Zaterdag 11 maart speelt SVZW de uitwedstrijd in en tegen Noordscheschut. Bij winst is de 2e periodetitel zeker voor SVZW.

Noordscheschut komt dit seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse E. Vandaar dat zij ook veel tegenstanders tegenkomen waar ze nog niet eerder tegen hebben gespeeld. Dat geldt ook voor SVZW.  Op 15 oktober jl. stonden deze ploegen voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband. In Wierden won Noordscheschut destijds met 1-2. Nick Koster en Kevin van Dalen waren de doelpuntenmakers voor de gastheren van SVZW.  Nick Koster is na die wedstrijd doorgegaan met scoren, want hij is met 7 doelpunten de clubtopscoorder. Na de 16 gespeelde wedstrijden heeft Noordscheschut 23 punten en staat daarmee op 7e plaats op de ranglijst. Dat is een mooie middenmoot positie. Noordscheschut zal zeker nog wel punten willen pakken, want de voorsprong op de veilige 9 plek is nu 4 punten.  Er zijn nog 10 wedstrijden te spelen, dus dan is de marge van 4 punten niet heel groot.  Het lijkt erop dat de winterstop niet gunstig is geweest voor de thuisclub, want de resultaten in 2023 zijn niet denderend te noemen.  Het zijn wel steeds kleine nederlagen die er werden geleden. Weinig tegendoelpunten incasseert Noordscheschut, maar zelf scoren lukt ook niet zo goed. Noordscheschut gaat ongetwijfeld proberen om opnieuw te winnen van SVZW.

SVZW is bezig aan een uitstekende serie in 2023. Er werd nog geen enkel punt verloren. Door deze goede resultaten is SVZW inmiddels opgeklommen naar de 2e plek op de ranglijst. De achterstand op koploper WHC is maar 1 punt. Wel moeten worden gezegd dat de voorsprong op nummer3, Quick’20, maar 1 punt is. Zaterdag a.s. is de laatste speelronde die mee telt voor de 2e periode. SVZW staat daarin op de 1e plaats. WHC staat op de 2e plaats in deze periode. Zij hebben een achterstand van 2 punten. De overige ploegen hebben geen kans meer op deze periodetitel. Conclusie: wint SVZW in Noordscheschut dat is de 2e periodetitel binnen.  Bij een andere uitslag moet er worden gekeken naar WHC.  SVZW gaat zeker voor winst om de periodetitel binnen te halen. Probleem is wel dat er steeds veel blessures zijn binnen de selectie. Afgelopen zaterdag moesten Jesper Middelkamp en Levi Opdam geblesseerd de wedstrijd staken tegen Epe. Het is maar afwachten wanneer zij weer beschikbaar zijn. Ook deze week dus weer puzzelen voor  trainer Joram Hendriks om tot een sterke opstelling te komen. De aftrap van de wedstrijd op  Sportpark De Meulewieke in Noordscheschut is om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is René Wijma.

De overige wedstrijden van zaterdag 11 maart;

Epe – Heerenveen (1)

Epe krijgt in deze wedstrijd de kans om in puntenaantal gelijk te komen met Heerenveen. De situatie van Epe ziet er al niet best uit, maar bij verlies komt degradatie wel heel dichtbij. Voor Heerenveen is de situatie net zo zorgelijk. Ook zij kunnen zich geen verlies veroorloven.  De statistieken zijn in het voordeel van Epe. Heerenveen haalde dit seizoen nog geen enkel punt in een uitwedstrijd.  Statistieken zeggen niet alles, maar gelet op het spel van Epe tegen SVZW moeten zij in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

Go Ahead Kampen – Achilles’12 (1)

Go Ahead Kampen laat de laatste wedstrijden zien waartoe ze in staat zijn.  Hierdoor zij ze geklommen op de ranglijst. Achilles’12 staat nu op dit seizoen belangrijke 9e plaats in de competitie. Om daar te blijven zijn er nog wel meer punten nodig. Go Ahead Kampen wil graag nog meer stijgen in de competitie. Achilles’12 zal de huid duur verkopen, maar zal toch moeten erkennen dat Go Ahead Kampen beter is.

Hulzense Boys – DZOH (1)

Hulzense Boys kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Door een sterfgeval binnen begeleidingsgroep rondom het elftal werd de wedstrijd tegen Heerenveen verplaatst naar een later moment dit seizoen.  DZOH weet dat ze bij winst in Hulsen meer afstand kunnen nemen van de rechtstreekse degradatie plekken. Hulzense Boys moet deze wedstrijd winnen om nog aansluiting te houden met de plekken die recht geven op handhaving in de 1e klasse. Het gaat een spannende wedstrijd worden, maar uiteindelijk weet Hulzense Boys deze wedstrijd te winnen.

SVI – KHC (2)

SVI wil ook na dit seizoen uitkomen op  1e klas niveau. Daartoe moet de ploeg punten gaan pakken. KHC is het elftal met de minste nederlagen in de 1e klasse. Slechts twee wedstrijden verloren de Kampenaren. Die reeks zullen ze graag willen voortzetten in deze streekderby tegen SVI in Zwolle.  SVI speelde in Kampen met 1-1 gelijk tegen KHC.  Opnieuw een gelijkspel tegen KHC lijkt er niet in te zitten, want de 3 punten gaan mee naar Kampen.

WHC – DOS Kampen (1)

WHC is na afgelopen zaterdag de nieuwe lijstaanvoerder in de competitie. Quick’20 werd met 1-2 verslagen en daardoor steeg WHC naar plek 1. DOS Kampen moest zaterdag een nederlaag slikken tegen SVI. Hierdoor lukte het niet om meer afstand te nemen van de onderste plekken op de ranglijst. WHC zal voor de winst gaan in deze wedstrijd. Dit omdat ze koploper willen blijven, maar bij winst hebben ze ook nog kans op de 2e periodetitel. DOS Kampen zal graag punten willen halen in Wezep, maar zal toch moeten erkennen dat WHC sterker is.

ASV Dronten – Quick’20 (2)

ASV Dronten behoort tot de 4 clubs die op dit moment lijken te gaan strijden om het kampioenschap.  ASVD staat op dit moment 4e  met maar 3 punten achterstand op koploper WHC. Quick’20 moest afgelopen zaterdag zijn meerdere erkennen in WHC en zakte daardoor naar plek 3. Om niet meer achterstand op de koppositie op te lopen is winst in Dronten noodzakelijk.  ASV Dronten zal thuis laten zien dat ze niet voor niets zo hoog staan in de competitie. Quick’20 zal dat ook gaan ervaren en zal uiteindelijk met 1 punt terug keren naar Oldenzaal.

De strijd in de 1e klasse E is erg spannend, zowel bovenin als onderin. Na de gespeelde wedstrijden van zaterdag 4 maart jl. is WHC de nieuwe koploper. De concurrentie staat echter heel dichtbij. Er zijn nog 10 wedstrijden te spelen, dus er is nog niets beslist. Ook onderin staan de ploegen nog dicht bij elkaar. Wel zitten Epe en Heerenveen in heel zwaar weer. Zaterdag as. wordt er wel zeker een prijs verdeeld. De beslissing gaat vallen in de 2e periode. SVZW heeft de beste papieren voor die prijs, maar WHC ligt op de loer. Wint SVZW in Noordscheschut dan is de 2e periodetitel binnen, bij een andere uitslag is het afwachten wat WHC heeft gedaan tegen DOS Kampen. Zaterdagmiddag om ongeveer 17:00 uur zal duidelijk zijn welke ploeg een feestje kan gaan vieren. Uiteraard hoopt ondergetekende op een feestje in Wierden.

Gerrit Koers