Op een koude zaterdagmiddag stonden SVZW en SVI tegen over elkaar op sportpark “Het Lage veld” in Wierden. Welk team zou in staat zijn de middenmoot positie te verstevigen. SVZW wist dat SVI de laatste 5 wedstrijden op rij had gewonnen. Met passie en strijd spelen was het motto van SVZW. Om 14:45 uur floot scheidsrechter Ruben Jonker voor de aftrap.  Vlak daarna al de eerste corner voor SVI, maar die leverde niets op. SVZW begon goed en won veel duels in de verdediging en op het middenveld. In de 8e minuut legde Aron Pouls de bal mooi achter de SVI verdediging, maar Luuk Geels kan net niet bij de bal. In de 12e minuut maakte SVI speler Jasper Koopman hands in het strafschop gebied. Gevolg een gele kaart voor hem en een strafschop voor SVZW. Penalty specialist Robin de Jong nam plaats achter de bal, en schoot beheerst de 1-0 binnen. SVZW ging door op de ingeslagen weg.  In de 23e minuut de eerste gevaarlijke aanval van SVI. Maar de voorzet is achter Thom Kooke, hij probeert de bal nog met een hakje te raken, maar dat mislukt.  SVZW doelman Julian Bakker komt uit zijn doel om een bal weg te koppen, dat lukt ook, maar Youp Kok komt met hoog geheven been richting de bal. Hij raakte daarbij Julian aan het hoofd, en kreeg terecht de gele kaart. In de 34 minuut scoorde Luuk Geelen de 2-0 voor SVZW. Kelvin Slomp gaf een prima pass en die werd op waarde ingeschat. Vlak voor rust nog een goede kans voor SVZW, maar helaas geen goal.

SVI begon de tweede helft met Frank Jansen op de plaats van Maurizio Parrella. De bezoekers wilden met een goede tweede helft de achterstand goed maken. De SVZW verdediging kwam meer onder druk te staan. Maar Julian Bakker wist een harde inzet te keren. Bas ter Hogt werd hardhandig van de bal gezet. Waar iedereen een gele kaart voor de dader verwachte kreeg Lars van Putten een gele kaart voor protesteren tegen deze beslissing. In de 61e minuut is daar de 1e wissel van SVZW. Maarten Jansen kwam in het veld voor Aron Pouls. In de 65e minuut scoorde SVI de 2-1. Doelpunten maker was Thom Kooke. Vlak daarna kreeg Jordy Halfwerk van SVI de gele kaart. SVZW probeert de 2-1 over de streep te trekken. Wanneer Bas ter Hogt hinderlijk voor de bal blijft staan bij een vrije trap van SVI krijgt hij de gele kaart. SVI ging met alle macht die het bezat in de aanval om de gelijkmaker te maken. Hierdoor kwam er meer ruimte voor SVZW. En ook kansen voor Maarten Jansen en Frank Smit. Maar helaas geen goals en zo bleef het billen knijpen voor SVZW.  In de 81e minuut werd Bas ter Hogt vervangen door Dries Buimer. Vlak daarna een dubbele wissel bij SVI. Jordy Halfwerk en Jorn Mesonides werden afgelost door Lucas Nunnink en Jaoud Akloud. Deze laatste kreeg een paar minuten na zijn invalbeurt de gele kaart van de scheidsrechter. SVZW bracht ook nog een derde wisselspeler in veld; Yunus Gungor loste Kelvin Slomp af. Na ongeveer 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Jonker voor het einde van de wedstrijd. Een verdiende overwinning voor SVZW, vooral op basis van de 1e helft. Het was onnodig spannend doordat SVZW er niet in slaagde meer doelpunten te maken. Zaterdag 9 april a.s. gaat SVZW op bezoek bij SDV Barneveld. De volgende thuiswedstrijd is 16 april; de derby tegen DOS’37.

Verslag : Gerrit Koers

13e min 1-0 Robin de Jong (strafschop)

34e min 2-0 Luuk Geelen

65e min 2-1 Thom Kooke