NEO – SVZW 3-0 verslag 10-03-2024

Op een ongebruikelijk tijdstip (18.30 uur) floot scheidsrechter Vincent Barrett gisteravond in Borne voor het begin van deze wedstrijd. De eerste kans was voor SVZW al in de 2e minuut, Maarten Jansen schoot hoog over. De echte eerste kans voor NEO betekende meteen de 1-0 door Jochem Stam, nadat de Wierdense verdedigers rekenden op een vrije trap na een overtreding op Bas ter Hogt. Na krap een kwartier nog een tegenvaller voor de gasten uit Wierden: Stefan Maat moest er geblesseerd af, hij werd vervangen door Freek Grondman. SVZW ging op zoek naar de gelijkmaker, was in die fase de bovenliggende partij, kreeg ook kansen maar moest uitkijken voor de opponent in de omschakeling. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, NEO zat er wat feller op en de Wierdenaren kwamen niet tot scoren, aldus werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na de thee twee ongewijzigde ploegen en in de 48e minuut kwam NEO bijna op 2-0, SVZW doelman Julian Bakker zag de inzet hoog over zijn doel verdwijnen. Twee minuten later belandde aan de andere kant het schot van Maarten Jansen recht in de handen van NEO doelman Leco Zeevalkink. Wissel aan Bornse zijde in de 55e minuut: Mauro Lohuis eraf, Jasper Scholten erin en vlak daarna was er de gele kaart voor Coen ten Tusscher. Dan in de 60e minuut was Maarten Jansen dichtbij de gelijkmaker, het bleef bij een corner. Rond de 70e minuut was er opnieuw een gele kaart, dit keer voor NEO speler Bas Spenkelink en besloot SVZW trainer Frank Eeftink tot een dubbele wissel: Maarten Jansen en Jesper Middelkamp werden vervangen Tom ter Hogt en Yessin Maskoul. NEO bleef gevaarlijk in de omschakeling die in de 74e minuut een grote kopkans opleverde maar niet werd verzilverd, hetgeen een minuut later wel het geval was: invaller Jasper Scholten scoorde de 2-0 en dat leek toch wel de genadeklap te zijn voor de ploeg uit Wierden. NEO doelman Zeevalkink behoedde zijn ploeg in de 81e minuut voor de aansluitingstreffer na een puike redding en even later wisselde SVZW opnieuw om het tij te keren: Jeffrey Buitenhuis en Jasper Groothuis werden vervangen door Lars van Putten en Kevin Krommendijk. Baten mocht het allemaal niet meer, Julian Bakker redde nog knap in de 86e minuut, ontving Thijs Koopman op de valreep nog geel namens SVZW en moest de ploeg in de laatste minuut ook nog de 3-0 incasseren door Wessel Bom die na een counter en een strak schot in de verre hoek de eindstand op 3-0 bepaalde.
Volgende week komt sv Grol naar Wierden, aanvang 14.45 uur.