SVZW – DOS’37 | 3-1 | verslag 27-09-2020

Klik hier voor alle foto’s

Met de nodige restricties om redenen u allen bekend floot scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo gistermiddag af voor de eerste thuiswedstrijd in competitieverband van SVZW op sportpark Het Lageveld. Tegenstander DOS’37 uit Vriezenveen kwam op bezoek en dus betrof het een heuse derby! Beide ploegen waren elkaar aan het aftasten en ook aan elkaar gewaagd, kansen kwamen er nauwelijks met name doordat de bezoekers strak dekten, fysiek sterker waren en SVZW niet in haar spel lieten komen. Eerste wapenfeit kwam er in de 18e minuut toen SVZW sluitpost Julian Bakker zijn ploeg behoedde voor de 0-1, terwijl Frank Smit aan de andere kant even later dichtbij de 1-0 was, hij hield er een corner aan over. De eerste gele kaart was voor de snelle en behendige Mohamed Shaikki van DOS in de 28e minuut, gevolgd door twee schoten van Frank Smit en Jesper Middelkamp welke beide door doelman Patrick Nitert onschadelijk werden gemaakt. Intussen bleven de bezoekers er kort op zitten, lieten SVZW geen moment met rust en was er eveneens geel voor Bas ter Hogt in de 32e minuut. Tegen het einde van die eerste helft zette SVZW wat meer aan, getuige schoten van Luuk Geelen (net over), Stefan Maat (afzwaaier) en Bas ter Hogt (naast). Op slag van rust nog een benauwd moment toen Menno Kamphuis in botsing kwam met keeper Julian Bakker, de Zwaluwen kwamen weg met een corner….. Rust 0-0.

Het tweede bedrijf begon met een misverstand achterin bij de gastheren dat gelukkig geen fatale gevolgen had en vier minuten later knalde Frank Smit op de lat van de Vriezenveners, zijn inzet had een beter lot verdiend. Maar ook DOS liet zich niet onbetuigd, zie het schot in de 54e minuut dat eindigde op binnenkant paal, daar kwam SVZW goed weg! Dat was een minuut later niet het geval, want Wout Kikkert kopte onberispelijk raak en zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1. SVZW moest nu wel komen en de verwachting was dat DOS’37 na die treffer nog strakker op de man zou gaan spelen hoewel zoiets natuurlijk wel kracht kost. Het schot van Maarten Smit in de 57e minuut was te hoog gemikt en de harde poeier van Bas ter Hogt even later werd knap gered door Patrick Nitert ten koste van een corner. DOS’37 trainer Jeroen Niks wisselde in de 64e minuut Maarten Slomp in voor Lars Kikkert en ontving even daarop Ronald te Morsche de gele prent. De gelijkmaker was vrijwel een feit in de 68e minuut toen Jesper Middelkamp de voorzet van Yessin Maskoul op de paal zag eindigen, pech voor de thuisploeg. Dan ook de eerste wissel bij SVZW, trainer Philip Agteres bracht Dries Buimer voor Luuk Geelen. De invaller incasseerde in no time een gele kaart, hij stond amper op het veld. Met nog een kwartier op de klok tweede wissel bij DOS, ditmaal werd Willem van ’t Spijker vervangen door Stan Tempert en nam het overwicht van de Wierdenaren steeds meer toe. Nadat Frank Smit had over gekopt, stelde scheidsrechter Rutgers vast dat er door een Vriezenveense verdediger hands was gemaakt en dat betekende de bal op de stip en in de 81e minuut scoorde Bas ter Hogt daaruit de gelijkmaker. Laatste wissel bij DOS: Menno Kamphuis eraf, onbekend erin. Het werd een spannende slotfase daar in Wierden, met als gevolg dat Stan Tempert de fout in ging binnen de zestien en daarvoor geel en een penalty tegen ontving. Opnieuw meldde zich Bas ter Hogt voor de klus en hij stelde niet teleur: zeker en vast werd de 2-1 binnen geschoven! Vervolgens zette DOS’37 nog eens aan om in ieder geval nog  met een punt uit Wierden huiswaarts te keren en de ploeg was daar in de 89e minuut dichtbij. De poging van doelpuntenmaker Bas ter Hogt verdween dit keer over het vijandelijke doel en de pot bleef spannend, niet altijd even goed, maar wel spannend. In de 95e(!) minuut ontving Maarten Smit nog een gele prent, ging DOS’37 doelman Patrick Nitert mee naar voren om te assisteren bij een corner en dat was meteen de aanleiding die Frank Smit uit de tegenaanval als genadeklap uitdeelde door voor een leeg doel de 3-1 binnen te tikken op prima aangeven van Yessin Maskoul. Daarmee kwam deze spannende derby tot een eind met als eindresultaat een 3-1 overwinning voor de mannen uit Wierden.

Volgende week reizen we naar Zwolle om daar tegen het voor ons onbekende SVI te spelen, aanvang 15.00 uur.