Klik hier voor alle foto’s


Afgelopen woensdag 19 oktober 2022, in de herfstvakantie, werd er weer een jeugdvoetbal dag georganiseerd bij SVZW. Een paar – voorheen – actieve leden hadden bedacht dat het – ook in het kader van 75 jaar SVZW – misschien na 15 jaar weer eens tijd werd voor een woensdag jeugd vermaken met het spelletje voetbal.

Een 4 tegen 4 toernooi en een spellencircuit werd geregeld en ’s morgens om 8:30 uur werd een en ander klaargezet omdat om klokslag 10 uur ruim 100 kinderen in de leeftijd van 5 – 11 jaar werden verwacht.

Het spellencircuit bestond uit: strafschoppen nemen – ommekeer voetbal – punten schieten – lijnvoetbal – shoot out – bal hooghouden – boarding voetbal en snelheid  schieten. Op een veld werden deze spelen uitgezet. Het 4 tegen 4 toernooi laat zich raden: 2 kleine doeltjes en 2 teams van 4 spelers en gaan met die bal. In de ochtend van 10:00 – 12:00 en de middag van 13:30 – 15:30  konden kinderen zich prima uitleven. Waren het allen voetballers? Nee, ook vriendjes en vriendinnetjes mochten mee komen en meedoen.

Ook de weergoden zorgden voor een voortreffelijke dag.

Natuurlijk zat er ook een klein wedstrijdelement in want voor iedere groep waren 3 prijzen te verdelen; maar … meedoen is belangrijker dan winnen en plezier stond op 1.

Leuk bedacht natuurlijk maar ook hier geldt weer: waar zou je zijn zonder vrijwilligers!?

Mensen in de keuken, begeleiding, mensen achter de bar, mensen voor EHBO, secretariaat. Kortom een hele organisatie waarvoor maar een ding geldt: bedankt voor jullie inspanning! Ruim 100 kinderen hebben een mooie voetbal dag gehad. Zonder iemand te kort te doen toch 1 naam noemen die al maanden met de voorbereiding bezig was: Werner Loode. Strak geregeld.

Aan het eind van de middag kwam wethouder ten Brinke de prijsuitreiking doen. Goed dat betrokkenheid vanuit het college ook bij onze jonge Wierdenaren zichtbaar is; immers … wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

En de jeugd: volgend jaar maar weer dus op naar weer een nieuwe uitdaging.

De prijzen werden als volgt verdeeld.

Mini’s:

1e Rens Hoff

2e Hugo Ros

3e Abel ten Broeke

 

Jeugd onder de 8 jaar:

1e Vigo Tukker

2e Rik Mensink

3e Finn Abma Rademaker

Jeugd onder de 9 jaar:

1e Ferre Hopster

2e Jurre ten Broeke

3e Joost Janssen

 

Jeugd onder de 10 jaar:

1e Luuk Vowinkel

2e Jorn Buisman

3e Finn de Kuijer

 

Jeugd onder de 11 jaar:

1e Job Krejenzang

2e Thijs Broeze

3e Aron Oosterhuis

Albert Hakvoort

www.svzw.nl