SVZW-Achilles ’12  4-1 verslag 21-04-2024

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Henk Steen

Wisselvallig was het weer en wisselvallig was de wedstrijd gistermiddag op sportpark Het Lageveld te Wierden welke onder leiding stond van scheids Alex van Kraay. Er gebeurde weinig in die eerste helft waarin SVZW weliswaar het meeste balbezit had maar er geen echte kansen gecreëerd werden. Al in de 13e minuut ontving SVZW verdediger Freek Grondman geel en belandde het schot van Achilles speler Jeroen Visscher recht in de handen van doelman Julian Bakker. Wel een grote kans voor Tom ter Hogt in de 28e minuut, hij verzuimde om de 1-0 aan te tekenen. Yessin Maskoul deed dat zeven minuten later beter, zijn uithaal was doeltreffend: 1-0 in de 33e minuut. De poging van SVZW aanvoerder Robin de Jong even later belandde in de handen van sluitpost Joris Raanhuis en was dit het wel zo ongeveer wat er in die eerste helft gebeurde. Ruststand 1-0.

Bij de start van het tweede bedrijf was Achilles speler Mart Heideman in de kleedkamer achtergebleven, zijn vervanger was Jikke Damink. Na een minuut spelen verzuimde Jurjan Mannes om de score te verdubbelen, Achilles sloeg in de 52e minuut terug door de 1-1 te scoren via Joris Snijders na geklungel achterin bij de gastheren. De thuisploeg had een meevaller nodig om terug op voorsprong te komen, want in de 58e minuut ging Yessin Maskoul onderuit in de zestien en mocht Robin de Jong vanaf de elfmeterstip zeker en vast de 2-1 scoren. SVZW coach Frank Eeftink bracht in de 64e minuut spits Frank Smit binnen de lijnen ten koste van Tom ter Hogt en dat betaalde zich na drie minuten al uit, Smit kopte raak en dat was 3-1. Achilles’12 trainer Kenan Durmusoglu wisselde daarop Koen van Norel voor Vanderson Sotta da Silva, schoot Bas ter Hogt nipt naast hetgeen nog een corner opleverde en eindigde het schot van Jurjan Mannes in het zijnet. Jammer dat Frank Smit zich in de 73e minuut verslikte door de bal over te liften. Vervolgens werd Yessin Maskoul vervangen door Jeffrey Buitenhuis, kreeg Bas ter Hogt nog een kans en was het slotakkoord in de 82e minuut voor de thuisploeg toen een prachtig opgezette aanval resulteerde in een op maat door Jasper Groothuis gegeven voorzet doeltreffend werd afgerond door….. Frank Smit. In de 90e minuut was Robin de Jong nog dichtbij een doelpunt, zijn kopbal belandde op de paal en daar bleef het bij. Eindstand 4-1, een nuttige overwinning. Volgende week geen voetbal voor SVZW i.v.m. Koningsdag, op 4 mei gaat de reis naar Sparta  Enschede, aanvang 14.45 uur aldaar.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Bakker, Dreierink, Grondman, Maat, Krommendijk, De Jong, Mannes, Bas ter Hogt, Maskoul (74e Buitenhuis), Tom ter Hogt (64e Smit) en Groothuis.

Doelpuntenmakers:
33e minuut     Yessin Maskoul       1-0
52e minuut     Joris Snijders         1-1
59e minuut     Robin de Jong         2-1 (penalty)
67e minuut     Frank Smit             3-1
82e minuut     Frank Smit             4-1