Wijzigingen en berichtgeving binnen het technische beleidsplan van SVZW

Voor het seizoen 2024-2025 zijn de gesprekken tussen de diverse teams en afdelingen binnen SVZW inmiddels in een ver gevorderd stadium. Vanuit de technische commissie volgt hierbij een eerste update.

Jeugdopleiding – SVZW Academie
Vanuit onze club speelt sinds enkele jaren een nieuwe visie gericht op het opleiden van onze SVZW jeugdleden. Vanuit het jeugdbestuur valt in hoofdlijnen de eerste update voor seizoen 2024-2025 te melden: de huidige jeugdtrainers zijn inmiddels bekend en vastgelegd.
Betreft de indelingen voor de jeugdteams richting het nieuwe seizoen, worden deze bekend gemaakt op 10 juni 2024.
We zijn blij om te melden dat de huidige vorm en functie van het jeugdbeleidsplan zijn verdere doorgang vind in resultaten binnen deze jeugdteams. Echter blijven er nog altijd goede stappen te zetten.

Vanuit het jeugdbestuur is ook de inzet voorbereid voor een gratis VOG als jeugdtrainer of jeugdleider. Dit proces is inmiddels gaande en de zal op korte termijn, voor het aflopen van het huidige seizoen, afgehandeld zijn.

SVO Wierden
Vanuit de Samenwerkende Vrouwen Opleiding (SVO Wierden), welke uitgevoerd wordt met Juventa ’12, is er recent een terugblik genomen op het reeds lopende seizoen. Vanuit het TC van SVO Wierden is een update betreft het jeugdbeleidsplan voor meiden. Hiervan zal volgende week een aparte berichtgeving volgen bij de nieuwsberichtgeving.
Als TC van SVO Wierden zijn de huidige mensen actief: Nicolien Wanschers, Harrold ten Broeke en André Slettenhaar.

Senioren – SVZW
De teamindelingen en doorstromingen van de jeugd naar senioren, zijn op dit moment nog met gesprekken gaande. Hiervan zal binnenkort een update worden geplaatst. Naar waarschijnlijk zal het 6e elftal een nieuwe invulling gaan vinden binnen SVZW.

De 35+ en 45+ elftallen zien ook voor volgend seizoen een grote wens van aandacht. De aandacht voor het type voetbal (spelsoort en speelmoment) is op dit moment in trek. Voor toekomstig geïnteresseerden, kunnen zich melden via tc@svzw.nl voor verdere informatie aanvragen. Op dit moment is er nog niet concreets te noemen in welke hoedanigheid het seizoen 2024-2025 hiermee zal worden ingevuld.

Wijzigingen SVZW1
Vanuit eerdere rumoer rondom de velden en (lokale) media, is de laatste maanden al vele informatie de ronde gegaan. We betreuren als bestuur en club, dat er veel aannames voorbij kwamen, waar echter ruis ontstond en nuance noodzakelijk bleek. Daarmee hebben we ons als bestuur ook herzien aan communicatie voor wijzigingen voor nieuwe- en vertrekkende spelers.

Inmiddels zijn de gesprekken bij de selectie van SVZW1 grotendeels afgerond.
Daarmee de volgende wijzigingen ontstaan.

Vertrekkend aan het einde van seizoen 2023-2024:

  • Jeffrey Buitenhuis (3)
  • Freek Grondman (4)
  • Bas Dreierink (5)
  • Frank Smit (7)
  • Bram Muis – keeper (8)
  • Bas ter Hogt (10)
  • Tom ter Hogt (11)
  • Thijs Koopman (18)

We bedanken alle vermelde heren voor de inspanningen en aanwezigheid de afgelopen seizoenen.
Bedankt namens de club, het bestuur en haar leden!

Betreft de nieuwe selectiespelers van SVZW1 zullen we – los van dit bericht – een presentatie per ander nieuwsbericht plaatsen!

Staf en trainer SVZW1
Zoals via eerdere berichtgeving zich al heeft bevestigd; binnen de staf is de verlenging van trainer Frank Eeftink en assistent-trainer Harry Warmelink voor een jaar verlengd. Hiermee is het aan de beide oefenmeesters zich volgend seizoen met een nieuwe spelersgroep te mogen presenteren als selectie en staf van SVZW1.

Slotwoord
Voor de wijzigingen betreft SVZW 2 en SVZW 3, mede de algehele senioren update, volgt een latere berichtgeving.
Indien er vragen zijn omtrent bovenstaande informatie, kan deze gericht worden naar tc@svzw.nl

Namens de technische commissie van SVZW.