SVZW stijgt naar gedeelde 2e plek na overwinning in Epe.

Voor de allereerste keer troffen beide ploegen elkaar gistermiddag op Sportpark Wachtelenberg te Epe alwaar om 15.00 uur werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Nicholas Henon. Verrassend was de keuze van SVZW trainer Joram Hendriks door Jermain Francisca in de basis te laten starten i.p.v. Levi Opdam als linker verdediger. Maar goed, ook wij kennen natuurlijk alle details niet en dus is dat een zaak van de trainer en dat hoort ook zo. De thuisploeg begon voortvarend aan de klus en in de 9e minuut kopte Mart Nijhof (geen familie) gevaarlijk op het Wierdense doel, de eerste redding van Julian Bakker was een feit ten koste van een corner, dat dan weer wel. Nog geen minuut later volgde een goed lopende aanval van Epe, dat liep maar net goed af voor de gasten uit Wierden. In de 14e minuut een schot op de paal van Epe speler Sven van Egteren, SVZW kwam daar opnieuw met de schrik vrij! Maar de waarschuwingen waren er wel degelijk en na geknoei achterin bij SVZW kon Mart Nijhof simpel de 1-0 scoren na een kwartier voetbal, volkomen verdiend overigens op dat moment. In de 25e minuut ontsnapte SVZW aan de 2-0 door Sven van Egteren, doelman Julian Bakker redde opnieuw zijn ploeg voor een verdubbeling van de score. Aan de andere kant moest Bas van Schoonhoven ingrijpen op de vrije trap van Bas ter Hogt en kwam bij SVZW reeds de eerste wissel in de 28e minuut: Levi Opdam verving Jermain Francisca. De gelijkmaker viel eigenlijk uit het niets in de 32e minuut na een vrije trap van de voet van Bas ter Hogt welke door alles en iedereen gemist werd, maar waar Jeffrey Buitenhuis toch nog kans zag om de 1-1 binnen te tikken. Mart Nijhof ontving geel in de 35e minuut en pal daarop was de vrije trap van opnieuw Bas ter Hogt in 1x raak, zijn inzet verdween in de rechter bovenhoek en daarom verscheen de 1-2 stand op het scorebord, zeer tot ongenoegen van een klein deel van publiek, dat weinig waardering kon opbrengen voor de beslissingen van de scheids, het is van alle tijden zullen we maar zeggen. In de 40e minuut dan een curieus moment voor Epe, dat terecht een penalty kreeg en waarvoor SVZW doelman Julian Bakker de gele kaart ontving. Trainer Martijn de Haas van Epe meende dat rood op zijn plaats zou zijn geweest en liet dat luid en duidelijk merken, hij werd beloond met….. een gele kaart. Tot overmaat van ramp voor Epe werd de penalty genomen door Lars Krijgsman fraai gestopt door Julian Bakker, de gelijkmaker bleef dus uit. Sterker nog, op slag van rust werd Yessin Maskoul door Epe doelman Bas van Schoonhoven onreglementair bejegend binnen de zestien en bracht aanvoerder Robin de Jong de 1-3 ruststand op het scorebord. Met die stand mochten de Zwaluwen niet klagen halverwege, hoewel de ploeg zich na een half uur redelijk herpakte, na een stroeve beginfase.

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in het veld en het eerste schot kwam van de voet van Epe speler Luke Berkhoff en dus had Epe toch gewisseld in de rust. In de 57e minuut ging de poging van Yessin Maskoul aan de andere kant ruim naast, kreeg Epe in de 60e minuut een corner te nemen en twee minuten later mikte Gerrit Calkhoven uit een (niet terechte) corner net naast het Wierdense houtwerk. Tweede wissel bij SVZW: Jasper Groothuis ging, Jesper Middelkamp kwam en paal daarop raakte Lars Krijgsman de paal, maar hield er wel een corner aan over. In de 72e minuut wisselde Epe trainer De Haas Nick Krijgsman voor Koen Logen, gevolgd door een counter van de Zwaluwen via Tom ter Hogt in de 73e minuut die door Yessin Maskoul beheerst werd binnen geschoven: 1-4. Diezelfde Maskoul had even later de 1-5 kunnen maken, ware het niet dat hij ruim over mikte.  Met nog een kwartier op de klok werd Bas ter Hogt van SVZW vervangen door Daan Geerts en twee minuten later deed Epe toch iets terug door de 2-4 binnen te schieten, goalgetter was Sven van Egteren. In de 82e minuut volgde nog een dubbele wissel bij de gastheren, ontving invaller Daan Geerts nog geel en moest Julian Bakker de corner van Stan Bos nog alert over tikken. Het laatste wapenfeit was nog een gele kaart voor Epe invaller Royan Teke in blessuretijd en toen was het echt gedaan en konden de drie punten mee de bus in van de mooie Veluwe naar het ook zo mooie Twentse Wierden. Eindstand 2-4.

Volgende week ontvangt SVZW de ploeg van en uit Noordseschut op Sportpark Het Lageveld in Wierden, aanvang zoals gebruikelijk 14.45 uur. Hartelijk welkom!