Kampioenenmachine Michiel van Leussen slaat wederom toe!

Zaterdag 18 mei 2024. Zou het zo’n dag worden? Een dag van wonderen? Een dag met een gouden randje? Een dag voor de geschiedenisboeken van Sport Vereniging Zwaluwen Wierden?

De situatie vooraf was klip en klaar. Koploper Lemeleveld had een degelijke 2-5 overwinning geboekt bij FC Ommen. Mocht het SVZW JO12 al lukken om de nummer 3 Bruchterveld over de knie te leggen -en zodoende op evenveel punten als Lemelerveld te komen- dan moest dat ook nog eens gebeuren met minimaal 6 doelpunten verschil. Voorwaar, een flinke opgave. Maar Michiel van Leussen heeft een reputatie van kampioenenmaker en was er ook vandaag alles aan gelegen om deze naam waar te maken. 

De leiding van JO12-1 had voor deze risicovolle ontmoeting geen halve maatregelen genomen en besloten om de leiding van deze wedstrijd in handen te leggen van een grote naam binnen het regionale scheidsrechterskorps. Niemand minder dan René Roosink werd opgetrommeld en hij leidde zoals verwacht soeverein. René: nogmaals dank voor je inzet vandaag!

De Wierdense gladiatoren betraden de kunstgrasarena met gespannen koppies maar ook met bravoure. Er zou vol op de aanval gespeeld gaan worden, met in het achterhoofd de gevaarlijke ‘’lange bal’’ van Bruchterfield waarvoor we gewaarschuwd waren. Daarbij was het credo: geniet van de wedstrijd, speel met plezier! De koperen ploerd scheen uitbundig en aan de oproep ‘’verzamel zoveel mogelijk publiek’’ was royaal gehoor gegeven. Wat een ambiance! 

En zo ging de wedstrijd van start zoals afgesproken: vol op de aanval! Al snel lag de 1-0 in het netje; nog 5 doelpunten te gaan! Kan het dan toch? Helaas was een lange bal vanuit de Bruchtervelder verdediging onze defensie te machtig en zorgde de gevaarlijke spits voor 1-1. Maar de koppies gingen niet hangen! Door twee mooie goals konden we met 3-1 gaan rusten. Zou er dan toch een wonder inzitten? 

In het 2e kwart ging het ook volle vaart vooruit! De ene na de andere aanval werd op de plastic mat gelegd en het moet gezegd: het publiek kreeg waar voor het geld. Mooi aanvalsspel, schitterende combinaties, tiki taka voetbal: het was allemaal te zien vandaag. En mocht Bruchterveld eens een aanval hebben, dan was daar nog altijd onze stabiele sluitpost!

7-1 Na het tweede kwart. Een wonder hing in de lucht. Dit kon toch niet meer misgaan? Met zichtbaar spelplezier werd er uitgelopen naar een uiteindelijk historische 13-2! Hoofdsponsor en lokale keukengigant René Dekker zag mettrots hoe het team reclame maakte voor het voetbal en Keukenstudio Dekker (helaas werd er uitgerekend in deze wedstrijd gespeeld in uitshirts zonder sponsornaam……)

Na het eindsignaal was de vreugde groot: er had zich een klein wonder voltrokken op veld 2 van sportpark het Lageveld! Deverbazing bij onze sportieve concurrent Lemelerveld zal groot zijn geweest bij het binnenkrijgen van deze uitslag. Er is echter niets aan gestolen: wellicht had Bruchterveld niet zijn beste wedstrijd, maar SVZW JO12-1 had er vandaag alles aan gedaan om te winnen en kreeg loon naar werken.

De wedstrijd op het warme kunstgrasveld had veel energie gekost en sponsor Dekker voorzag de jongens van wat nieuwe kiloJoules. Iedereen mocht een knapperig frietje met wat bruin fruit verorberen.

En zo werd een gedenkwaardige dag afgesloten. Een klein wonder? Zeker! Een dag met een gouden randje? Absoluut!

We kijken terug op twee fijne seizoenen met Michiel van Leussen. Dat hij in de JO11 en JO12 kampioen werd met dit team is leuk voor de jongens en goed voor zijn CV. Veel belangrijker echter is dat hij coachte op positieve wijze, met zichtbaar plezier, zonder jongens af te branden en met een rechtvaardig wisselbeleid waardoor iedereen (ongeveer) evenveel speeltijd kreeg en zich optimaal kon ontwikkelen!

Iedereen die vandaag de moeite nam om richting het sportpark te togen voor wat (vocale) support: ontzettend bedankt! Het werd door de spelers en de staf enorm gewaardeerd!