SVZW – EPE Verslag 05-03-2023

Na twee weken zonder competitievoetbal is het altijd maar weer afwachten hoe de ploegen uit die periode komen en gistermiddag stonden de nummer drie en laatst tegenover elkaar op sportpark Het Lageveld in Wierden. Scheidsrechter van dienst was Bunyamin Kaya en al in de 2e minuut was het raak voor de thuisploeg toen de voorzet van Stefan Maat pardoes in het eigen doel van Epe verdween, een lucky goal zogezegd. Vijf minuten later ging Tijn Nijhof wat al te robuust in op Yessin Maskoul binnen de zestien en dat betekende, naast een gele kaart voor Nijhof, ook een penalty. Frank Smit knalde onhoudbaar de 2-0 in de touwen. Een veelbelovend begin dus daar in Wierden en men ging er eens goed voor zitten. Het schot van doelpuntenmaker Smit in de 13e minuut ging naast, evenals de voorzet van Jesper Middelkamp een paar minuten later, Frank Smit mikte naast. Wie had gedacht en gehoopt dat het een doelpuntenfestijn zou worden werd allengs teleurgesteld, zeker toen na ruim een half uur Jesper Middelkamp geblesseerd naar de kant moest en uiteindelijk vervangen werd door Robin de Jong. Meteen na die wissel dacht Yessin Maskoul de 3-0 te hebben gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het spel werd er allengs niet beter op, Jasper Groothuis was er kort voor rust tot twee keer toe nog vlakbij, maar het bleef bij die 2-0, tevens ruststand.

Epe trainer Martijn de Haas had in de rust Tijn Nijhof gewisseld voor René Suurland, SVZW bleef ongewijzigd vooralsnog. In de 51e minuut kreeg Epe een grote kans op de 1-2, Luke Berkhoff miste. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Frank Smit zijn tweede treffer aantekende en daarmee de stand op 3-0 bracht. Maar Epe gaf niet op getuige de poging van invaller Suurland in de 59e minuut die bijna raak was, de gastheren ontsnapten daar. Tweede wissel bij Epe in de 62e minuut: Teun Bol eraf, Sven van Egteren erin en SVZW doelman Julian Bakker behoedde in de 66e minuut de 1-3. Uit de counter mikte Yessin Maskoul op de paal, hield er een corner aan over die niets opleverde. In de toch al niet hoogstaande partij werd het na rust allemaal rommeliger, en drong Epe steeds meer aan ondanks die 3-0 achterstand. Na een derde wissel bij Epe belandde het schot van Jasper Groothuis op de lat, ontving Yessin Maskoul geel en scoorde Mart Nijhof prachtig zomaar de 3-1, dat was in de 78e minuut. In diezelfde minuut scoorde Epe opnieuw, dit keer was René Suurland de maker, 3-2. SVZW moest zich herpakken, want Epe kreeg vleugels en bij de thuisclub sloegen de zenuwen toe, waar coach Joram Hendriks Yessin Maskoul eraf haalde voor Maarten Jansen. Tot overmaat van ramp moest ook Levi Opdam er geblesseerd af, Matthieu Weghorst viel voor hem in. In blessuretijd vergat Maarten Jansen binnen te koppen om aan de spanning een einde te maken, kreeg ook nog eens geel en zo eindigde deze pot dan toch in een 3-2 overwinning voor SVZW na een zeer moeizame middag en met name in de tweede helft slecht voetbal. Dat moet volgende week zonder meer beter, als de ploeg naar Noordscheschut reist om haar tweede plek op de ranglijst te verdedigen en een periodetitel kan veiligstellen. Aanvang aldaar 14.30 uur.