DOS’37 – SVZW verslag 22-10-2023

Gistermiddag leidde scheidsrechte H.P. Henon uit Wageningen deze heuse derby op Sportpark het Midden te Vriezenveen, beide ploegen met drie punten uit twee wedstrijden. Het natuur grasveld bleek in prima conditie na al die regen eerder op vooral vrijdag en om 14.30 uur werd er afgetrapt. De eerste tien minuten waren vooral van aftasten, het spel golfde op en neer. Tot de 12e minuut, toen Melvin Kemp namens DOS’37 van dichtbij zomaar binnen mocht koppen en de thuisploeg op 1-0 zette. Zeldzame fout van SVZW goalie Julian Bakker. Uit de vele corners aan beide kanten kopte Frank Smit in de 22e minuut over het DOS doel, hij hield er nog wel een corner -de zoveelste- aan over. De gasten zochten naar kansen op de gelijkmaker hetgeen gepaard ging met de nodige slordigheden en te vaak balverlies. DOS’37 stond achterin met 4 grote verdedigers en die hielden vooralsnog stand terwijl uit een tegenstoot Senna Silva van der Veen in de 26e minuut recht in de handen van Julian Bakker schoot. Uit de daaropvolgende aanval van SVZW scoorde Frank Smit dan toch de gelijkmaker, de achterhoede van de Vriezenveners stond dit keer niet goed. Het noodlot sloeg voor SVZW toe in de 31e minuut, toen Lars van Putten met direct rood kon vertrekken na inderdaad een overtreding, zonder twijfel, maar er was totaal geen opzet in het spel en dus was die rode kaart wel een erg zware straf. SVZW coach Frank Eeftink offerde hierna Jasper Groothuis voor Alen Ramic, zijn ploeg moest met tien man verder. De vrije trap van Jurjan Mannes in de 38e minuut werd door DOS doelman Patrick Nitert tot corner verwerkt en kopte Bas ter Hogt net te hoog. Vlak voor rust kregen zowel Frank Smit alsook Yessin Maskoul nog kansen om de 1-2 te scoren maar het bleef bij die 1-1 ruststand.

Na de thee was het DOS’37 dat bijna op 2-1 kwam, Julian Bakker greep goed in op de inzet van aanvoerder Ronald te Morsche, terwijl aan de andere kant hetzelfde gebeurde via Yessin Maskoul. Trainer Jeroen Niks wisselde in de 58e minuut door Job Derksen te vervangen door Twan Schoonewille en probeerde Yessin Maskoul vergeefs een penalty te versieren, dat feestje ging niet door. In de 72e minuut een rush van DOS speler Koen Nijkamp wiens voorzet op een haar na gemist werd door Ronald te Morsche, SVZW ontsnapte daar aan een achterstand. 74e Minuut dubbele wissel bij SVZW: Bas ter Hogt en Frank Smit eraf, Freek Grondman en Jesper Middelkamp erin. Invaller Twan Schoonewille ontving geel in de 79e minuut en in de 82e minuut moest SVZW doelman Julian Bakker met veel pijn er geblesseerd af, de tweede tegenvaller deze middag. Ook DOS’37 wisselde in die fase nogmaals, Glenn Jansen en Koen Nijkamp verlieten het veld voor Wout Kikkert en Rick Dasselaar. Bij SVZW werd Julian Bakker vervangen door reservedoelman Marijn Koppelman en Yessin Maskoul maakte plaats voor Maarten Jansen. Sportief gezien bleef het een matige pot voetbal van beide kanten, de inzet was wel groot. In de 90e minuut voorkwam SVZW met kunst- en vliegwerk alsnog een driepunter voor de thuisploeg en diep in blessuretijd counterde SVZW via Jesper Middelkamp, die Stefan Maat perfect bediende om de 1-2 te maken, het lukte hem niet zich onsterflijk te maken. Einduitslag dus 1-1. Volgende week gaat de reis voor SVZW naar Groenlo, we spelen daar dan tegen sv Grol, aanvang 18.00 uur.