Op zaterdag 21 januari beginnen de clubs in de 1e klasse E aan het tweede deel van de competitie. SVZW ontvangt dan ASV Dronten op het eigen Sportpark in Wierden.

ASV Dronten kwam al wel eens eerder voor een competitiewedstrijd naar Wierden. De laatste keer was op zaterdag 14 oktober 2017.  ASVD verloor die middag met 3-1 in Wierden.  De ploeg stond toen onder leiding van  Raymond Schuurman. Het huidige team wordt getraind door Patrick Posthuma. Hij is bezig aan zijn 4e seizoen. Onder zijn leiding werd ASVD in 2022 kampioen van de 2e klasse G en promoveerde zo naar de 1e klasse. Dit seizoen zijn de Drontenaren heel goed bezig in de 1e klasse E.  Zij bezetten nu de 3e plaats op de ranglijst met 21 punten uit 11 wedstrijden.  Er werd alleen verloren van Quick’20 en WHC.  En dat zijn niet de minste tegenstanders.  Met 6 doelpunten is Yordi Schols de topscoorder in de competitie.  Om goed aan het vervolg van de competitie te beginnen ging ASVD van 6 tot en met 8 januari op trainingskamp.  Ook werden er twee oefenwedstrijden gespeeld. Hatto Heim werd met 2-0 verslagen. Tegen VVOG werd met 3-3 gelijk gespeeld. Een 3-0 achterstand werd in de 2e helft nog omgebogen in een 3-3 gelijk spel. Hieruit blijkt dat ASVD over de nodige strijdlust beschikt. ASV Dronten komt met het nodige zelfvertrouwen naar Wierden om de mooie positie op de ranglijst te behouden.

SVZW is ook hard aan het trainen om de eerste thuiswedstrijd in 2023 winnend af te sluiten.  Op 10 december jl. speelde SVZW de laatste thuiswedstrijd in 2022. In die wedstrijd lukte het om DZOH met 4-0 te verslaan. Dat was de derde thuiswedstrijd op rij die werd gewonnen. Hopelijk lukt het om die serie te verlengen in de wedstrijd tegen ASV Dronten. In de winterstop kwam er trainersnieuws naar buiten bij SVZW. De huidige trainer Joram Hendriks gaf aan dat hij zijn contract niet wilde verlengen en dat hij op zoek gaat naar een nieuwe club. Voor het seizoen 2023-2024 heeft SVZW Frank Eeftink aangesteld als trainer.  Joram Hendriks gaat er wel alles aan doen om zijn periode bij SVZW goed af te sluiten.  Op dit moment zijn er 11  van de 26 geplande wedstrijden gespeeld. Alle kans dus om nog heel wat punten te pakken en te stijgen op de ranglijst. Ook zijn er nog 2 periodetitels te verdelen. SVZW speelde twee oefenwedstrijden in januari.  Er werd gewonnen van Heino (2-3) en FC Zutphen (5-0).  In deze wedstrijden kregen ook spelers uit het 2e elftal de kans om hun kwaliteiten te tonen. SVZW zal het voorlopig zonder Bas ter Hogt moeten stellen. Verder zijn op dit moment geen langdurig geblesseerden. Als SVZW het niveau haalt van de laatste competitie thuiswedstrijden dan moet het mogelijk zijn om een goed resultaat tegen de bezoekers uit Dronten te halen.  Wint SVZW dan komt de ploeg in punten aantal op gelijke hoogte met ASV Dronten. De wedstrijd op sportpark “Het Lage Veld” in Wierden begint om 14:45 uur.

De overige wedstrijden van zaterdag 22-01-2023;

DOS Kampen – Hulzense Boys (3)

DOS Kampen wil zich handhaven op 1e klasse niveau. Het zal daarvoor nog wel de nodige punten moeten pakken. Hetzelfde verhaal geldt ook voor de Hulzense Boys. Beide ploegen moeten voor de winst gaan in deze wedstrijd. Want bij een overwinning kunnen ze wat afstand nemen van de tegenstander.  Uiteindelijk draait het uit op een gelijkspel

Heerenveen – Achilles’12 (2)

Heerenveen moet in de tweede seizoenshelft heel wat punten gaan pakken.  De club heeft nog maar 9 punten, die allemaal in een thuiswedstrijd werden behaald.  Achilles’12 kende een moeilijke start, maar inmiddels zijn er de nodige resultaten behaald. Lukt het ook in deze uitwedstrijd? Heerenveen zal er alles aan doen om de punten in Friesland te houden,  maar Achilles’12 neemt de punten meer naar Twente.

KHC – Go Ahead Kampen (3)

KHC begint met een derby aan de tweede seizoenshelft. Plaatsgenoot Go Ahead is de tegenstander.  Een interessante wedstrijd. Blijft KHC meedoen in de kopgroep, of is het Go Ahead dat gaat stijgen op de ranglijst, dat is vraag die speelt rondom deze wedstrijd. KHC verliest maar zelden een wedstrijd. Go Ahead gaat zeker voor de winst in deze wedstrijd, maar het eindigt  in een gelijkspel.

Quick’20 –  DZOH (1)

Quick’20 was heel lang de koploper in de 1e klasse E. Maar in de laatste wedstrijden voor de winterstop nam WHC de koppositie over. DZOH staat in de middenmoot, maar moet nog wel punten pakken om niet verder af te zakken. Quick’20 wil goede beginnen na de winterstop. En dat gaat lukken, want DZOH is niet bij machte om een resultaat te halen in Oldenzaal.

SVI – Noordscheschut (2)

SVI staat er niet zo goed voor. Blijft SVI op de 11e plaats staan, dan moeten ze in de nacompetitie om handhaving spelen.  Noordscheschut staat vast in het linkerrijtje. Ze komen vast naar Zwolle om 3 punten te halen. SVI weet dat het punten moet gaan pakken, maar dat gaat niet lukken tegen Noordscheschut.

WHC – Epe (1)

WHC is de trotste koploper in de competitie.  Dat willen ze ook zo lang mogelijk blijven. In de winterstop verloor WHC met 7-1 van Berkum.  Epe zal proberen om met een goed resultaat te beginnen in Wezep. WHC wil laten zien dat de nederlaag tegen Berkum een incident was. De thuisclub gaat dit verlies goed maken met een overwinning tegen Epe.

Zaterdag 21 januari is de start van de tweede seizoenshelft in de 1e klasse E. Na de winterstop is het altijd afwachten hoe de clubs uit deze periode komen.  Sommigen clubs komen er goed uit, terwijl anderen door de onderbreking uit hun ritme zijn geraakt.  Er staan in elk geval meteen interessante wedstrijden op het programma. De derby in Kampen tussen KHC en Go Ahead.  Ook wedstrijden tussen clubs bovenin en onderin. De belangen zijn meteen weer groot op deze 12e speeldag.  Voor alle clubs is er nog genoeg om voor te spelen.  iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers