Nieuw seizoen, nieuwe klasse indeling en dus nieuwe tegenstanders in de 1e Klasse E van het zaterdag amateurvoetbal. Go Ahead Kampen en SVZW kennen elkaar goed, vele malen troffen beide ploegen elkaar. Gisteren moesten de Zwaluwen dus uit naar Kampen alwaar onder leiding van scheidsrechter A.W.G. van Kraay om 15.00 uur werd afgetrapt.

Met name de eerste 10 minuten gebeurde er weinig, was het meer een kwestie van aftasten en in de 12e minuut mochten de gasten uit Wierden een vrije trap nemen op zo’n 20 meter die door GAK doelman Tim Noordman tot corner werd gestompt. Daaruit knalde Bas ter Hogt een halve meter naast. De eerste gevaarlijke aanval kwam van GAK in de 16e minuut maar Kelvin Groothand schoot hoog over. Tien minuten later werd een uitval via Wilbert Wessels tot corner verwerkt, doelpunten bleven uit en ontving Nico Veldman de gele kaart van de goed leidende scheids Van Kraay. In de 29e minuut een enorme kans voor Bas ter Hogt namens SVZW, zijn lob was net te hoog om de 0-1 aan te tekenen, zo ook de poging even later van Jasper Groothuis die naast het Kamper doel verdween. Een tackle op de sterk spelende Bas Dreierink leverde een vrij trap op, die echter werd geblokt en aan de andere kant schoot Reza Hosseini een metertje naast het doel van Julian Bakker. GAK kreeg voor de pauze nog twee kansen om te scoren, maar doelpunten bleven uit en dus werd de ruststand 0-0.

Na de thee geen wijzigingen vooralsnog bij beide teams en was er meteen een gigantische kans voor Nico Veldman die naast mikte, SVZW had daar alle geluk van de wereld. Het antwoord van SVZW volgde in de 49e minuut toen de uitstekend spelende Lars van Putten een fraai doelpunt in de verre hoek maakte en zijn ploeg daarmee op 0-1 zette! Meteen daarna was er een kansje voor Jasper Groothuis maar tot scoren kwam hij niet. In de 53e minuut besloot SVZW trainer Joram Hendriks tot zijn eerste wissel door eindelijk Yessin Maskoul zijn rentree na langdurig blessureleed te laten maken, helaas moest opmerkelijk genoeg Lars van Putten gaan douchen. Vier minuten na zijn invalbeurt leverde sterk spel van Maskoul de 0-2 op, gemaakt door Jasper Groothuis en verdween de poging van Bas ter Hogt over het Kamper doel. In de 62e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend op een gevaarlijke plek, die door spits Wilbert Wessels vakkundig en onhoudbaar werd binnen geschoten: 1-2 en de spanning er terug vol op. Dubbele wissel bij GAK: Niek van Enk en Nico Veldman werden vervangen door Luuc Knul en Milan Koorman, bij SVZW maakte Jasper Groothuis plaats voor Jesper Middelkamp in de 67e minuut. Het schot van Kelvin Groothand in de 70e minuut belandde recht in de handen van SVZW sluitpost Julian Bakker en ontving GAK keeper Tim Noordman geel vanwege het omleggen van Yessin Maskoul binnen de beruchte lijnen en dus ook een penalty tegen, die door aanvoerder Robin de Jong benut werd en de stand op 1-3 kwam met nog zo’n 20 minuten te gaan. Meteen hierna kregen de gastheren een vrije trap te nemen, Kelvin Groothandel vond Wilbert Wessels wiens inzet op miraculeuze wijze via Jesper Middelkamp tot corner werd gewerkt. In de 77e minuut had SVZW de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen Jesper Middelkamp vergat af te leggen op collega Yessin Maskoul en over schoot. Twee minuten later was Julian Bakker alert op een schot van Wilbert Wessels en even later maakte bij SVZW Tom ter Hogt plaats voor Daan Geerts. ontving Reza Hosseini geel en werd direct vervangen door Rutger Koopman. Vanwege al te veel commentaar op de leiding kreeg ook Kelvin Groothand van GAK nog eens geel voorgetoverd en knalde Wilbert Wessels in de 90e minuut uit alweer een vrije trap knap de 2-3 binnen. De gelijkmaker viel vrijwel direct daarop bijna, kreeg SVZW invaller Jesper Middelkamp ook nog geel en drongen de Kampenaren wel heel hard aan in die blessuretijd. Loon naar werken, want met 22 spelers in het strafschopbied van SVZW werd de corner uiteindelijk door aanvoerder Dennis van der Wal binnen gewerkt. Eindstand dus toch enigszins teleurstellend 3-3, de blessuretijd duurde net iets te lang…..

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys, zowaar een derby. Aanvang 14.45 uur op sportpark Het Lageveld.

Opstelling SVZW:

Bakker, Opdam, Buitenhuis, Grondman, Dreierink, De Jong, Bas en Tom ter Hogt (83 Geerts), Maat, Van Putten ( 53e Maskoul) en Groothuis (67e Middelkamp).

Doelpuntenmakers SVZW:

49e minuut Lars van Putten 0-1

57e minuut Jasper Groothuis 0-2

72e minuut Robin de Jong 1-3 (penalty)

Verslag : Gerhard Nijmeijer