SVZW heeft voor aankomend seizoen een nieuwe trainer weten te strikken. De 33-jarige Joram Hendriks komt over van PEC Zwolle waar hij de jeugd onder 16 traint en tekent een contract voor 1 seizoen. Onderstaand vindt u een welkomst interview met de nieuwe oefenmeester van de formatie uit Wierden.

Zou je een stukje over jezelf willen vertellen? (Naam, woonplaats en hobby’s buiten het voetbal)

Mijn naam is Joram Hendriks, ik ben 33 jaar en Ik woon inmiddels een dikke zes jaar samen met mijn vriendin Merel vlakbij het centrum van Zwolle, waar ik ook geboren en getogen ben. Ik ben de afgelopen 2 jaar werkzaam geweest als fulltime jeugdtrainer binnen PEC Zwolle. Mijn hobby’s zijn voornamelijk sporten en sport kijken. Zo was  ik de afgelopen zomer veel op de racefiets te vinden en vind ik naast voetbal ook hardlopen erg leuk om te doen. Sporadisch doe ik ook andere sporten als squash of paddel.

Hoe ben je bij SVZW terecht gekomen?

Ik ken SVZW natuurlijk als grote, ambitieuze en goede naam in de regio. In mijn periode bij SVI promoveerden wij naar de eerste klasse en afgelopen jaar kwam SVI bij SVZW in de competitie terecht. Dan begin je dat wat meer te volgen. Vervolgens kwam ik op social media een berichtje tegen dat de huidige hoofdtrainer van SVZW (Phillip Agteres, red.) jullie na afloop van dit seizoen gaat verlaten na vier jaar. Mijn interesse heeft altijd in het seniorenvoetbal gelegen waarbij ik de jaren als jeugdtrainer bij PEC als hele mooie leerjaren zie waarin ik me als trainer ook heb kunnen ontwikkelen. Vanuit hier zijn via een wederzijdse bekende de eerste contacten met SVZW gelegd en zijn de eerste gesprekken ontstaan.

Wat was je eerste indruk van de club?

Voordat ik voet op Wierdense bodem had gezet stond SVZW bij mij een beetje bekend als een club die veel spelers haalde. Veel grote namen in het amateurvoetbal hebben hier gespeeld. Toen er vervolgens gesprekken werden gevoerd met de club merkte ik dat er een omslag is gemaakt. Er wordt meer gekeken naar de eigen jeugdopleiding en jongens uit Wierden zelf, aangevuld met versterkingen. De faciliteiten op het sportpark zien er nog steeds geweldig uit en stralen ambitie uit.

Wat sprak je direct het meest aan bij SVZW?

De combinatie tussen talentvolle jongens uit de eigen jeugdopleiding en echte versterkingen maakt voor mij SVZW een hele mooie uitdaging. Toen ik werkzaam was bij SVI zijn we tweemaal gepromoveerd en hebben we uiteindelijk een stabiele eersteklasser afgeleverd. SVZW is alweer een stap verder en wil een stabiele hoofdklasser worden. Deze uitdaging spreekt mij enorm aan.

Wat zijn jouw ambities binnen SVZW?

Wij willen aankomend seizoen (nog) meer met video-analyses gaan werken. Uiteindelijk ben ik een trainer die aanvallend en fris voetbal wil spelen en veel doelpunten wil maken. Dit probeer ik te bewerkstelligen door in de laatste fase veelal een overtalsituatie te creëren. Als het lukt om de ploeg naar mijn hand te zetten ben ik ervan overtuigd dat wij vele leuke potten op de mat gaan leggen aankomend seizoen, met als uiteindelijk einddoel/ droom een promotie afdwingen naar de hoofdklasse.  

Kun je iets over je loopbaan vertellen en wat trekt je aan in het trainers schap?

Ik ben nog jong en dus nog niet zo heel lang trainer. SVI was mijn eerste opdracht als hoofdtrainer en hier ben ik vier jaar werkzaam geweest waarin wij twee promoties hebben afgedwongen naar de tweede en naar de eerste klasse. Daarnaast ben ik 2 jaar fulltime jeugdtrainer geweest bij PEC Zwolle. Wat mij echt aantrekt in het trainers schap is het spel op zich en daarbij vooral het werken met jonge gasten die graag beter willen worden. Ik ben een groot voorstander van teamdoelen. Samen ergens naartoe werken, dat proces vind ik heel mooi. Daarnaast ben ik een trainer die heel graag met mensen werkt en de drijfveren achter spelers probeert te vinden. Deze combinatie vind ik heel erg interessant. Uiteindelijk zit ik tijdens wedstrijddagen ook op de bank om te genieten van het spel en individuele kwaliteiten van spelers.

Wat zijn jou meest in het oog springende persoonlijke hoogtepunten?

De beide promoties met SVI. Met name de promotie van de tweede naar de eerste klasse vind ik heel bijzonder. Het feit dat ik vervolgens naar PEC Zwolle kon en hier van mijn hobby mijn werk kon maken was voor mij ook een heel mooi moment.

Wat is echt kenmerkend voor jouw werkwijze en speelwijze?

Ik wil graag aanvallend, fris en attractief voetbal spelen, initiatief nemen en verzorgd voetbal spelen van achteruit. Op basis van deze principes vul ik ook mijn trainingen in. Op de wedstrijddagen ben ik een rustige trainer die er van uit gaat dat ik mijn ploeg goed voorbereid het veld in heb laten gaan.

Foto: Joram Hendriks in actie als trainer van SVI uit Zwolle