SVZW wint verdiend in Zwolle

De reis voerde gistermiddag naar onze Provinciehoofdstad alwaar zonder publiek de strijd werd aangebonden met de club waar onze hoofdtrainer Joram Hendriks en zijn assistent Roy Agten hun roots hebben liggen. Pikant detail was verder nog dat naast SVI hoofdtrainer Bram Freie zijn assistent Jordy Hendriks een broer is van, inderdaad…… Joram. Vervolgens twee gelijk opgaande ploegen opererend in de middenmoot van de competitie en duidelijk was het waar de belangen lagen.

In de 7e minuut was daar de eerste kans voor de bezoekers, Jesper Middelkamp wist er geen doelpunt van te maken, SVZW was zeker in dat eerste kwartier de bovenliggende partij, echter was het bij de eerste de beste corner aan de andere kant gelijk raak, op aangeven van Nick van der Steege kopte Youp Kok pardoes de 1-0 binnen! De Zwaluwen schrokken hier wel van maar bleven aanvallen waarbij in de 22e minuut een blunder van SVI achterin afgestraft had moeten worden. Na een half uur spelen kwam de gelijkmaker er dan toch na aangeven van Yessin Maskoul scoorde Frank Smit en verdiend ook. De eerste gele kaart was er voor SVI in de 37e minuut voor Jordy Halfwerk die met een gestrekt been SVZW doelman Julian Bakker belaagde. In de 42e minuut zag Jesper Middelkamp zijn schot naast het Zwolse doel verdwijnen, echter een minuut later zette Bas ter Hogt zijn ploeg op voorsprong door prima de 1-2 binnen te schieten. Dat was ook meteen de ruststand en gezien het veldspel volkomen verdiend.

Na de thee wissel bij de thuisploeg, Nathan van Rijn had plaatsgemaakt voor Lucas Nunnink, SVZW kwam met dezelfde elf terug uit de kleedkamer. Buitenkansje voor SVZW in de 51e minuut voor Frank Smit, die echter naast mikte en in de 57e minuut ontving SVI een tweede gele kaart. In de 62e minuut moest Julian Bakker attent zijn op een hard schot van de gastheren, aan de andere kant pakte SVI goalie een terugspeelbal per ongeluk op en dus een vrije trap tegen, genomen door Stefan Maat. Het was wachten op de 1-3 en die kwam er in de 70e minuut door een strak schot van opnieuw Frank Smit, het sein voor SVI trainer Freie om twee verse spelers in te brengen ten koste van Jordi Halfwerk en Sinan Can Cumert. Effect had die wissel niet bepaald want een prima uitgespeelde aanval leverde de 1-4 op, maker ervan Jesper Middelkamp na aangeven Stefan Maat. Wedstrijd gespeeld natuurlijk, ondanks nog twee ingebrachte wisselspelers bij de thuisploeg tien minuten voor tijd, waarna in de 83e minuut trainer Joram Hendriks doelpuntenmaker Jesper Middelkamp verving door Lars van Putten, die enkele weken uit de roulatie geweest was vanwege een blessure. Onmiddellijk daarop maakte Stefan Maat het karwei definitief af door na een mooie aanval en op aangeven van de zonet ingevallen Lars van Putten de 1-5 binnen te schieten. Vijf minuten voor tijd kwam Maarten Jansen nog binnen de lijnen voor Frank Smit en in blessuretijd scoorde SVI op fraaie wijze nog de 2-5 via invaller Jurre Lenting. Nadat Yessin Maskoul even later naast mikte kwam er eind aan deze wedstrijd en kon SVZW de dik verdiende punten terugnemen naar Wierden, een nuttige overwinning bovendien. Volgende week ontvangt SVZW DTS’35 uit Ede op sportpark het Lageveld, aanvang 14.45 uur.