De voorbereiding op het nieuwe seizoen zit er op. De laatste oefenwedstrijd op 31 augustus werd met 4-0 gewonnen van Tubantia Dat houdt dus dat de wedstrijden die nu op het programma staan er toe doen. Er valt iets te winnen of verliezen. Zaterdag 4 september is  om 14:45 de aftrap van de bekerwedstrijd tussen SVZW en Sparta Enschede.  SVZW zit in de beker poule fase ingedeeld bij Sparta Enschede, Eilermark en FC Winterswijk.  De wedstrijd tegen Sparta Enschede is de enigste thuiswedstrijd in deze serie van drie. Op 11 en 18 september staan er uitwedstrijden op het programma naar  Glanerbrug en Winterswijk.

De eerste wedstrijd is dus tegen Sparta Enschede.  In de competitie gaat Sparta E spelen in de 2e klasse H van het zaterdag voetbal. Op papier zou SVZW dus moeten kunnen winnen van deze tegenstander. Maar papier is gewillig en dus zegt dit allemaal niets. SVZW trainer Joram Hendriks heeft in de voorbereiding veel verschillende opstellingen gebruikt om te komen tot de beste basis samenstelling. Zaterdag 4 september zal dan blijken tot welke conclusie hij is gekomen.

SVZW komt in het komende seizoen uit in de 1e klasse D van het zaterdag voetbal. De eerste speelronde  staat voor zaterdag 25 september op de agenda. Op die dag moet SVZW afreizen naar Doetinchem voor een bezoek aan DCZ’68. De eerste thuiswedstrijd is op 2 oktober tegen KHC uit Kampen.  Iedereen in het amateurvoetbal is blij dat het nieuwe seizoen van start gaat. Laten we hopen dat dit seizoen zonder problemen uitgespeeld gaat worden. 

Gerrit Koers