SVZW morst dure en onnodige punten

Gistermiddag de partij tegen GO Ahead Kampen (GAK) op Sportpark Middenwetering op het programma tegen een SVZW dat alle belang had om de drie punten mee terug naar Wierden te nemen, gezien de stand op de ranglijst in die 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal. Scheidsrechter mevrouw F.M. Hoogendijk floot om 15.00 uur voor de aftrap van deze ontmoeting waar voor de thuisclub eigenlijk niets meer op het spel stond, behalve dan de eer om te winnen. SVZW trainer Joram Hendriks moest opnieuw improviseren om zijn elftal compleet te krijgen met al die blessures en overige afwezigen, zowaar geen sinecure. De eerste grote kans was voor de bezoekers in de 8e minuut toen Maarten Jansen de 0-1 had moeten maken, hij mikte echter te hoog. Drie minuten later leverde de eerste corner van SVZW niets op en ook de vrije trap van Joshua ter Avest was een zelfde lot beschoren. In de 14e minuut knalde Maarten Jansen op het GAK doel, doelman Steven Vonk voorkwam de 0-1 voortreffelijk ten koste van een corner. Na een kwartier spelen was het dan toch raak voor de Wierdenaren, Aron Pouls scoorde bekeken en verdiend de 0-1 via een laag schot in de hoek na een lange belegering. Vlak daarop miste GAK een grote kans op de gelijkmaker, bij de voorzet van links was er niemand om de bal binnen te lopen. Het schot van Luuk Geelen in de 22e minuut leidde tot een corner en het schot van GAK speler Reza Hosseinibelandde recht in de handen van SVZW goalie Julian Bakker. In de 27e minuut was daar bijna de 0-2, Luuk Geelen toucheerde uiteindelijk de paal en dus geen verdubbeling van de stand. Die had dezelfde speler tien minuten later wel moeten maken, toen hij alleen op doelman Vonk afging maar hopeloos naast mikte. Een veel sterker SVZW zocht vervolgens de thee op in de wetenschap dat de 0-1 ruststand een magere afspiegeling was van de onderlinge verhoudingen, de marge had minimaal twee moeten zijn.

Na de pauze geen wissels bij beide opponenten en SVZW toog meteen weer ten aanval via een corner en een kopbal van Maarten Jansen die net over het Kamper doel verdween, idem even later de poging van Aron Pouls. Vervolgens gestuntel achterin bij SVZW hetgeen de gelijkmaker inluidde in de 54e minuut, doelpuntenmaker was Tristan van Zuiden 1-1. Die gelijkmaker gaf de thuisploeg nieuwe kracht, want de ploeg was daarna geen schim meer van wat in de eerste helft getoond werd. Luuk Geelen schampte even later de bal, corner zonder iets op te leveren. In de 62e minuut scoorde GAK de 2-1, maar deed dat in buitenspelpositie en dus ging dat feestje even niet door op dat moment. De eerste gele kaart verscheen in de 66e minuut van de goed leidende scheidsrechter Hoogendijk en was bestemd voor Jeffrey Bos van GAK, de daaruit genomen vrije trap van Joshua ter Avest leverde SVZW niets op en zag GAK speler Nick Kuipers zijn schot over gaan. Wissels rondom de 70e minuut: GAK trainer Hans van Zuiden bracht good old Adi Draganovic voor DyonKleppe en collega Hendriks wisselde Lars van Putten voor Kelvin Slomp. Het schot van Stefan Maat scheerde over het GAK doel en opnieuw wissels aan beide kanten: bij GAK ging Tim Sleifer eraf, voor hem kwam Bryan Hellendoorn en bij SVZW kwam Nino Ros voor Joshua ter Avest. De vermoeidheid ging een rol spelen in die slotfase en dus een derde wissel in de 86e minuut: Nick Hendriks kwam, Wail Doufikar ging bij GAK, bij de bezoekers werd Aron Pouls vervangen door Dries Buimer. Een beslissend moment in wat een knotsgekke eindfase in deze ontmoeting betekende: Maarten Smit verloor zijn zelfbeheersing en moest met rood vertrekken, de toegekende vrije trap werd door Nick Kuipers feilloos binnen geschoten, de gastheren op 2-1! De koek was echter nog niet op, want in een alles of niets slotoffensief werkte Maarten Jansen in de 90e minuut alsnog de gelijkmaker binnen. GAK gaf niet op, scoorde bijna de 3-2, haalde Dries Buimernamens SVZW uit een corner de bal van de lijn en kregen de Zwaluwen in de 94eminuut alsnog het deksel op de neus via een counter die door invaller Bryan Hellendoorn koelbloedig werd afgerond, daarmee de eindstand op 3-2 bepalend. SVZW vergat in de eerste helft ruim afstand te nemen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd in het tweede bedrijf, jammer en geheel onnodig. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DZC’68 op sportpark Het Lageveldte Wierden, aanvang 14.45 uur. Het blijft spannend, zowel boven- als onderin de tweede klasse D.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Bakker, Pouls (86e Buimer), De Jong, Scholten, Smit (88e rood), Maat, Van Putten (73e Slomp), Ter Avest (83e Ros), Geelen, Jansen en Middelkamp.

Doelpuntenmakers SVZW:

15e minuut Aron Pouls 0-1

90e minuut Maarten Jansen 2-2