Op dinsdag 10 mei staat er een volledige speelronde in de 1e klasse D op het programma. Het is op dit moment zowel boven als onderin erg spannend in de competitie. Steeds wisselen de teams van plek op de ranglijst.  Sinds afgelopen zaterdag is Nunspeet de nieuwe koploper. Dat werden zij door thuis met 2-1 te winnen van CSV Apeldoorn. Daarnaast lukte het DTS Ede niet om de volle buit binnen te halen tegen  Hierden. Nunspeet heeft nu 41 punten uit 21 wedstrijden. CSV Apeldoorn en DTS Ede hebben allebei 40 punten.  Met 38 punten zijn ook SDV Barneveld en SVZW nog kanshebbers op het kampioenschap. Al moet wel worden gezegd dat deze beide laatste teams meer kijken naar de mogelijkheid om de 3e periodetitel binnen halen.

Onderin is de strijd net zo spannend. Op dit moment staat Hierden op de 14e plaats. Blijft dat zo, dan degraderen zij rechtstreeks naar de 2e klasse. DOS’37 en DOS Kampen staat op plek 12 en 13.  Staan zij daar op het einde van de competitie nog, dan moeten zij p/d wedstrijden gaan spelen om handhaving in de 1e klasse.  Hierden heeft 11 punten, DOS Kampen heeft er 17, en DOS’37 heeft 18 punten.  De Merino’s hebben ook 18 punten, maar zij hebben een iets beter doelsaldo.  KHC en SVI zullen ook graag nog wat punten willen pakken om helemaal veilig te zijn.

Dit zijn de  wedstrijden van dinsdag 10 mei:

DTS Ede  – SVZW

Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Blijven aanhaken bij de kopgroep staat op het spel.

DZC’68 – DOS Kampen

DZC’68 is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap, maar wil in vorm blijven voor de nacompetitie. DOS Kampen moet punten pakken om de p/d wedstrijden te ontlopen

Go Ahead Kampen – Nunspeet

Go Ahead Kampen gaat  proberen om te winnen van koploper Nunspeet

KHC – Hierden

KHC en Hierden hebben beiden de punten hard nodig in de strijd om handhaving

De Merino’s – SDV Barneveld

De Merino’s kunnen bij winst weer een stap zetten in de strijd om handhaving. SDV Barneveld kan bij winst mee blijven doen om het kampioenschap en blijft dan koploper in de 3e periode.

SVI – DOS’37

Bij winst is SVI er zeker van dat het in de 1e klasse blijft.  DOS’37 moet winnen om te stijgen op de ranglijst, anders blijft het in zwaar weer

CSV Apeldoorn – Bennekom

CSV Apeldoorn verloor zaterdag van Nunspeet. Opnieuw verlies zou een tegenvaller zijn in de kampioensrace. Bennekom is goed bezig de laatste weken. Het scoort opeens makkelijk. En heeft nog steeds aspiraties voor de 3e periode.

Er zijn nog 5 speelrondes af te werken in de 1e klasse D. Zaterdag 4 juni is de laatste speelronde van het seizoen 2021-2022. Daarna volgt dan nog de nacompetitie.

Gerrit Koers