Krappe 1-0 zege voor de Zwaluwen.

Klik hier voor alle foto’s van de wedstrijd en van het feestje erna

Alle wedstrijden begonnen gistermiddag om 15.00 uur dus ook op Het Lageveld in Wierden waar scheidsrechter Jarno Schoonhoven de wedstrijd tussen SVZW en Achilles’12 uit Hengelo leidde. Er stond nog wel degelijk iets op het spel voor beide ploegen, immers SVZW wilde minimaal tweede blijven en Achilles’12 de nacompetitie vermijden. Het eerste wapenfeit was een schot van Jesse Klijnstra dat door SVZW doelman Julian Bakker tot corner werd gewerkt. Een minuut later werd de voorzet van Nick Harberink maar net naast gekopt door Ruben Raanhuis en ontsnapte SVZW daar opnieuw aan een vroege achterstand. In de 10e minuut probeerde Jasper Groothuis via een lob Achilles’12 doelman Joris Raanhuis te verrassen, die tot een corner leidde. Na een kwartier voetbal kreeg Frank Smit tot twee keer toe een kans om de score te openen, het gebeurde niet. Aan de andere kant een grote kans voor Nick Harberink maar hij mikte te hoog. En op het schot van Jesse Klijnstra vijf minuten later had Julian Bakker een afdoend antwoord. In de 31e minuut ontving Robert Wilens een gele kaart namens Achilles’12 en een vrije trap tegen, welke door Robin de Jong werd over getikt.  Vervolgens een megakans voor de bezoekers in de 34e minuut, welke door Rick Keizers slecht werd uitgevoerd, het bleef uiteindelijk bij een rollertje. Achilles verdedigde voornamelijk de 0-0 en loerde op de counter, zag Stefan Maat zijn schot over het Hengelose doel verdwijnen en moest Julian Bakker nog eens handelend optreden bij het schot van Rick Keizers. Aldus werd de rust bereikt bij een blanco stand.

Na de thee was Jeffrey Buitenhuis in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Lars Scholten. In de 49e minuut werd de goed genomen vrije trap van Achilles aanvoerder Jesper te Marvelde door Julian Bakker tot corner verwerkt en bleef SVZW pogingen doen om gaten in het defensieve bolwerk van Achilles’12 te schieten. Maar de ballen vielen steeds verkeerd, zoals in de 62e minuut na een corner van Bas ter Hogt die eindige in een scrimmage op de doellijn maar niet tot een doelpunt. Dat gebeurde dan eindelijk wel in de 65e minuut toen de perfecte voorzet van Levi Opdam onhoudbaar met het hoofd werd binnen gedoken door Frank Smit, een prachtige 1-0! Trainer Omar Wennink van Achilles wisselde daarop Brandt Peters voor Reinier Wilmink en leidde de poging van Frank Smit in de 71e minuut tot een corner. De gastheren ontsnapten even later aan een penalty, zo ook in de 78e minuut toen een te slappe terugspeelbal bijna tot de gelijkmaker leidde, Stefan Maat redde de situatie. SVZW kwam in de 80e minuut dichtbij de 2-0 na de panklare voorzet van Frank Smit op Yessin Maskoul, welke echter recht in de handen van doelman Joris Raanhuis eindigde. Twee minuten later een corner op maat van de voet van Bas ter Hogt op Frank Smit, die net niet raak kopte. Het bleef dus spannend, eindigde de rush van Frank Smit in een schot hoog over en kreeg Achilles’12 in de 87e minuut alsnog de kans op de gelijkmaker toen Kian Wind naast het lege Wierdense doel kopte. De gasten wisselden in die slotfase nog een keer, maar in de stand kwam geen verandering meer en bleef SVZW nipt maar verdiend overeind met een zwaar bevochten 1-0 zege en behoud van de tweede plek op de ranglijst. Wij feliciteren intussen Quick’20 uit Oldenzaal met het gisteren behaalde kampioenschap en volgende week gaat voor SVZW de reis naar concurrent asv Dronten, aanvang 14.30 uur en de laatste wedstrijd in de reguliere competitie.

Verslag: Gerhard Nijmeijer
Foto’s: Henk Steen