SVZW – FC Winterswijk  1-2 verslag 26-05-2024

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd

De laatste wedstrijd in de eerste klasse H was voor beide ploegen van groot belang, immers een vierde plek zou eventueel nog kans bieden op promotiewedstrijden. Winterswijk had aan een gelijkspel voldoende om die 4e plek veilig te stellen, SVZW moest winnen. In het eerste kwartier waren het de bezoekers die aanvielen, de Zwaluwen moesten terug en reeds in de 4e minuut redde de lat een vroege achterstand voor de thuisploeg. In de 9e minuut een kansje aan de andere kant, Jasper Groothuis kwam er net niet bij. Na het furieuze begin van de bezoekers uit Winterswijk kwam het spel meer in evenwicht, schoot Jasper Groothuis hard voorlangs in de 23e minuut en schoot aan de andere kant Giovanni Malawau recht in de handen van SVZW goalie Julian Bakker. Het leek er in die fase op dat geen van beide ploegen wilde verliezen en het min of meer een saaie bedoening werd, het gevaarlijke schot van Kay Klein Tank in de 37e minuut daargelaten, dat overigens prima door Julian Bakker onschadelijk werd gemaakt. Vlak voor rust mocht Winterswijk nog een corner nemen die bijna direct binnen viel, de ruststand werd bereikt met 0-0.

Twee ongewijzigde ploegen na de thee en de eerste twee gele kaarten voor beide heethoofden: Robin de Jong en Jelle Koenders waren de klos. Eerste wissel bij Winterswijk in de 60e minuut: Daniel te Winkel voor Stijn Veltkamp en twee minuten later scoorde SVZW speler Jurjan Mannes fraai de 1-0 uit een vrije trap. Trainer Frank Eeftink wisselde nu Maarten Jansen voor Yessin Maskoul, zijn collega van Winterswijk Erik Zandstra bracht Robin Katier voor Kay Klein Tank. In de 71e minuut zette SVZW een mooie aanval op, jammer dat de voorzet van Yessin Maskoul net niet op maat was voor Jesper Middelkamp. Keerpunt in deze wedstrijd was de 73e minuut, toen scheidsrechter Jarno Schoonhoven de gele kaart trok voor doelpuntenmaker Jurjan Mannes wegens commentaar, de speler was daar kennelijk niet van onder de indruk want bleef door mekkeren en dat kostte hem nog eens geel en dus kon hij met rood vertrekken, een ongelooflijk stomme actie. Direct daarop wisselde de tegenstander Giovanni Malawau voor Nick Jansen en begon het slotoffensief, dat in de 80e minuut resulteerde in een schot op de lat boven Julian Bakker, opnieuw kwamen de Zwaluwen daar goed weg. Davide Poledda ontving even later geel namens Winterswijk en was de daaropvolgende vrije trap door Bas ter Hogt te hoog gemikt. Vijf minuten voor tijd redde Julian Bakker zijn ploeg voor de gelijkmaker, werd Jasper Groothuis vervangen door Lars van Putten en viel in de 90e minuut toch nog de gelijkmaker 1-1. SVZW bracht in de slotfase Thijs Koopman nog voor Bas Dreierink, het kon allemaal niet voorkomen dat in de 94e minuut de winnende treffer gemaakt werd door Winterswijk: 1-2. Een zeer rommelig einde van deze wedstrijd, SVZW is klaar met dit seizoen en ook Winterswijk heeft aan de overwinning geen nacompetitie overgehouden. We maken ons op voor de zomervakantie en het EK voetbal en hopen u allen medio september terug te zien bij aanvang van het nieuwe seizoen 24/25.