Voor de amateurvoetballers zit de vakantieperiode er weer op.  Voor de SVZW selectie is het tweede blok van de voorbereiding begonnen met een eerste training op maandag 7 augustus. De maand augustus is er verder veel getraind en worden er 4 oefenwedstrijden gespeeld.  In September staan er eerst 3 bekerwedstrijden op het programma. De uitslagen van de inmiddels gespeelde oefenwedstrijden zijn:  DETO – SVZW 4-2. Tegen Excelsior’31 werd met 1-1 gelijk gespeeld. Zaterdag 19 augustus verloor SVZW met 2-1 van Rohda Raalte.

De eerst  bekerontmoeting wordt gespeeld op zaterdag 2 september. ATC’65 uit Hengelo komt dan naar Wierden. De aftrap is om 14:45 uur.  Het is die dag toch al een bijzondere dag voor SVZW. Want in de Historische Kring Wierden is dan de opening van de tentoonstelling over 75 jaar SVZW. In het kader van het 75 jarig bestaan is er die dag ook een reünie georganiseerd.

Zaterdag 9 september gaat SVZW op bezoek FC Suryoye-Mediterraneo uit Enschede voor de 2e bekerwedstrijd. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.  Op 16 september komt Markelo naar Wierden voor de 3e bekerwedstrijd. Ook dit duel begint om 17:00 uur op sportpark “Het Lage Veld’.  Op die dag wordt dan ook bekend welke twee ploegen doorgaan naar de volgende bekerronde.

Zaterdag 23 september begint de competitie in de 1e klasse H waarin SVZW uitkomt dit seizoen. SVZW heeft voor die zaterdag vrijstelling aangevraagd bij de KNVB, dit omdat het die dag precies 75 jaar is geleden dat SVZW werd opgericht. Voor 30 september staat er ook geen competitiewedstrijd op het programma voor SVZW. Dit komt omdat de 1e klasse H uit 13 ploegen bestaat. Elke speelronde is er dus een team dat geen wedstrijd heeft. En voor SVZW is dat de tweede speelronde. Hierdoor staat op zaterdag 7 oktober de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op die dag moet SVZW op bezoek bij SV Dalfsen.  De aftrap op Sportcomplex Gerner in Dalfsen is om 18:00 uur

Gerrit Koers