SVZW heeft voor aankomend seizoen een nieuwe assistent-trainer gevonden. De 47-jarige Roy Agten komt over van SVI uit Zwolle en komt in Wierden de technische staf van hoofdtrainer Joram Hendriks versterken. Hieronder vertelt de nieuwe assistent-trainer meer over zichzelf.

Zou je een stukje over jezelf willen vertellen? (Naam, woonplaats en hobby’s buiten het voetbal)

Mijn naam is Roy Agten, ik ben 47 jaar oud en ik ben geboren in het mooie dorp Losser. Ik ben dus een rasechte Tukker. Ik ben inmiddels 19 jaar getrouwd met mijn vrouw Bianca. We wonen in Zwolle en we hebben 2 kinderen een meisje (Megan) van 19 en een jongen (Andy) van 16 jaar. In het dagelijks leven ben ik leerkracht in het voortgezet onderwijs en help leerlingen die extra begeleiding/ondersteuning nodig hebben. Toen we in Zwolle zijn gaan wonen, ben ik bij de mooie voetbalvereniging SVI  gaan spelen en eigenlijk vanaf het begin al als jeugdtrainer actief geweest. Vervolgens werd ik door de aankomende hoofdtrainer van SVZW, Joram Hendriks, gevraagd om bij SVI als assistent-trainer aan de slag te gaan. Naast het voetbal, loop ik hard en vind ik het ontzettend gezellig om met mijn vrienden en met mijn gezin op pad te gaan.

Hoe ben je bij SVZW terecht gekomen?

Mijn eerste kennismaking met SVZW was toen we in de competitie met SVI  tegen SVZW moesten spelen. Dat was toen in Zwolle en eindigde in 1-1. Vervolgens werd ik een tijdje geleden gebeld door Joram Hendriks met de vraag of ik assistent-trainer bij SVZW zou willen worden. Vanaf dit punt is het allemaal heel erg snel gegaan.

Wat was je eerste indruk van de club?

Heel erg mooi, ik werd heel goed ontvangen. Ik had direct een warm gevoel. Ik ben zelf een gevoelsmens en heb mijn gevoel gevolgd.  Ik was eerlijk gezegd tot voor kort nog nooit bij SVZW geweest, een tijdje geleden heb ik er een kennismakingsgesprek gehad en dit voelde gelijk goed. Toen we aan kwamen rijden bij SVZW, zagen we de verlichting branden op het hoofdveld en toen we rondliepen op het sportpark, was ik wel onder de indruk, top.

Wat zijn jouw ambities binnen SVZW en wat is de ambitie voor aankomend seizoen?

Met veel enthousiasme en inzet samen met het team/staf/vereniging aan de slag gaan. Samen kun je iets bereiken, een team dat voor elkaar door het vuur wil gaan en dan komen de resultaten ook. Lekker fris voetballen, wat start met 110% inzet en elkaar steunen door dik en dun.

Foto: Roy Agten