Op zaterdag 7 mei speelde SVZW thuis tegen DOS Kampen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelden de beide 2e elftallen van SVZW en DOS Kampen tegen elkaar. Die wedstrijd eindigde in 3-3. Om 14;45 uur floot scheidsrechter O’Neil voor de aftrap van het duel tussen de eerste elftallen van beide clubs. Het publiek zat nog maar net lekker in het zonnetje of het was al 1-0 voor SVZW. Na 45 seconden scoorde Maarten Jansen met een kopbal na een mooie pass van Aron Pouls. Maar DOS Kampen treurde niet lang over deze tegen treffer, want in de 5e minuut werd het al 1-1 door Matthijs de Blok.

En DOS Kampen dacht we gaan door met aanvallen want in de 8e minuut stond de 1-2 al op het scorebord. Raymond Beuling was de doelpunten maker. De grensrechter stak wel de vlag omhoog voor buitenspel, maar de scheidsrechter kende de goal toch toe. SVZW wist dat het aan de bak moest om nog een goed resultaat in deze wedstrijd te behalen. Maarten Jansen kopte net naast. Langzamerhand nam SVZW het initiatief over in de wedstrijd, maar het bleef oppassen voor snelle DOS Kampen uitbraken. In de 15e minuut was er een goed schot van Bas ter Hogt, maar de keeper bracht redding. Dezelfde Bas ter Hogt gaf in de 20e minuut een mooie voorzet, die prima werd binnen gekopt door Maarten Jansen. En was de stand weer in evenwicht, 2-2. Hierna nog een paar mogelijkheden voor SVZW. In de 33e minuut krijgt DOS Kampen een corner, en ook in deze situatie gaf de grensrechter wat anders aan, maar de scheidsrechter nam dit vlag signaal niet over. Hij gaat wel naar de grensrechter om nadere uitleg te geven. Enkele minuten later moet SVZW de 1e wissel toepassen. Freek Grondman raakte geblesseerd aan zijn enkel, en kon helaas niet verder spelen. Kelvin Slomp kwam hem vervangen. SVZW moest wat aanpassingen doen in het elftal en daardoor kreeg DOS enkele kansen. Vlak voor rust kreeg Maarten Jansen de 1e gele kaart van de wedstrijd. Daarna was er de grootste kans van DOS Kampen op de 2-3. Maar Matthijs de Blok en Twan Knul lukte het niet om te scoren.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. SVZW begon goed aan de tweede helft. Gaan voor de overwinning liet het elftal zien. Uit een hoekschop ontstond er een enorme scrimmage voor het DOS doel, maar de bal wilde er niet in. Luuk Geelen was de speler die de tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Met nog een half uur te spelen wisselde DOS Kampen. Robin Mulder werd vervangen door Jochem van Putten. DOS ging voor een gelijkspel. SVZW bleef zoeken naar een doelpunt. En dat kwam er in de 70e minuut. Robin de Jong schoot de bal fraai achter DOS doelman Kevin Dijkstra. Vlak daarna een kans voor Jesper Middelkamp, maar hij schoot net naast. DOS Kampen begreep dat het meer aanvallend moest gaan spelen, en bracht Toine Mulder voor Joel Visscher.
In de 75e minuut werd de VAR gemist in Wierden. Een doelpoging van Aron Pouls was 100% zeker over de doellijn, maar de scheidsrechter kende het doelpunt niet toe. In 78e minuut de derde wissel van DOS Kampen. Mitchell Hooisma in plaats van Klaas Jan Mulder. DOS Kampen kreeg ook een paar mogelijkheden, maar Julian Bakker liet opnieuw zien dat hij een betrouwbare doelman is. In de 83e minuut kwam Dries Buimer bij SVZW in het elftal voor Jesper Middelkamp. In de blessure tijd was er nog een geweldige kans van DOS Kampen, maar de bal werd over het doel geschoten. SVZW wist de overwinning over de streep te trekken. En gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd was het een verdiende overwinning. Mede door de uitslagen in de ander wedstrijden was het goede zaterdag voor SVZW. Vooral in de strijd om de 3e periode. SVZW staat voor een drukke week. Dinsdag 10 mei is er de uitwedstrijd naar DTS Ede en op 14 mei de thuiswedstrijd tegen Hierden.

Verslag : Gerrit Koers
Klik hier voor alle foto’s

Statistieken wedstrijd :
1e min  1-0 Maarten Jansen
5e min  1-1 Matthijs de Blok
8e min   1-2 Raymond Beuling
20e min 2-2 Maarten Jansen
70e min 3-2 Robin de Jong

Opstelling SVZW:
Julian Bakker, Freek Grondman (40. Klevin Slomp), Robin de Jong, Lars Scholten, Jesper Middelkamp (83. Dries Buimer), Bas ter Hogt, Luuk Geelen, Maarten Smit, Aron Pouls, Stefan Maat, Maarten Jansen