SVZW – VELO 1-2 03-06-2023

SVZW mocht als periodekampioen in de 1e Klasse E uitkomen in de nacompetitie om langs die weg alsnog te promoveren naar de 4e divisie. Op zaterdag 3 juni stond voor SVZW de 1e wedstrijd op het programma. Tegenstander was VELO uit Wateringen. Zij speelden in de 1e klasse B. Om 14:45 blies scheidsrechter Franklin Berg voor de aftrap. Dit nadat de rookwolken van het vuurwerk van de VELO supporters was weggewaaid. SVZW trok meteen ten aanval en dat resulteerde al in de 4e minuut in een doelpunt voor SVZW. Helaas constateerde de grensrechter buitenspel en werd het doelpunt geannuleerd. Hierna was het VELO dat een mooie kans creëerde, maar Irshan Jagbandhan schoot net naast.  In de 15e minuut was er balverlies op het SVZW middenveld en kreeg VELO topscoorder Rick van Mierlo vrije doorgang richting het SVZW doel. Die kans was aan hem wel besteed en er stond 0-1 op het scorebord. Vlak na dat doelpunt moest Levi Opdam geblesseerd het veld verlaten,  hij werd vervangen door Lars van Putten. Opnieuw een kans voor VELO, maar dit keer weet Julian Bakker redding te brengen. Als gevolg van een blessure moet VELO in de 26e minuut ook al een wissel toepassen. Joey Kouters werd vervangen Abel Dries. SVZW probeert via Bas ter Hogt en Frank Smit tot een doelpunt te komen maar dat lukt niet. Vlak voor de rust pareert VELO doelman Jari Puister op sublieme wijze een kopbal van Jasper Groothuis. Het laatste feit van de 1e helft is de gele kaart voor Mike Das van VELO.

In de tweede helft moet het dan gaan gebeuren voor SVZW. Er moet gescoord worden.  En dat is ook te zien aan het spel van SVZW. Met man en macht wordt de aanval gezocht. Yessin Maskoul schiet net naast. Bas ter Hogt kopt over. Jasper Groothuis schiet de bal hard richting het doel, maar doelman Jari Puister heeft opnieuw een goed redding in huis. In de 66e minuut komt Maarten Jansen in het veld voor Aron Pouls. Een extra aanvaller erbij dus voor SVZW. Bas ter Hogt schiet een vrije trap net over. Yessin Maskoul ziet zijn schot geblokt worden, de rebound wordt naast getikt door Jasper Groothuis. Bij VELO krijgen wat spelers te maken met kramp. In de 77e minuut volgt er dan ook een dubbele wissel aan VELO kant; Gino van de Water en Dries Abel (hij kwam in minuut 26 nog als invaller binnen), werden vervangen door Vince van Egmond en Tony van de IJssel.  SVZW bleef zoeken naar de gelijkmaker. Daarbij moesten er steeds meer risico’s worden genomen. In 83e minuut ontfutselde een VELO speler de bal aan Stefan Maat. Hij gaf daarna een goede voor voorzet op Rick van Mierlo en die liet op zijn beurt Julian Bakker voor de tweede keer kansloos deze middag. Het werd zodoende wel een hele opgave voor SVZW om nog door te gaan naar de volgende ronde.  Bij SVZW kwam Thijs Koopman in het veld voor Lars Scholten. VELO wist dat het nu heel dicht bij de volgende ronde was. Er volgde opnieuw een dubbele wissel bij de gasten: Rick Das en Rick van Mierlo werden vervangen door Kenan Schenkeveld en Lars van Winden. In de 90e minuut kreeg SVZW een strafschop na een overtreding op Yessin Maskoul. Robin de Jong nam plaats achter de bal en hij schoot de 1-2 binnen. Zou het nog lukken om in elk geval de gelijkmaker te scoren? Ook SVZW doelman Julian Bakker werd naar voren gestuurd bij een SVZW corner. Er ontstond een enorme scrimmage voor het VELO doel. Daarbij zou een VELO speler de bal tegen zijn handen hebben gekregen volgens SVZW spelers die dicht bij de situatie stonden.  De scheidsrechter wilde daar niets van weten en hij gaf Jasper Groothuis geel wegens te heftige protesten.  Vlak daarna floot de scheidsrechter af. Helaas lukte het SVZW niet om langs VELO te komen. Daarmee kwam er meteen een einde aan het seizoen 2022-2023. SVZW heeft de kans gehad om te promoveren, maar deze niet gepakt, zowel in de competitie als nu in de nacompetitie. Er zijn redenen op te noemen hoe dat komt, maar daarvoor is dit wedstijdverslag niet de juiste plek. Uithuilen en dan weer met frisse moed er tegen aan in het nieuwe seizoen.

Verslag : Gerrit Koers