Achilles’12 – SVZW  verslag 29-01-2023

Achilles uit Hengelo, van 1912, was gistermiddag de tegenstander voor SVZW, van 1948, twee ploegen die in competitieverband nooit eerder tegen elkaar speelden. De wedstrijd stond onder leiding van leidsman Semih Kiremit en om 14.30 uur werd er afgetrapt daar in Hengelo. SVZW gaf onmiddellijk gas en in die eerste 10 minuten kwam Achilles nauwelijks van de eigen helft af. Reeds in de 6e minuut was daar de eerste kans voor Frank Smit, maar hij knalde tegen de Hengelose doelman Joris Raanhuis, weg kans op 0-1. Drie minuten later was het wel raak, dezelfde Frank Smit schoot keihard de 0-1 in de touwen. Meteen na die treffer kopte aan de andere kant Rick Keizers bijna raak, dat scheelde bar weinig. In de 14e minuut de eerste gele kaart in deze ontmoeting, Thijs Koopman had de eer namens SVZW. Uit de vrije trap rand zestien wist Jeroen Visscher niet te scoren. Na een kwartier voetballen viel bijna de gelijkmaker via een kopstoot van Rick Keizers en kwamen de Wierdenaren met de schrik vrij. In de 20e minuut ging het schot van Nick Harberink hoog over het Wierdense doel en ontving Freek Grondman de tweede gele kaart namens SVZW. Achilles werd allengs sterker, de gasten gaven het initiatief uit handen en het was maar goed dat de voorwaartsen van Achilles hun vizier niet op scherp hadden staan, getuige het volkomen mislukte schot van Nick Harberink in de 33e minuut. Even later was er ook geel voor Martijn Schrik van Achilles, die daarmee met de schrik vrij kwam en geen rood kreeg. Ruststand 0-1.

Twee ongewijzigde teams in het tweede bedrijf, was er meteen al een kansje voor Jasper Groothuis en ging het schot van Frank Smit naast, SVZW zette de toon in die beginfase van de 2e helft. In de 51e minuut ontsnapte Achilles opnieuw aan rood toen Jesper te Marvelde aan de noodrem trok en geel kreeg. Enorme kans even later voor SVZW spits Yessin Maskoul, hij miste…….In de 55e minuut dubbele wissel bij Achilles: Reinier Wilmink en Robert Wilens vervingen Mike Huiskes en Nick Harberink, drie minuten later faalde Yessin Maskoul nogmaals door te verzuimen de trekker over te halen. In de 67e minuut de bevrijdende 0-2 door Jasper Groothuis na een succesvolle interceptie van de ook vandaag weer zeer sterk spelende Stefan Maat. Geel voor Achilles spits Rick Keizers in de 68e minuut en een goede redding van SVZW sluitpost Julian Bakker op de inzet van Jikke Damink. SVZW trainer Joram Hendriks haalde in de 72e minuut Jesper Middelkamp naar de kant ten faveure van Daan Geerts en in de 76e minuut was Achilles dichtbij de aansluitingstreffer, het bleef bij een corner. SVZW wisselde nogmaals, Jasper Groothuis eraf voor Tom ter Hogt en in de 82e minuut het debuut van Matthieu Weghorst (uit A1), hij verving Jeffrey Buitenhuis. De eindstand werd bepaald op 0-2 winst voor de Wierdenaren in een harde confrontatie met vele gele kaarten en een scheidsrechter die gisteren niet zijn beste dag had, laten we maar zeggen. Volgende week komt Go Ahead Kampen op bezoek in Wierden, aanvang 14.45 uur op het Lageveld.

Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Bakker, Dreierink, Koopman, Buitenhuis (82e Weghorst), Grondman, De Jong, Maat, Groothuis (78e Ter Hogt), Middelkamp (72e Geerts), Smit en Maskoul.

Doelpuntenmakers SVZW:

09e minuut Frank Smit 0-1

67e minuut Jasper Groothuis 0-2