Verslag wedstrijd VV Heerenveen-SVZW 1 van 3 december

Op 3 december stond de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Uit tegen VV Heerenveen onder de rook van het Abe Lenstra stadion op een winderig sportpark Skoaterwald. We hadden nog diverse pogingen gedaan om de wedstrijd te verplaatsen om toch naar Oranje te kijken maar dat had niet het gewenste resultaat en dus begonnen we onder leiding van scheidsrechter Eddy de Gier om 17:00 uur aan de wedstrijd. We speelden in het Oranje, dat dan wel weer…

Door een aantal blessures en ziektegevallen moest Joram een aantal wijzigingen doorvoeren in de begin opstelling. Aan de strijdwijze veranderde niets want deze bleek de laatste weken succesvol.

SVZW startte aardig aan de wedstrijd en in de 2de minuut opende Jeffrey Buitenhuis op rechtsbuiten Jasper Groothuis maar diens voorzet kon net niet binnen worden gewerkt door Tom ter Hogt. In de 6de minuut waren de rollen omgedraaid. Tom ter Hogt gaf een mooie crosspass op Jasper Groothuis maar zijn schot spatte uiteen op de lat en in de rebound wist de keeper van Heerenveen de inzet van Tom tot corner te verwerken.

Na deze 2 goede mogelijkheden kwam Heerenveen iets beter in de wedstrijd zonder echt tot kansen te komen. In de 22ste minuut lukte SVZW dat wel en zette Stefan Maat op randje 16 Daan Geerts prachtig vrij voor de keeper. Daan wist de kans niet te verzilveren maar de rebound werd ingekopt door de alerte Tom ter Hogt en zo stond de toch wel verdiende 0-1 op het bord. De wedstrijd kabbelde daarna voort tot aan de rust en de slordigheden aan SVZW kant namen toe. De mogelijkheden die we kregen werden niet goed uitgespeeld en helaas niet omgezet in kansen. Maar er leek nog geen vuiltje aan de lucht.

2 ongewijzigde teams waren toch maar weer uit de kleedkamer gekomen hoewel de N-O wind hier niet echt toe uitnodigde. Kort nadat Yessin Maskoul voor Jasper Groothuis in het veld was gekomen scoorde Heerenveen uit het niets de 1-1. We konden weer opnieuw beginnen maar de motor die de laatste weken zo lekker draaide haperde. Het energieke Heerenveen was in die fase gelijkwaardig zonder echt tot kansen te komen. Kansen kreeg SVZW de 2de helft ook niet meer en leek de wedstrijd uit te draaien op een puntendeling. Leek…in de 88ste minuut werd een speler van Heerenveen volledig vrij gelaten in de 16 meter en die wist wel raad met de vrijheid en liet de 2-1 noteren. SVZW zette daarna nog alles op alles om toch een puntje uit het vuur te slepen maar het kwaad was al geschied.

Volgende week speelt SVZW thuis tegen DZOH de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 14:45 uur. Gelukkig is Sinterklaas dan uit het land en worden er hopelijk geen cadeautjes meer weggegeven.

Opstelling: Julian Bakker, Levi Opdam (57ste min Bas ter Hogt), Freek Grondman, Jeffrey Buitenhuis, Bas Dreierink, Stefan Maat, Lars Scholten, Daan Geerts, Jasper Groothuis (49ste min Yessin Maskoul), Tom ter Hogt (65ste min Frank Smit), Jesper Middelkamp

Heerenveen – SVZW 2-1 (0-1)

1-1 VV Heerenveen 50ste min

2-1 VV Heerenveen 88ste min

Geel: Freek Grondman