DZOH – SVZW verslag 14-05-2023

Gistermiddag ging de reis naar Drenthe, Emmen om precies te zijn om daar de strijd aan te gaan met DZOH in een wedstrijd die werd geleid door scheidsrechter Bryan Huizinga. De Emmenaren begonnen fanatiek aan de klus maar het waren de Wierdenaren die op een 0-1 voorsprong kwamen al in de 5e minuut, toen een uitstekende pas van Robin de Jong op waarde werd geschat door Maarten Jansen die knap scoorde. DZOH kreeg van die vroege achterstand een behoorlijke tik en de ploeg mocht van geluk spreken toen het schot van Stefan Maat in de 19e minuut maar net over de kruising verdween. Op haar beurt had ook SVZW een minuut later mazzel toen de als voorzet bedoelde actie van Max Heijen pardoes op de lat boven SVZW doelman Julian Bakker belandde. DZOH hanteerde de lange bal en in de 24e minuut ontsnapte SVZW aan de gelijkmaker. De gasten maakten in die periode een wat rommelige indruk met name achterin door teveel rond het strafschopgebied te opereren met alle risico’s van dien. Na een half uur spelen kon Maarten Jansen net niet zijn hoofd tegen de bal krijgen en vijf minuten later ging het schot van Joel Zweerink namens DZOH rakelings langs het Wierdense doel. Het schot van Maarten Jansen in de 45e minuut verdween voorlangs en aldus werd de ruststand bepaald op 0-1.

SVZW trainer Joram Hendriks had in de rust Lars van Putten gewisseld voor Levi Opdam en na vijf minuten voetbal in dat tweede bedrijf mocht Stefan Maat tot 2x toe aanleggen, tot een doelpunt leidde het niet. Dat lot was ook Yessin Maskoul beschoren in de 54e minuut toen hij een ultieme kans kreeg om de 0-2 te scoren. De Wierdenaren kwamen sterk voor de dag in die tweede helft, de vrije trap op zo’n 25m van Bas ter Hogt ging naast, maar even later was het dan toch raak uit de corner van Stefan Maat die door Maarten Jansen onhoudbaar werd binnen gekopt, zijn tweede treffer. Dubbele wissel dan bij DZOH in de 65e minuut: trainer Berry Hoogeveen haalde aanvoerder Youri Keen en Max Heijen eraf, voor hen kwamen Daniel Sanafikhah en Romano Luhukay. Voor Maarten Jansen kwam het hoogtepunt in de 68e minuut toen hij de vrije trap net buiten de zestien onberispelijk binnen schoot en de 0-3 aantekende, een hattrick. De goalgetter werd even later vervangen door Jasper Groothuis en bij DZOH werd Bastin Boer vervangen door Tim Aasman. De thuisploeg kwam er niet meer aan te pas, werden bij SVZW Yessin Maskoul en Aron Pouls gewisseld voor Daan Geerts en Bas Dreierink in de 82e minuut. DZOH geloofde er niet meer in, wisselde nog wel in de slotfase (Bjorn Jansen en Tom Hiemstra voor Farid Boughaleb en Dylan Yordi van der Scheer) maar in de stand kwam geen verandering meer: een verdiende 0-3 overwinning voor de Zwaluwen.

Volgende week komt Achilles’12 op bezoek in Wierden, de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie, aanvang 14.45 uur.