Dinsdag 10 mei stond er een volledige speelronde op het programma voor alle ploegen in de 1e klasse D. Op deze avond ondernam SVZW de reis naar Ede om aan te treden tegen DTS. Om 19:30 uur zette het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Steven Oosterkamp de wedstrijd in gang. In de 7e minuut moest DTS nood gedwongen al wisselen.  Ahmed Lak brak zijn neus in een kopduel en werd vervangen door Maarten van Steenbeek. Vlak daarna was er de eerste kans voor Maarten Jansen. Hij wist deze niet te benutten, maar hij stond ook buitenspel, dus de goal had zeker niet geteld.  DTS Ede kreeg ook een goed kans na een snelle uitbraak. Frank Boers schoot de bal voorlangs bij het SVZW doel. In de 18e minuut ging het mis bij het uitverdedigen van SVZW. Robin de Jong verloor de bal aan een DTS speler.  Het schot van Haikaz Vervaart wist Julian Bakker nog tegen de houden, maar de bal kwam uiteindelijk bij Frank Boers en hij schoot onhoudbaar raak. SVZW moest nu op de zoek naar de gelijkmaker. En de gelijkmaker kwam er in de 28e minuut. Aron Pouls kreeg de bal voor de voeten na een afgeslagen van corner van SVZW, en hij schoot de bal hard in het DTS doel. Beide teams gingen daarna strijden voor een nieuwe voorsprong. Maar het lukte beiden niet om de spitsen echt aan het werk te zetten. Aron Pouls gaf nog een mooie pass op Luuk Geelen, maar hij kreeg de bal net niet goed onder controle. Beide teams zochten de kleedkamers op om bij te komen van de  1e helft, waarin door de spelers veel werk was verzet.

Dezelfde 22 spelers begonnen  ook aan de 2e helft. De eerste kans na de rust was voor DTS, maar door goed ingrijpen van Robin de Jong leverde dit niets op voor de thuisclub. In de 53e minuut de eerste wissel aan SVZW kant. Jesper Middelkamp werd vervangen door Lars van Putten.  Via Maarten Jansen kreeg SVZW een kans, maar DTS doelman Robin Franken hield in deze situatie zijn doel schoon. Lars van Putten schoot de bal goed in, maar ook in deze situatie was de DTS doelman de redder. In de 65e minuut kreeg DTS aanvaller Frank Boers de gele kaart van de scheidsrechter. Hij was het niet eens met het buitenspel signaal van de grensrechter, en schiet de bal uit frustratie keihard richting het SVZW doel. De kramp schoot bij deze actie in het zijn been. Hij werd daarna meteen gewisseld voor Geert de Jong. Beiden ploegen bleven strijden voor de overwinning. Veel duels op het middenveld, maar het lukte niet om gevaar voor het doel van de tegenstander te stichten.  Bij SVZW werd in de 75e minuut Maarten Jansen vervangen door Kelvin Slomp. Ook trainer Arnold Brehler van DTS besloot om een wissel toe te passen.  Stijn Homburg werd afgelost door Etienne Baars. In het laatste kwartier leek het erop dat DTS dacht, laten we in elk geval zorgen dat we gelijk spelen. SVZW zocht wel de aanval om proberen de wedstrijd toch nog te winnen. Luuk Geelen werd nog richting het DTS doel gezonden, maar hij verloor het duel van de DTS verdediger. Bij SVZW dachten ze dat de scheidsrechter een strafschop moest geven, maar deze gaf terecht aan dat er geen sprake was van een overtreding.  Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Dries Buimer nog in het veld voor Aron Pouls.  In de stand kwam geen verandering meer. Gelet op de wedstrijd was een gelijkspel een terechte uitslag. SVZW staat nu 5e in de competitie met 4 punten achterstand op de nieuwe koploper CSV Apeldoorn. In de derde periode staat SVZW op een gedeelde 2e plaats met 3 punten achterstand op SDV Barneveld. Zaterdag 14 mei a.s. speelt SVZW thuis tegen Hierden.

Verslag : Gerrit Koers

Scoreverloop :

18.min 1-0 Frank Boers.

28.min 1-1 Aron Pouls