoord werd er niet en SVI mocht de eerste corner nemen in de 4e minuut. Hachelijk moment voor het Wierdense doel in de 5e minuut, toen topscorer Youp Kok heel dichtbij de 0-1 was, sluitpost Julian Bakker redde op de doellijn. Een paar minuten later probeerde Jasper Groothuis het met een hard schot, keeper Alex Grafhorst van SVI had de bal niet klemvast, maar de inzet van Frank Smit verdween naast het doel. Youp Kok ontving in de 11e minuut geel door een totaal onnodige en onhandige actie. Het speelveld was klein, een schot van opnieuw Jasper Groothuis ging naast, evenals de poging van spits Frank Smit in de 19e minuut welke geen doelpunt opleverde. Halverwege die eerste helft kreeg SVZW een vrije trap te nemen net buiten de zestien, Jasper Groothuis knalde in de muur. Aanvoerder Robin de Jong kopte in de 32e minuut over na een mooie aanval van de gastheren en opmerkelijk genoeg een wissel bij de Zwollenaren in de 38e minuut: topscorer Youp Hek werd vervangen door Dani van der Steege. De thuisploeg had duidelijk een overwicht in dat eerste bedrijf maar het leidde allemaal niet tot doelpunten. Ruststand 0-0.

Na de thee een tumultueus begin van de tweede helft, waarbij Stefan Maat en Levi Opdam beide geel kregen wegens commentaar op de scheids. Wissel bij SVZW in de 61e minuut, trainer Joram Hendriks verving Daan Geerts voor Lars Scholten en de slag op het middenveld ging vrolijk verder. De vrije trap van Stefan Maat in de 66e minuut werd door Frank Smit niet goed geraakt. Vervolgens kreeg SVZW de kans om alsnog te scoren, want de ploeg kreeg in dezelfde minuut een penalty te nemen. Aanvoerder Robin de Jong zag zijn inzet echter gestopt worden door doelman Alex Grafhorst, een corner was alles wat restte. Een domme gele kaart voor spits Frank Smit in de 69e minuut, zijn inzet even later was te slap. Yessin Maskoul ontving eveneens geel voor een Schwalbe, aan kaarten geen gebrek gistermiddag. Dubbele wissel bij de gasten: trainer Bram Feie bracht Joep Banse en Lucas Nunnink voor Serge Nap en Lars Brands en kreeg Thom Kooke ook de gele kaart voorgetoverd. De wedstrijd sleepte zich naar het einde maar in de 84e minuut kregen de Zwaluwen een vrije trap mee, genomen door Stefan Maat en werd binnengekopt door, wie anders, Frank Smit. 1-0 en vreugde alom! Vervolgens wissels aan beide kanten: bij SVI verscheen Robbin Landsman voor Django Visser en bij de thuisploeg werden Stefan Maat en Frank Smit vervangen door Jeffrey Buitenhuis en Maarten Jansen. Die laatste begon zijn invalbeurt met een gele kaart voor een domme actie maar revancheerde zich in blessuretijd door na een rush van zeker 30 meter beheerst de 2-0 te scoren en toen was de buit definitief binnen. Volgende week dan de topper tegen WHC te Wezep op de rol, aanvang 14.30 uur aldaar. Het blijft erg spannend!

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Bakker, Van Putten, Koopman, Grondman, Opdam, Maat (88e Buitenhuis), De Jong, Geerts (61e Scholten), Maskoul, Smit (90e Jansen) en Groothuis.

Doelpuntenmakers SVZW:
84e minuut      Frank Smit             1-0
94e minuut      Maarten Jansen       2-0