Op zaterdag 30 oktober was het dan eindelijk zover. De competitie voor de O11 was na een korte stop weer begonnen en dus konden twee van de zeventien nieuwe opgeleide pupillenscheidsrechters hun eerste wedstrijd fluiten. De eer was aan Ruben en Raman. Ruben floot op veld 3A de wedstrijd SVZW JO11-1 – De Zweef JO11-2 en Raman op veld 3B de wedstrijd SVZW JO11-3 – DETO JO11-4G.

Beide scheidsrechters waren keurig op tijd en zo rond de klok van 8:30 floten ze onder regenachtige omstandigheden voor het begin van de wedstrijd. De regen kon de pret niet drukken want bij zowel de spelers als de scheidsrechters straalde het plezier ervan af. Sowieso was het geweldig om te zien hoe eerlijk en onbevangen alle spelers voetbalden. Beide scheidsrechters werden getrakteerd op mooi voetbal en het publiek werd getrakteerd op een goed fluitende scheids. Lekker actief meedoen met het spel, alles in de smiezen hebben en na feedback in de pauzes meteen ontwikkeling zien! Ga er maar aan staan, voor het eerst een O11 wedstrijd fluiten op zo’n jonge leeftijd en het dan meteen zo goed doen! De wedstrijd JO11-1 – De Zweef JO11-2 eindigde in een 13-2 overwinning en SVZW JO11-3 – DETO JO11-4G werd 10-4. Beide scheidsrechters konden tevreden terugkijken op hun eerste wedstrijd!

Ben jij na het lezen van dit bericht geënthousiasmeerd geraakt voor deze prachtige hobby? Voor de O13 of hoger kunnen we nog genoeg scheidsrechters gebruiken. Neem gerust contact op met scheidsrechterscoördinator Thom Dekker. Te bereiken via 06: 0681132655 of e-mail: thomdekker@live.nl