Allereerst namens jo15-1 de beste wensen met veel sportiviteit en gezondheid toegewenst.

Vrijdag 5 januari, was het dan zover, met een select gezelschap vanuit jo15-1 deden we mee aan zaalvoetbaltoernooi in Duitsland, plaats Bad Bentheim. Helaas, een select gezelschap want niet iedereen kon meedoen. Dit was uiteraard niet leuk voor diegenen die niet mee konden maar dit wordt later in het seizoen goed gemaakt met een teamuitje of anders.
Dit gezegd te hebben, wil ik toch induiken op deze dag, het toernooi en de uitslag! Maar voordat ik hier aan kan beginnen, een stukje historie en hoe we hier terecht zijn gekomen. Trainer, van jo15-1 Richard Kraan heeft Duitse curryworst door zijn aderen stromen, wanneer hij op zaterdag langs de lijn staat bij SVZW komt er nog wel eens een Duitse tongval langs als het gaat om het coachen.
Vol passie kan hij de Nederlandse terminologie nog wel eens overslaan en gebruikt woorden als; Flanke, Mannschaft, Pokal!! Telkens denken we dan ook dat Louis van Gaal staat te coachen maar het is toch echt Richard. Dankzij Richard en zijn connecties, waren we neergestreken in Bad Bentheim om daar namens SVZW, ‘DIE ZIEGEL VOM DACH TO SPIELEN”.

Bad Bentheim staat bekend om zijn kasteel ( burg Bentheim) in de deelstad Nedersaksen. Hiernaast zijn er meerdere kuuroorden waardoor het ook wordt gezien als een stad van herstel, bezinning, ontspanning!

Helaas waren wij met andere plannen die kant op gereden en had het te maken met strijd, inzet en………geen Duitse gemutlichkeit, maar knallen in de heimat!

In totaal deden er 8 ploegen mee aan dit toernooi!

Het mooie is, dat we in overleg met kleding plan van SVZW mochten voetballen in de nieuwe kleding van SVZW. De nieuwe tenues en trainingspakken. ( zie Foto’s onder aan de pagina)

We starten in poule A waarbij de volgende tegenstanders mochten treffen:

Spvgg. Vreden
SF Gellendorf
JSG Tus /SVB.

Op het oog een pittige poule, maar dit had voornamelijk te maken met het fysieke karakter wat er rond liep. Grote potige Duitse sauerkraut voetballers waarbij de bratwurst uit de poriën liep.

Hiernaast werd ons bekend, dat als in Duitsland de winterstop begint, ze als voetbalploegen de zaal in gaan om hier ook competitie te spelen. Dus vooraf goed getrainde zaalvoetballers!

Wij lieten er ons niet door afleiden en zetten ons beste beentje voor, de schoudervullingen gingen in, de borst ging vooruit en het vizier op onweer.

1e wedstrijd: 0-1 verloren      ( SVZW – JSG Tus / SVB)
2e wedstrijd: 2-1 gewonnen  ( SVZW – Spvgg. Vreden)
3e wedstrijd: 2-0 gewonnen  ( SVZW – SF Gellendorf)

Terugkijkend kunnen we zeer tevreden kijken naar de poule fase en waren we klaar om de volgende fase in te gaan! Een fase waarbij we nog 1 keer moesten spelen om vervolgens de finale rondes te bereiken.

In deze soort van kruis finales, speelden we tegen het altijd lastige WE Nordhorn.
Onze vierde wedstrijd, de wedstrijd is gewonnen.

4e  wedstrijd: 3-1 gewonnen ( SVZW – WE Nordhorn).

En nu kon de balans worden opgemaakt, gaan we naar de finale, JAAAA we gaan naar de finale! Wir kommen ins Finale!

De plek waar je Duitse krakelingen worden verkruimeld, Sauerkraut wordt omgetoverd tot misplaatste groente, Bradwurst weer gewoon knakworst mag heten!

De plek waar Louis van Gaal uitspraken over heeft gedaan, wij deze nooit begrepen maar nu wel:

“Tod Oder Gladiolen”

Wij mochten aantreden tegen FC Borghorster. Een gevaarlijke ploeg die tijdens het hele toernooi nog geen punten had gemorst. Fysieke, behendige voetballers met Duitse mentaliteit.

We begonnen sterk, maar zichtbaar was dat er meer overwicht was bij de tegenstanders.

Dit resulteerde in een Verlies van 0-2. Jammer helaas…..Die Tranen mussen wieder getrocknet werden!

SVZW – FC Borghorster 0 – 2.

Door deze verliespartij zijn we uiteindelijk op een knappe 3e plek geëindigd.

We kijken terug op een mooi, sportief, uitdagend toernooi en bedanken onze staf,

Richard Kraan en Thijs Nijeboer