Zaterdag 16 oktober jl. behaalde SVZW de eerste overwinning van het seizoen. Gaat het lukken om die lijn vast te houden?

Nunspeet heeft net als SVZW 4 punten behaald in de competitie. In de eerste wedstrijd speelde Nunspeet gelijk tegen KHC, 0-0. Daarna werd SDV Barneveld met 2-0 verslagen. CSV Apeldoorn en Bennekom waren beiden te sterk.  Nunspeet is dus ook weer toe aan het behalen van punten.  De start in de bekercompetitie was wel goed. Nunspeet plaatste zich voor de volgende ronde. En in die volgende ronde lootte Nunspeet een uitwedstrijd tegen SVZW. Deze wedstrijd staat voor 13 november op het programma.

Lucas Hoekman is dit seizoen de trainer van Nunspeet. Hij was al eerder in dienst van de club, in het seizoen 2018-2019. Wat betreft de spelers groep waren er niet veel mutaties aan het einde van het afgelopen seizoen. Drie nieuwe spelers erbij, terwijl twee spelers vertrokken naar een ander club. Nunspeet zal ook dit seizoen, met een jonge spelersgroep, de doelstelling hebben om zich te vestigen in de middenmoot van de 1e klasse, zodat Nunspeet ook volgende seizoen op dit niveau kan blijven voetballen.

SVZW deed zaterdag goede zaken. SDV Barneveld werd op het eigen sportpark met 2-1 verslagen. Er werd hard gewerkt door de spelers om deze winst te behalen. Jammer alleen dat in de tweede helft verzuimd werd om gebruik te maken van de ruimte die de tegenstander weg gaf. Een derde doelpunt zou de wedstrijd eerder hebben beslist in het voordeel van SVZW. Maar het belangrijkste was voor nu de overwinning. Zoals zaterdag ook al het programmablaadje stond, zijn er steeds meer spelers hersteld van hun blessures. En daardoor meer keuzes voor de technische staf. Onderlinge concurrentie is altijd goed. Dan weet je als speler, ik moet knokken voor mijn plek, anders staat er een ander speler op mijn plek. Zaterdag wacht de uitwedstrijd naar de Veluwe, naar Nunspeet om precies te zijn. Het kan een spannende wedstrijd worden, want beiden ploegen weten dat ze bij winst een sprong op de ranglijst kunnen maken. En meer richting middenmoot opschuiven. Wanneer SVZW speelt zoals afgelopen zaterdag, is er goede hoop op een overwinning in Nunspeet. De wedstrijd op sportpark “De Wiltsangh” begint om 14:45 uur.  Scheidsrechter van dienst is Maarten Spoon.

De overige wedstrijden van zaterdag 23-10-2021

Bennekom – SVI (3)

Een duel tussen de nummers 4 en 5 op de ranglijst. Bij winst blijft er aansluiting met de kopgroep. Verlies kan betekenen een daling in de stand.  Gekeken naar de ranglijst, lijken beide teams gelijkwaardig. Daarom is de voorspelling een gelijkspel.

Go Ahead Kampen – DZC’68 (3)

Dit is de absolute topper van deze speelronde, de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Go Ahead Kampen verloor afgelopen zaterdag voor de eerste maal in deze competitie. In Vriezenveen was DOS’37 te sterk. DZC’68 won voor de vierde maal op rij. En is nu de enigste ploeg die alle tot nu gespeelde wedstrijden wist te winnen. Go Ahead zal ongetwijfeld proberen om DZC’68 te verslaan in Kampen. Dat gaat een lastig verhaal worden, want DZC’68 heeft de minst gepasseerde verdediging van de 1e klasse D. Het gaat zeker een mooie en spannende wedstrijd worden, die uiteindelijk geen winnaar oplevert.

Hierden – DOS’37 (2)

Hierden heeft een roerige tijd achter de rug. Op 15 oktober stapte hoofdtrainer Henri Brink op bij de club. Hij zag het na drie verloren wedstrijden niet meer zitten. Afgelopen zaterdag nam assistent trainer Bas de Raat de honneurs waar. En dat had succes, want Hierden won van Dos Kampen met 1-3. DOS’37 speelde zaterdag een erg goede wedstrijd en won in Vriezenveen met 2-1 van Go Ahead Kampen.  Dit resultaat zorgt voor veel zelfvertrouwen bij DOS’37, zodat ze in staat zijn om ook in Hierden te winnen.

KHC – De Merino’s (3)

Beide clubs zijn redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen. Maar het is nu wel zaak om punten te blijven pakken, anders komt de onderste helft van de ranglijst in zicht. Met die gedachte in het achterhoofd, zal niet verliezen voorop staan. Met een gelijkspel zullen beide ploegen tevreden zijn.

SDV Barneveld – DTS Ede (2)

Deze wedstrijd is een echte derby tussen de naburige clubs uit Barneveld en Ede. De thuisclub heeft het lastig tot nu toe in de competitie. Nog maar 1 overwinning en 3 nederlagen. DTS begon met twee nederlagen, maar won de laatste twee duels. De bezoekers hebben de juiste vorm te pakken. En dat gaat SDV Barneveld ook merken, want DTS vertrekt met drie punten naar Ede.

CSV Apeldoorn – DOS Kampen (1)

Afgelopen zaterdag verloor CSV voor de eerste maal dit seizoen een competitiewedstrijd. In Ede was DTS met 1-0 de baas over CSV. Hierdoor zakte de thuisclub op de ranglijst. DOS  Kampen heeft nu al veel zorgen, want de club behaalde nog geen enkel punt in de competitie. En daardoor is de club nu de rode lantaarn drager in de 1e klasse D. Het is dus zaak om punten te gaan pakken. Maar dat gaat niet lukken in Apeldoorn, want CSV wil voor het eigen fanatieke publiek de nederlaag tegen DTS goed maken.

Zaterdag 23 oktober staat speelronde 5 op het programma in de 1e klasse D. Na afgelopen zaterdag is er nog maar 1 ploeg met de volle buit uit de vier gespeelde wedstrijden, en dat is DZC’68. Daarnaast is alleen DOS Kampen nog zonder punten. Voor zaterdag a.s. staan er weer mooie wedstijden op het programma. Lukt het GO Ahead Kampen om DCZ’68 het eerste puntenverlies van dit seizoen toe te brengen? En blijft DOS Kampen ook na deze speelronde nog zonder punten? Hierboven staan wel de  voorspellingen bij alle wedstrijden, maar gelukkig is dat allemaal koffiedik kijken. Een derby verloopt vaak heel anders dan de voorspellingen. En voor de koploper geldt, elke ploeg wil daar graag van winnen. Zaterdagmiddag om 17:00 uur zijn alle uitslagen bekend, en dan zal blijken hoe het alle ploegen is vergaan. Iedereen een mooie en sportieve zaterdag toegewenst.

Gerrit Koers