Afgelopen zaterdag, 22 juni, is de laatste finale gespeeld in het amateurvoetbal met als inzet een plek in de 4e divisie. Deze wedstrijd ging tussen DZC’68 en Flevo Boys en werd gespeeld in Putten. Na 120 minuten stond er 0-0 op het scorebord. Penalty’s moesten toen de beslissing brengen.  Keeper Thus van DZC’68 was de held in de strafschoppen serie want hij wist drie strafschoppen te stoppen. DZC’68 mag het dus een stap hoger gaan proberen.

In het komende seizoen komen de volgende ploegen niet meer uit op 1e klasse niveau: WHC en DZC’68 promoveren naar de 4e divisie. Vijf ploegen dalen af naar de tweede klasse: Dalfsen, RKZVC, Grol, Hulzense Boys en DOS’37.

De volgende ploegen komen ook volgend seizoen weer uit op 1e klasse niveau : Achilles12, FC Winterswijk, NEO, Sparta Enschede, STEVO, SVZW.   We kunnen dus stellen dat 1e klasse H er volgend seizoen heel anders gaat uitzien wat betreft de indeling. Op dit moment is de KNVB bezig met de indeling voor het seizoen 2024-2025. Wanneer de indeling definitief is zal hierover een bericht op SVZW website verschijnen.

Even wat ploegen die zomaar in de 1e klasse bij SVZW terecht zouden kunnen komen:

Uit de 4e divisie is LONGA’30 uit Lichtenvoorde gedegradeerd.

In de 2e klasse H oost zijn Hierden (kampioen)  en DOS Kampen gepromoveerd

In de 2e klasse I oost is ATC’65 uit Hengelo kampioen geworden en mag komend seizoen ook in de 1e klasse uitkomen

In de 2e klasse H noord is Bon Boys uit Haaksbergen kampioen geworden en maakt dus de stap naar de 1e klasse.

Op X ( Twitter) zijn al waarschijnlijke indelingen verschenen. Daarin worden de ploegen die zijn achtergebleven in de 1e klasse aangevuld met de hierboven genoemde teams en ASV Dronten en Flevo Boys.

Het is nu wachten op definitieve indeling vastgesteld door de KNVB.

Gerrit Koers