Op dinsdag 19 oktober stond er weer een heuse jeugdscheidsrechtersdag op het programma bij SVZW. Mede door de corona was dit normaal jaarlijkse evenement een paar jaar niet georganiseerd, maar vooral door de inspanningen van scheidsrechterscoördinator Thom Dekker en scheidsrechtersregelaar Marco Collet kwam deze dag weer tot stand.

17 cursisten van JO17-1, JO17-2 en JO15-3 kwamen ’s ochtends al vroeg naar ons voetbalcomplex, waar zij bijgepraat werden door cursusleider Ronald de Jong m.m.v. Harry Lemaire. Twee zeer ervaren SAO-mensen die op het gebied van theorie en praktijk de kennis van de jongens bijspijkerden m.b.t. pupillenwedstrijden.

Na de heerlijke lunch (dankjewel Marc en Claire!) was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen door het fluiten van een aantal jeugdduels, waarbij onze jeugd onder de 11 en 12 zich heerlijk kon uitleven. Uiteraard onder het waakzame oog van Ronald, Harry en onze eigen Patrick Jansen die de jongens na het fluiten voorzagen van tips en tops. Tot slot kregen de jongens na het maken van een toetsje het felbegeerde certificaat in handen en mogen ze zich vanaf nu pupillenscheidsrechter noemen.

Natuurlijk hopen wij dat dit een vervolg zal krijgen en dat we een aantal scheidsrechters binnenkort terugzien op de velden bij het leiden van pupillenwedstrijden. En gaan we ervan uit dat een dergelijke dag volgend jaar weer op het programma staat. Dan hopelijk ook met meisjes erbij, want die ontbraken helaas nog deze keer.

Allen hartelijk dank voor het welslagen van deze dag!