Zaterdag 16 oktober komt SDV Barneveld naar Wierden voor de wedstrijd tegen SVZW. In de vorige thuiswedstrijd wist SVZW geen punten te halen, gaat dit nu wel lukken?

Sterk Door Vriendschap Barneveld, oftewel SDV Barneveld is een bloeiende vereniging met meer dan 1000 spelende leden. De club werd op 24 maart 1954 werd opgericht. Het eerste elftal speelt al jaren op 1e klasse niveau. Een enkele keer is het gelukt om te promoveren naar een hoger niveau, maar dat verblijf was altijd maar voor 1 seizoen. Op dit moment is Bart Schreuder trainer van de Barnevelders. Hij is bezig aan zijn 2e seizoen bij de club.  Bart is het jongere broertje van Alfred en Dick Schreuder, beiden bekend als profvoetballer en daarna als trainer.  Voor zijn gevoel begint Bart nu pas echt als trainer bij SDVB, omdat het vorige seizoen door corona grotendeels in het water is gevallen. SDV Barneveld beschikt dit jaar over een jonge selectie.  Het is dus de vraag wat deze selectie kan bewerkstelligen in de 1e klasse D. De selectie 2021-2022 is nauwelijks gewijzigd. Drie spelers zijn vertrokken en er zijn drie nieuwkomers verwelkomd. SDV Barneveld begon het seizoen goed in de beker. Drie gewonnen wedstrijden en dus door naar de knock out fase van het bekertoernooi. De competitie start verliep niet goed, want de eerste twee wedstrijden werden verloren. Maar afgelopen zaterdag was daar de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. In Barneveld werd DOS Kampen op een 5-1 nederlaag getrakteerd. SDV zal ongetwijfeld zaterdag a.s. gaan voor de volgende overwinning.

SVZW kende ook een slechte start in de competitie. Na twee wedstrijden ook nog geen punten. De vorige thuiswedstrijd, tegen KHC ging met 0-2 verloren. Veel balbezit voor SVZW, maar geen enkele uitgespeelde doelkans. Reden voor de spelers groep om eens  goed in de spiegel te kijken. Wat kunnen we doen als groep om tot betere resultaten te komen?  Afgelopen zaterdag In Bennekom lieten de spelers zien dat ze hebben geleerd van de eerste twee wedstrijden. Het vertoonde spel zag er een stuk beter uit, vooral in de tweede helft. SVZW ging met 1 punt weer richting Wierden, waar drie punten ook zeker mogelijk was geweest. Het zou mooi zijn om zaterdag de wedstrijd winnend af te sluiten voor de eigen supporters.  In het verleden eindigden de wedstrijden tegen SDV Barneveld vaak in een overwinning of gelijkspel voor SVZW. Veel SVZW supporters zullen zich de wedstrijd in het seizoen 2017-2018 nog herinneren. SVZW stond met 1-3 achter, maar binnen 10 minuten stond er 4-3  op het scorebord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-3.   Het is afwachten of er zaterdag a.s. weer een dergelijke uitslag op het scorebord komt. Mocht dit wel het geval zijn, dan heeft het publiek in elk geval veel doelpunten gezien. De wedstrijd tussen SVZW en SDV Barneveld op sportpark “Het Lage Veld” begint 14:45 uur.

De overige wedstrijden van zaterdag 16-10-2021

DOS’37 – Go Ahead Kampen (2)

Dos’37 verloor zaterdag jl. met 3-0 van DCZ’68 en staat door dit resultaat weer met beide benen op de grond aldus trainer Jeroen Niks. Go Ahead Kampen won tot nu toe alle gespeelde wedstrijden en staat daardoor op de gedeeld eerst plaats op de ranglijst. Het zal voor DOS’37 een lastige opgave worden tegen de bezoekers die in topvorm zijn.  Go Ahead blijft ook in deze wedstrijd ongeslagen, en wint de vierde wedstrijd op rij.

DTS Ede – CSV Apeldoorn (2)

Afgelopen zaterdag haalde DTS de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. Bij KHC werd met 0-2 gewonnen. CSV Apeldoorn won de eerste drie wedstrijden allemaal. Negen doelpunten voor en maar 2 tegen. Een uitwedstrijd naar DTS is een lastige opgave, maar CSV Apeldoorn is in de huidige vorm in staat om te winnen in Ede.

DOS Kampen – Hierden (1)

Deze beide ploegen staan puntloos onderaan op de ranglijst. Hierden heeft ook nog geen enkele treffer gescoord. Voor beide ploegen is het dus zaak om daar wat aan te doen. Niet verliezen zal het uitgangspunt zijn, maar het lijkt erop dat de thuisclub deze wedstrijd uiteindelijk weet te winnen.

De Merino’s – DZC’68 (2)

De Merino’s  staan nu op de 8 plaats op de ranglijst. Vier punten gehaald uit de eerste drie wedstrijden. Een mooie start. DZC’68 staat op de gedeelde eerste plaats, met 9 punten uit drie wedstrijden. Er is nog geen tegendoelpunt geïncasseerd door de ploeg uit Doetinchem.  De Merino’s moeten dus proberen om te scoren tegen DCZ’68. De verdediging van DCZ’68 houdt ook deze wedstrijd stand, en de aanvallers weten ook nu weer te scoren. Winst voor DZC’68 is de voorspelling bij deze wedstrijd.

Nunspeet – Bennekom. (3)

Deze ploegen staan bovenaan de middenmoot op de ranglijst. Nunspeet is daar waarschijnlijker meer tevredener over. Om deze positie te behouden is het zaak om in elk geval in thuiswedstrijden punten te pakken. Bennekom speelde afgelopen zaterdag tegen SVZW een redelijke 1e helft, maar viel de 2e helft wel ver terug. Het is afwachten of Bennekom zaterdag weer de juiste vorm te pakken heeft. Deze wedstrijd zou zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen.

SVI – KHC (3)

SVI heeft de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen, en staat nu op de 4e plaats op de ranglijst. Winst in deze wedstrijd zou inhouden, dat SVI aansluiting houdt met de drie koplopers. KHC begon goed aan de competitie, maar was zaterdag niet opgewassen tegen DTS Ede.  Om in de middenmoot te blijven is het dus zaak voor KHC om punten te pakken in Zwolle.  SVI gaat voor de winst in deze thuiswedstrijd, maar zal ondervinden dat KHC beschikt over een sterke verdediging en ook over een goede wedstrijdmentaliteit.  Na een gelijk opgaande wedstrijd staat er uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord.

Zaterdag 16 oktober staat wedstrijddag 4 op het programma in de 1e klasse D. Veel is er nog niet te zeggen over de ranglijst, al zijn er al wel wat opvallende zaken. DCZ’68 op de gedeelde eerst plaats hadden niet veel volgers verwacht. Wie had voorspeld dat SVZW na drie wedstrijden nog maar 1 punt zou hebben, zou waarschijnlijk zijn uitgelachen.  Hieruit blijkt maar weer dat voetbal een sport met vaak onvoorspelbare uitslagen. Gelukkig maar, anders was het maar een saai verhaal. Gelet op het programma is het wel zeker dat de ranglijst er zaterdagmiddag om 17:00 anders uit gaat zien.  Iedereen een mooie voetbalzaterdag toegewenst. Hopelijk wint uw favoriete club.

Gerrit Koers