SVZW sluit seizoen af met nederlaag

De reis naar Kampen om daar de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen en waar niets meer op het spel stond voor beide ploegen, behalve de eer, was het laatste optreden in deze competitie in de eerste klasse D oost van het zaterdag amateurvoetbal. Dat was ook te merken aan het meegereisde publiek uit Wierden, dat voor zover uw verslaggever kon inschatten uit zes personen bestond. Enfin, om even na 15.00 uur floot scheidsrechter Andre Stempher voor de aftrap op deze fraaie zaterdagmiddag en in de 2e minuut reeds was daar bijna de 1-0 na een grote kans voor de thuisploeg. Weinig hoogtepunten in die beginfase, een vlakke wedstrijd van beide kanten en toch was daar de 0-1 in de 23e minuut door Maarten Jansen, die een prima voorzet van Bas ter Hogt slim en fraai binnen kopte. KHC deed drie minuten later iets terug maar het schot van Sertac Yilmaz bleek te hoog gemikt en ook de poging van Bas ter Hogt aan de andere kant ging over na een half uur spelen. Opwindend was het allemaal niet, maar in de 39e minuut redde vertrekkend tweede doelman van SVZW Lars Kroezen zijn ploeg voor de gelijkmaker. KHC trainer Kenan Durmusoglu besloot nog voor rust tot een dubbele wissel, Sertac Yilmaz en Saba Gwedelidze maakten plaats voor Jorik Schuur en Boaz Smit. In de 44e minuut mochten de gastheren een vrije trap nemen op een aantrekkelijke plek en Hushan Ali krulde het buitenkansje fraai in de uiterste bovenhoek: 1-1. In blessuretijd kwam SVZW op miraculeuze wijze niet aan de 1-2, waarbij o.a. de paal in de weg stond. Rust daarom 1-1.

Na de thee was de eerste kans voor de gasten uit Wierden, het schot van spits Maarten Smit bleek te slap en dezelfde speler was in de 51e minuut er opnieuw dichtbij, ook dit keer pakte doelman Arian Sevok opnieuw. In de 55e minuut tekende SVZW beheerst voor de 1-2, Luuk Geelen was de maker ervan en dus 1-2 zowaar. SVZW trainer Joram Hendriks besloot daarop tot een dubbele wissel, Maarten Smit en Luuk Geelen maakten plaats voor Lars van Putten en Kelvin Slomp. In de 64e minuut viel de gelijkmaker door Kevin Olaria en in de 71e minuut werd ook bij KHC opnieuw gewisseld, nadat SVZW keeper Lars Kroezen werd vervangen door collega Julian Bakker. Een veel mindere tweede helft van de kant van SVZW maakte dat Boaz Smit de vrije trap in de 84e minuut ruim over knalde, Kevin Olaria deed dat in de 88e minuut beter, want scoorde de 3-2. Zeker is het niet, maar ik meende dat in blessuretijd Bas ter Hogt namens SVZW nog de gele kaart kreeg voorgetoverd en vlak daarop bepaalde KHC de eindstand op 4-2 door een goal van Boaz Smit of Kevin Olaria. Einde van een weinig opwekkende pot voetbal hier in Kampen en eveneens einde van dit seizoen, waarin SVZW op enig moment vreesde voor de onderste regionen en na de winterstop via een prima serie zelfs even aan het kampioenschap mocht ruiken. Gezien het grote aantal langdurig geblesseerde basisspelers mag toch niet onvermeld blijven dat staf en spelers onder die omstandigheden een puike prestatie hebben neergezet door als zesde te eindigen in deze competitie.
Wij feliciteren CSV Apeldoorn met het behaalde kampioenschap en dat geldt ook voor onze buren in Wierden Juventa’12, dat gistermiddag terecht mocht gaan feestvieren. Wij zien uit naar het nieuwe seizoen 22/23 met het aanstaande 75 jarig jubileum van SVZW in zicht in 2023 en wat zou het een ultiem geschenk zijn aan de club als we in dat jaar promotie naar de hoofdklasse zouden kunnen afdwingen. We gaan het zien, wensen u allen intussen een fijne zomer toe en graag tot later ergens in september!