Mede door de goede resultaten in de laatste wedstrijden was SVZW opgeklommen naar de 4e plek op de ranglijst. Zaterdag 30 april stond de uitwedstrijd naar CSV Apeldoorn op het programma, de nummer 2 in de competitie. Zou het SVZW lukken om ook deze wedstrijd goed af te sluiten?

Alvorens scheidsrechter van Kraaij floot voor aanvang van de wedstrijd was er eerst 1 minuut stilte, dit ter nagedachtenis aan CSV Apeldoorn lid Martin van Dam die op 23 april overleed. Na deze minuut ging de wedstrijd van start. Vlak na de aftrap was daar direct een kans voor CSV spits Laurence van den Enk, maar Julian Bakker wist redding te brengen. Ook de tweede mogelijkheid in de wedstrijd was de thuisclub. In de 11e minuut de eerste doelpoging van SVZW. Lars Scholten loste een goed schot, maar de keeper van CSV Apeldoorn, Dean Bredewolt, ving de bal goed op. Beide teams streden voor elke bal op het middenveld en kwamen daardoor niet veel in het doelgebied van de tegenstander. In de 17e minuut was er een kans voor Luuk Geelen, maar de CSV doelman wist redding te brengen. Stefan Maat kreeg een schietkans, maar hij schoot recht op de keeper van de thuisclub. Langzamerhand werden de aanvallen van CSV Apeldoorn gevaarlijker, maar het leidde nog niet tot een doelpunt.  In de 40e minuut maakte Fedde Timmer de 1-0.  Hij schoot een terug gelegde bal goed in, onhoudbaar voor Julian Bakker. De 1e gele kaart in de wedstrijd was voor Lars Scholten. In de 43e minuut was er een goede kopkans voor Maarten Jansen. Hij kopte net niet goed genoeg naar de hoek, waardoor de keeper de bal nog kon pakken. Het laatste feit voor de rust was de gele kaart voor Yorik Meijer van CSV Apeldoorn.

De beide teams begonnen met dezelfde elf aan de tweede helft. In de 50e minuut scoorde CSV Apeldoorn de 2-0. Stefan Maat leed bal verlies, en het was Laurence van den Enk die daarvan profiteerde. Het was toen al duidelijk dat het voor SVZW heel moeilijk zou worden om nog punten te pakken deze middag. Trainer Joram Hendriks besloot tot een eerste wissel. Kelvin Slomp werd vervangen door Jesper Middelkamp, die zijn rentree maakte, na langdurige afwezigheid wegens een blessure. De volgende kans was er voor Lars Huber maar hij schoot voor het SVZW doel langs. Na een uur spelen werd Stefan Maat vervangen door Dries Buimer. SVZW probeerde het wel, maar CSV Apeldoorn was simpel weg beter. In de 70e minuut kwam oud SVZW speler Nigel Michels bij de thuisploeg in het elftal voor Job Pothof. In een poging toch nog een ommekeer in de wedstrijd te krijgen wisselde SVZW twee spelers. Luuk Geelen en Aron Pouls werden vervangen door Yunus Gungor en Joshua ter Avest. Al die wissels leverde een klein kansje op voor Maarten Jansen. CSV Apeldoorn had controle over de wedstrijd. Trainer Jan Kromkamp wisselde ook twee spelers tegelijk, Laurens van den Enk en Fedde Timmer werden vervangen door Daniel Kosse en Patrick Maneschijn.  SVZW moest goed oppassen dat het niet nog meer goals om de oren zou krijgen. Dries Buimer was te laat met zijn sliding en kreeg terecht de gele kaart. In de 85e minuut was er de beloning voor de goede tweede helft van de thuisclub, toen Patrick Maneschijn voor de 3-0 zorgde. In de laatste minuten gebeurde er niet veel meer. CSV Apeldoorn haalde een verdiende overwinning en blijft daardoor meestrijden om het kampioenschap. SVZW leed na 5 overwinningen een terechte nederlaag tegen een sterke tegenstander. Dat is geen reden tot paniek. Gewoon de komende week deze nederlaag verwerken en weer toe werken naar zaterdag 7 mei. SVZW speelt dan thuis tegen DOS Kampen.

Verslag : Gerrit Koers