Nipt verlies voor bezoekers in 1e competitiewedstrijd

Na bijna een jaar niet spelen mochten we weer in competitieverband optreden, de reis ging naar Doetinchem voor het treffen tegen DZC’68 aldaar. Om 15.00 uur floot scheidsrechter Jan de Vries voor de aftrap en na drie minuten gaven de bezoekers een corner weg, welke vervolgens bijna direct in het doel verdween, pff. DZC was in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar ontving wel de eerste gele kaart in de 16e minuut. Gloria Mavanga was de ontvanger ervan. SVZW speelde slordig met veel balverlies en het eerste wapenfeit was een goede actie van Jesper Middelkamp in de 22e minuut, hij hield er een corner aan over. De goed leidende scheids Jan de Vries trok opnieuw geel in de 28e minuut, dit keer voor SVZW speler Lars van Putten. De gasten konden niet echt kansen creëren, vandaar dat Maarten Jansen het maar eens van afstand probeerde in de 31e minuut, maar doelman Mike Thus liet zich niet verrassen. Intussen werd de wedstrijd er kwalitatief niet beter op, getuige ook de drie kansen op rij in de 41e minuut voor SVZW, de bal verdween niet tussen de palen. Vlak voor rust was DZC alsnog dichtbij de openingstreffer, Aron Hebbink had de pech de paal te raken en dus gingen we rusten bij een 0-0 stand.

Geen wijzigingen vooralsnog na de thee bij beide ploegen. SVZW drong wat meer aan nu, tot echte kansen leidde het allemaal niet. DZC trainer Jos van der Veen haalde in de 57e de geblesseerde Yoek Verjheij eraf, zijn vervanger was Jesse Wortelboer. Even later wisselde ook SVZW trainer Joram Hendriks: Lars van Putten en Lars Scholten maakten plaats voor Maarten Smit en Dries Buimer, bij DZC kwam Rutger Ebbers voor Aron Hebbink. Vlak daarna had DZC opnieuw pech, dit keer trof Rik Vlutters de paal en kwamen de gasten

wederom goed weg. Uit de tegenaanval startte SVZWer Yessin Maskoul een fraaie actie maar zijn schot ging ruim over. Vervolgens verdween aan de andere kant de kopbal van Gloria Mavanga over het doel en in de 72e minuut was het dan wel raak voor DZC’68: Noe Bokila zette zijn ploeg op 1-0. Na dat doelpunt ging DZC achteruit om de voorsprong te verdedigen, belandde een schot van Luuk Geelen in de handen van doelman Mike Thus en werd Maarten Jansen vervangen door Alain Goury bij SVZW in de 78e minuut. De Wierdenaren probeerden in de slotfase de boel te forceren, kreeg DZC nog een enorme kans op de 2-0 na een briljante pass van Marijn de Klerk in de 83e minuut, echter mikte Mavanga naast ten koste van een corner. In de 85e minuut geel voor DCZ speler Marijn de Klerk, vrije trap rand zestien voor de bezoekers en aanvoerder Robin de Jong mikte…..op de lat, jammer! In de 88e minuut sloeg de vlam even in de pan bij beide opponenten, de ervaren scheids loste het opstootje kalmpjes op. SVZW probeerde het nog wel, maar gescoord werd er niet meer in de Achterhoek, voor de statistieken en de tijdwinst nog wel een laatste wissel bij de gastheren. (Gloria Mavanga eraf, Myron Wissink erin). Eindstand derhalve 1-0, waar een gelijkspel eigenlijk een betere afspiegeling zou zijn geweest. Volgende week de drie punten dan maar in Wierden houden, als KHC Kampen naar Het Lageveld komt, aanvang 14.45 uur.