SVZW G1 is met Alex, David’s vader, Els, de moeder van Micky, de vader van Pepijn, Roy, Jeroen, Jeroen Gottenaker, Ciro, Arnaud, David, Micky, Bart, Bram, Eric, Pepijn, Jarek en Koen afgereisd naar Haaksbergen voor de Special Olympics. SVZW G1 kwam bij het sportcomplex v.v. Haaksbergen waar het toernooi gehouden werd. Svzw g1 was in een poule ingedeeld met Wyhe G2. V.V. Haaksbergen G2, en Dos/Deto G2, alle wedstrijden duurden 20 minuten!

De 1ste wedstrijd was tegen V.V Haaksbergen en Svzw g1 begon rap in de wedstrijd, de 1-0 werd door combinatiespel snel gemaakt doordat de begeleiding van achterin goed stond en communicatie duidelijk was, werd het zelfs nog 2-0, na de 2-0 ging het makkelijker, V.V. Haaksbergen verdedigde nog wel maar bleek toch een maatje te klein te zijn en svzw g1 kwam tot een eindstand van 5-0 winst! De 1ste 3 punten waren binnen.

Na een pauze van 5 minuten, speelde svzw g1 zijn 2e wedstrijd alweer tegen Wijhe g2! De wedstrijd begon goed, de verdediging, keeper en het middenveld stonden zo goed opgesteld dat iedereen kwalitatief op zijn best kwam, de 1-0 kwam dan van een afstandsschot ook samengespeeld terecht op 1-0 voor Helaas niet evenveel later kwam Wijhe g2 terug tot 1-1, hierna speelde svzw g1 gefocust maar met een beetje spanning verder. In de 10e minuut ongeveer kwam er vanuit een corner waar de spitsen goed stonden opgesteld de 2-1 binnen! Wijhe g2 bleef maar door counteren en de spanning liep hoog op! Niet heel veel later door weer te combineren en goed samen te spelen en elkaar de bal te gunnen en communicatie van achteruit, kreeg svzw g1 nog enkele kansen tegen. Gelukkig gingen ze er niet in, aan de andere kant kreeg svzw g1 een corner waaruit bleek dat de 3-1 op het scorebord stond en de wedstrijd op slot kon gooien! Iedereen was gemotiveerd, geconcentreerd vanaf dat moment en mentaal gefocust de 4-1 werd er nog ingeschoten en was ook gelijk de eindstand.

Na 2 tot 3 wedstrijden rust begon svzw g1 aan zijn laatste wedstrijd tegen dos/deto g2, doordat svzw g1 niet verslapte, kreeg het nog een broodje kroket voor extra energie, van Davids vader! Daarna bleef het met dezelfde druk en style door voetballen en kreeg dos/deto g2, al heel snel de 1-0 tegen door goed combinatiespel en het dodelijk afmaken van de svzw g1 spitsen, al snel kwam het op 4-0. Het leuke was zelfs nog dat de aanvoerder de 5-0 kon binnen trappen vanuit een vrije trap, de 6-0, 7-0 en 8-0 vielen ook nog binnen en svzw g1 sloot daarmee ongeslagen in de poule af met de volle 9 punten en daarmee een ongeslagen status van een doelsaldo van 17-1 (16+). T

Toen moest het afwachten tot de prijsuitreiking, er waren 2 poules maar geen kruisfinales (helaas) bij de uitreiking werd iedere team gehuldigd en dus ook svzw g1 als nummer 1 en kreeg daarmee dus ook een gouden plak! Daarmee was ook het special Olympics afgesloten en kon svzw g1 hun geluk niet op ook in de kleedkamers, dolgelukkig terug naar Wierden toe, voor iedereen een geslaagde dag!