SVZW – ASV Dronten verslag 22-01-2023

Ervaren scheidsrechter Jan de Vries floot gistermiddag de partij tussen de nummer zes en drie op de ranglijst met een verschil van drie punten in het voordeel van de Drontenaren. Dus stond er het nodige op het spel voor beide ploegen en al helemaal voor de thuisploeg om de aansluiting bij de top te behouden. Trainer Joram Hendriks van SVZW had noodgedwongen nogal wat wijzigingen in zijn team aangebracht door b.v. Jasper Groothuis op het middenveld te posteren. Het eerste wapenfeit kwam op naam van de gastheren in de 10e minuut toen Yessin Maskoul de voorzet van Lars van Putten op de lat kopte. Drie minuten later restte uit een mooie aanval van SVZW via Jasper Groothuis slechts een corner, die vervolgens ook niets opleverde. Halverwege het eerste bedrijf was de conclusie dat de thuisploeg weliswaar sterker was maar dat nog niet omzette in doelpunten. ASVD kreeg haar eerste corner in de 34e minuut en haar eerste grote kans in de 45e minuut, maar het schot van afstand bleek een afzwaaier. Een minuut later was het aan de andere kant toch nog bijna raak toen Jasper Groothuis zijn schot op de lat zag uiteenspatten, pure pech. Ruststand daarom 0-0.

Dronten trainer Patrick Posthuma had in de rust Kelson Raven vervangen door Pim Breukelman, geen wijzigingen bij SVZW. In de 49e minuut meteen een grote kans voor Frank Smit namens de gastheren, het bleef bij een corner waaruit Jeffrey Buitenhuis over kopte. In de 52e minuut was het dan eindelijk wel raak: Frank Smit prikte binnen en na enig gesoebat over al dan niet buitenspel werd de goal terecht toegekend en dus 1-0. Drie minuten na die goal was er de kans voor Kevin van der Vlag, hij mikte iets te hoog en SVZW kwam daar goed weg hoor. De voorzet van Jesper Middelkamp in de 58e minuut werd helaas niet op waarde geschat en de kopbal van Frank Smit werd even later net op tijd van de doellijn gehaald. Maar ASV Dronten gaf niet op, geloofden er nog in getuige het afstandsschot in de 66e minuut waarop SVZW doelman Julian Bakker alert reageerde. Meteen daarna driedubbele wissel bij ASVD: Kevin van der Vlag, Jodi de Boer en Niek Telgen werden vervangen door Mark Veldman, Rihairo Meulens en Maikel Bosch. In de 72e minuut de kans om de wedstrijd in het slot te gooien: Frank Smit knalde de puike voorzet van Bas Dreierink over in plaats van in het Drontense doel. Vlak daarop de eerste gele kaart in deze wedstrijd, aanvoerder Yordi Schols van ASVD was de klos. In de 75e minuut bewees SVZW goalie Julian Bakker zijn waarde nog maar eens door tot twee keer toe te voorkomen dat de gelijkmaker viel, daar ontsnapte SVZW. In de daaropvolgende minuten werd er gewisseld bij de thuisploeg, Jesper Middelkamp eraf, Tom ter Hogt erin en bij ASVD werd Laurens Brouwer vervangen door Yanick Leichtenberg. Voor Joel Steenbergen betekende de wissel met Jasper Groothuis zijn competitiedebuut in het eerste van SVZW. In de 85e minuut een superactie van doelman Alex Bindenga van ASVD door redding te brengen op het gevaarlijke schot van Yessin Maskoul, welke laatste in de 90e minuut nog werd vervangen door Thijs Koopman. Als toetje op de taart en als bewijs hoe spannend die slotfase nog was schoot ASVD invaller Rihairo Meulens in blessuretijd nog op de lat, over billenknijpen gesproken…… Het verlossende eindsignaal kwam er dan toch en werd de eindstand bepaald op 1-0 voor de thuisploeg, krap aan maar wel verdiend. We blijven meedraaien bovenin en volgende week gaat de strijd verder dan tegen Achilles’12 in Hengelo, aanvang 14.30 uur.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:
Bakker, Dreierink, Buitenhuis, Grondman, Van Putten, De Jong, Maat, Groothuis (83e Steenbergen), Maskoul (90e Koopman), Smit en Middelkamp (77e Ter Hogt).

Doelpuntenmaker SVZW:
52e minuut      Frank Smit      1-0 (tevens eindstand)