Zaterdag 4 mei gaat SVZW beginnen aan de laatste serie competitiewedstrijden. Sparta Enschede is de tegenstander waar de reis naar toe gaat.
Sparta Enschede werd vorig seizoen kampioen in de 2e klasse J. Daardoor komt de club nu uit in de 1e klasse H. Voor veel clubs is de doelstelling na promotie handhaving in de hogere klasse. Aan die doelstelling heeft Sparta Enschede al voldaan. Op dit moment staat Sparta op de zesde plaats op de ranglijst. Uit de 21 gespeelde wedstrijden werden 31 punten behaald. De voorsprong op de negende plek op de ranglijst is 7 punten met nog drie wedstrijden te spelen. Sparta kan met een goede eindsprint nog wat stijgen in de competitie, al moet dan alles wel mee zitten. SVZW is nog te passeren op de ranglijst. Wint Sparta Enschede deze wedstrijd van SVZW dan gaan beide clubs stuivertje wisselen, al moet daarbij wel worden aangetekend dat SVZW een wedstrijd minder heeft gespeeld. Er staat dus wel wat op het spel in Enschede. In Wierden was de eindstand van de ontmoeting tussen deze tegenstanders 4-1. Zover zal Sparta het voor eigen publiek niet willen laten komen. De goal in Wierden werd gescoord door Daan Akkerman, hij is de topscoorder van Sparta. Hij wist tot nu toe 8 keer te scoren in de competitie.
SVZW deed in de twee laatste gespeelde competitiewedstrijden goede zaken op de ranglijst. Er werden 6 punten bijgeschreven door de winst op Hulzense Boys en Achilles’12. Hierdoor staat SVZW nu vijfde in de competitie, maar het is nog mogelijk om te een plekje te stijgen. FC Winterswijk staat nu op de vierde plaats. De achterstand van SVZW is vier punten, maar FC Winterswijk heeft een wedstrijd meer gespeeld. SVZW kan bij winst in Enschede niet alleen de vijfde plek vaster in handen krijgen, maar de aansluiting met de vierde plek blijft behouden. Gelukkig is Frank Smit weer beschikbaar om mee te spelen. Nog geen hele wedstrijden, maar in twee invalbeurten wist hij alweer 4 doelpunten te maken. Evenals Sparta Enschede heeft ook SVZW 2 weken rust gehad. Zaterdag 27 april was er geen competitie in verband met Koningsdag. De wedstrijden van die dag staan nu voor 4 mei op de agenda. Wanneer SVZW erin slaagt om de vorm van laatste twee wedstrijden ook tegen Sparta vast te houden, dan gaan de drie punten mee naar Wierden. De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark “Schreurserve” in Enschede en begint om 14:45 uur. Scheidsrechter van dienst is Semih Kiremit.


De overige wedstrijden van zaterdag 4 mei. ( Hulzense Boys is vrij deze speelronde)
Achilles’12 – DOS’37 (3)
Achilles’12 is nagenoeg zeker van het feit dat ze niet in de nacompetitie terecht komen. Bij winst in deze wedstrijd is dat helemaal zeker. Voor DOS’37 geldt precies hetzelfde. Er staat dus wel wat op het spel in Hengelo bij deze streekderby. In Vriezenveen won DOS’37 de wedstrijd met 2-0. Met eenzelfde uitslag zal DOS’37 zeker tevreden zijn. Maar zover laat Achilles’12 het in deze wedstrijd niet komen. Een gelijkspel daar komt het uiteindelijk op uit.
DZC’68 – Dalfsen (1)
DZC’68 staat tweede op de ranglijst. Kampioenschap zit er niet meer in. Maar het behalen van een periodetitel zit er nog zeker in. Voor Dalfsen gaat het om de laatste wedstrijden op eerste klasse niveau. De degradatie zat er al heel lang aan te komen. DZC’68 heeft nog een paar ijzers in het vuur om voor te spelen. Dalfsen zal wel proberen om de nodige weerstand te bieden, maar de thuisclub is gewoon weg te sterk.
WHC – NEO (1)
WHC heeft al heel lang de beste papieren in handen om kampioen te worden. Er zijn nog een paar punten nodig. NEO staat derde op ranglijst met 10 punten achterstand op WHC. Kampioen worden kan NEO niet meer, maar in de tweede periode staat NEO bovenaan. Dat is ook een mooie prijs om te behalen. WHC treft in deze thuiswedstrijd een tegenstander die het de aanstaande kampioen nog heel moeilijk kan gaan maken. Het belooft een mooie wedstrijd te worden, die uiteindelijk door WHC wordt gewonnen.

Er staan op zaterdag 4 mei maar 4 wedstrijden op het programma in de eerste klasse. De overige wedstrijden van deze speelronde zijn al op zondag 28 april afgewerkt. Na de wedstrijden van zaterdag 4 mei, staan er nog drie speelrondes op de agenda. De wedstrijden in de laatste twee speelrondes staan allemaal op de zaterdag gepland. Let op, de aftrap van die wedstrijden is om 18:00 uur. Maar zover is het nog niet. Eerst de wedstrijden van zaterdag 4 mei. Er kunnen deze dag al wat beslissingen vallen. WHC kan misschien de kampioenvlag al hijsen. En ook onderin kan het zomaar zijn dat er ook al zaken beslist zijn. De komende wedstrijden zijn in elk beslissend voor de clubs in de 1e klasse H.


Gerrit Koers