SVZW speelde afgelopen zaterdag een teleurstellende wedstrijd tegen Nunspeet.  Gaat het lukken om tegen de Merino’s een beter speelniveau te halen?

De Merino’s komen dit seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse D van het zaterdagvoetbal. De doelstelling is om ook het komende seizoen op dit niveau uit te komen. En daarmee komen we direct bij het probleem van de club uit Veenendaal aan. De resultaten zijn dusdanig dat directe degradatie zomaar een feit kan zijn.  De Merinos hebben op 9 maart jl. besloten trainer Jeroen de Zwaan op non-actief te zetten. Hopend om een omkeer om in de eerste klasse te handhaven. Voorlopig namen de assistenten het over.  Onder leiding van deze assistenten speelden De Merino’s drie wedstrijden, waarvan er 1 werd gewonnen. Met ingang van 21 maart is Henne Oostermeijer de trainer van De Merino’s. Hij was al gecontracteerd voor volgend seizoen, maar aan hem is gevraagd om nu al in te stappen. Hij moet de club behoeden voor degradatie. Na 14 gespeelde wedstrijden staan De Merino’s op de 13e plaats op de ranglijst met 11 punten. Dat zijn wel 4 punten voorsprong op rode lantaarndrager Hierden, maar er moeten meer punten gepakt worden. Om zeker te zijn van klasse behoud moet een team op de 11e plaats eindigen in de competitie.  In Wierden verloren De Merino’s op het nippertje met 3-2 van SVZW. Ze weten dus dat er wel kansen zijn op punten in deze thuiswedstrijd.

SVZW speelde zaterdag jl. een teleurstellende thuiswedstrijd tegen Nunspeet. De eerste helft ging de wedstrijd nog wel aardig gelijk op, al wist SVZW bijna geen kans af te dwingen. In de tweede helft was het niet best wat SVZW liet zien, en was de 0-3 nederlaag volkomen terecht.  Ook op de rode kaart die de scheidsrechter trok viel niets af te dingen. Het is zaak dat SVZW deze week de koppen goed bij elkaar steekt en bij zichzelf te rade gaat hoe deze prestatie kan worden goed gemaakt. De uitwedstrijd tegen De Merino’s is de eerste kans om te laten zien dat SVZW veel beter kan dan dat er werd getoond tegen Nunspeet. Tegen DOS Kampen werd wel getoond dat er als team kan worden gestreden voor de punten. Wanneer die strijdlust en teamgeest er tegen De Merino’s ook is, dan moet het mogelijk zijn om met drie punten weer terug te keren in Wierden. Waarschijnlijk zijn er zaterdag weer wat spelers hersteld van hun blessures, dus is meer keuze voor de technische staf.  

Op sportpark “De Groene velden” in Veenendaal is om 14:30 uur de aftrap van De Merino’s tegen SVZW.  Scheidsrechter van dienst is Jeroen Gidding.

De overige wedstrijden van zaterdag 26 maart.

DOS’37 – Bennekom (3)

Het voetbal van DOS’37 is helemaal niet slecht als de stand op de ranglijst doet vermoeden.  Het probleem is vooral de doelpunten productie van het elftal. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat meestal wel. Bennekom maakte zaterdag een einde aan een slechte serie door te winnen van De Merino’s.  In Vriezenveen wil Bennekom opnieuw een driepunter bijschrijven. Maar DOS’37 is niet makkelijk te verslaan, en het lijkt daarom op een gelijkspel uit te draaien.

DZC’68 – KHC (1)

Op dit moment staat DZC’68 op de tweede plaats op de ranglijst. Maar de kopgroep staat dicht bij elkaar. Er is dus nog van alles mogelijk, maar het is wel zaak om zelf punten te pakken. Het is onduidelijk hoe het zit met de vorm van KHC. De laatste twee wedstrijden van KHC werden afgelast.  KHC wist het dit seizoen elke tegenstander lastig te maken, dus dat gaan ze vast ook proberen in Doetinchem. Maar DZC’68 is in staat om deze thuiswedstrijd te winnen.

DOS Kampen –  CSV Apeldoorn (2)

DOS Kampen is ook verwikkeld in de strijd om handhaving. Daarin deed het zaterdag wel goede zaken door met 0-2 te winnen van Hierden. CSV Apeldoorn is een sterk team dat mee strijdt om het kampioenschap.  In die strijd speelde het zaterdag met 1-1 gelijk tegen SDV Barneveld, ook een ploeg uit de top van de competitie. DOS zal in deze thuiswedstrijd voor de winst moeten gaan, maar het zal ook goed moeten verdedigen. CSV Apeldoorn is de ploeg met de meeste gescoorde doelpunten in de 1e klasse D. En dat scorend vermogen gaat in deze wedstrijd de doorslag geven. Winst voor CSV Apeldoorn

Go Ahead Kampen – DTS Ede (2)

Go Ahead wil graag laten zien dat ze te laag staan op de ranglijst. Maar dat lukt maar zelden. Afgelopen zaterdag werd met 2-0 verloren van DZC’68. DTS Ede is aan een hele sterke serie wedstrijden bezig. Sinds zaterdag is DTS de nieuwe koploper. Zij zullen ook zaterdag willen laten zien dat de ploeg in vorm zijn.  Go Ahead zal er alles aan doen om thuis een goed resultaat te halen, maar ze zullen uiteindelijk de punten wel aan DTS moeten laten.

SDV Barneveld – Nunspeet (1)

SDV Barneveld is ook bezig een goede reeks wedstrijden. De ploeg heeft nog alle kansen op het kampioenschap. Nunspeet wil een goed middenmoter zijn. Door de winst op SVZW staat Nunspeet nu op een mooie 5e plaats. Wil Nunspeet nog aansluiten bij de kopgroep, dan moet er gewonnen worden in Barneveld. SDV weet dat het moet winnen om te blijven doen om de titel. De motivatie om mee te strijden is zo groot, dat ook deze thuiswedstrijd wordt gewonnen.

SVI – Hierden (1)

De wedstrijd tussen KHC en SVI werd afgelopen zaterdag afgelast. Hopelijk zijn er zaterdag weer voldoende spelers terug bij SVI, zodat het duel tegen Hierden wel kan doorgaan. Door de nederlaag tegen DOS Kampen zijn de problemen voor Hierden alleen maar groter geworden. Eerst moet het team zorgen dat ze van de laatste plaats afkomen. De achterstand op de 13e plek is op dit moment al 4 punten.  SVI weet dat ze bij winst nog steviger in de middenmoot terecht komen.  Hierden lijkt niet in staat om punten te pakken tegen SVI.

Zaterdag 26 maart staat speelronde 15 op het programma in de enorm spannende 1e klasse D.  Er zitten maar 2 punten verschil tussen de bovenste 4 ploegen op de ranglijst. Er is op dit moment geen zinnig woord te zeggen over wie de kampioen gaat worden. Ook onderin is het enorm spannend, al moet wel worden gezegd dat Hierden op dit moment de ploeg is met de meeste zorgen. De ploegen in de middenmoot weten ook dat er nog vele wedstrijden gespeeld gaan worden, dus ook voor hen is de ranglijst nog lang niet beslist.  Je moet er gewoon elke zaterdag voor 100% voor gaan, om punten te pakken in deze competitie.

Gerrit Koers