SVZW niet doortastend genoeg en vertrekt met gelijkspel

Opnieuw ging de reis naar Hanzestad Kampen, dit keer om er weer eens tegen DOS te spelen, een ploeg die SVZW in het verleden al vaker tegenkwam. De aftrap gistermiddag was om 15.00 uur en de pot stond onder leiding van scheidsrechter Wieger Braaksma. De gasten uit Wierden wilden met drie punten in de tas uit Kampen vertrekken met in het achterhoofd dat de komende 2 weken thuis gespeeld moet worden tegen de top, KHC en Quick’20. SVZW begon volop in de aanval, tot doelpunten leidde het allemaal niet doordat met name op het middenveld veel te veel balverlies werd geleden. De eerste echte kans was voor de Wierdenaren in de 19e minuut toen Bas ter Hogt bijna raak kopte, via een heuse safe voorkwam DOS doelman Justin Bruins dat zijn ploeg op 0-1 kwam en volgde er een corner, een van de vele. Diezelfde Ter Hogt knalde in de 32e minuut een vrije trap vanaf 25 meter hoog over en even later was de eerste gele kaart voor SVZW speler Lars van Putten. Uit een schaarse aanval van de gastheren wist Job ter Burg met een bekeken schot doelman Julian Bakker te verschalken en tegen de verhouding in stond het plots 1-0, zo’n acht minuten voor het einde van de eerste helft. Teveel balverlies, kansen niet benutten en gebrek aan agressie was de tol die SVZW betaalde voordat het aan de thee ging.

Dat SVZW trainer Joram Hendriks eveneens niet tevreden was over het vertoonde spel heeft hij kennelijk luid en duidelijk laten weten in de pauze, want na de hervatting zat er veel meer vuur in de ploeg. Lars Scholten was in de kleedkamer gebleven, Daan Geerts was zijn vervanger en in de 48e minuut was de gelijkmaker daar door een raak schot van de voet van Bas ter Hogt vanaf 20 meter in de hoek. Die 1-1 gaf de burger moed, mikte broer Tom ter Hogt in de 61e minuut te hoog en even later werd de puike voorzet van Levi Opdam door diezelfde Tom niet binnen gewerkt,  maar naast geschoten, een bijna niet te missen kans. In de 69e minuut wissel bij de thuisploeg, DOS trainer Johan Pitstra verving Sam Zwanepol voor Mark Sollie en kreeg DOS gaandeweg die tweede helft wat meer grip op het spel van de Zwaluwen, die opnieuw te weinig inventief bleken om echt door te drukken. Wissels aan beide zijden in de 82e minuut: Tom ter Hogt eruit, Thijs Koopman er en bij DOS verdween Matthijs de Blok, zijn vervanger was Rick Diender. Drie minuten daarna schoot DOS invaller Mark Sollie maar net naast, SVZW kwam daar goed weg hoor! Laatste wissel bij DOS: Mischa van der Stoel voor Nick Hendriks en de laatste gele kaart voor SVZW verdediger Freek Grondman. In blessuretijd werd uit een vrije trap van de thuisclub maar nipt over gekopt en eindigde deze pot in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week zaterdag dan hoogvlieger KHC uit Kampen op bezoek in Wierden, aanvang 14.45 uur. Hopelijk laat SVZW dan haar tanden zien, want de week erop volgt nog zo’n topploeg, als Quick’20 naar Het Lageveld komt. Genoeg werk aan de winkel dus!